Voor het eerst in jaren kan de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, melden dat het aantal aanmeldingen bij de schuldhulpverlening niet is gestegen. Daarmee is de schuldenproblematiek echter niet afgenomen, sterker nog, de NVVK ziet de omvang van de schulden sterk toenemen. In 2015 is de gemiddelde schuld opnieuw gestegen. Van gemiddeld 38.500 euro in 2014 naar 42.900 euro in het afgelopen jaar.
De schulden van huishoudens in Nederland blijven ook in 2014 groeien. Vooral mensen met lage inkomens of met een uitkering melden zich vaker met problematische schulden bij de schuldhulphulpverlening. Schulden blijken vaak ook niet meer op te lossen. De NVVK vindt dat het Rijk aan zet is om haar verantwoordelijkheid te nemen.
Iedereen die informatie zoekt over wat hij kan doen als zijn huis ‘onder water’ staat, kan terecht op de website www.huisonderwater.eu. Op deze website staat wat iemand zelf kan doen, maar ook bij welke organisaties aangeklopt kan worden voor advies of hulp.
De NVVK heeft een rapport beschikbaar gesteld. Dit rapport bevat achtereenvolgens een korte schets van de achtergrond bij het thema financiële problemen van huisbezitters, een analyse van de financiële problematiek van de huiseigenaar en het huidige aanbod van hulp voor de eigenhuisbezitter.
De Hogeschool Utrecht heeft in opdracht van de NVVK onderzoek verricht naar ‘Onoplosbare Schulden'. Achtergrond van het onderzoek was de vaststelling dat er een aanzienlijke groep schuldenaren met hoge schulden bij de schuldhulpverlening aanklopt, waar om de één of andere reden nog geen regeling voor mogelijk is.
Laagopgeleide Nederlanders sluiten steeds vaker leningen af voor luxeproducten als auto's, televisies of reizen. Daardoor is het aantal gezinnen met problematische schulden in zeven jaar tijd gegroeid met bijna 20 procent.
Dit blijkt uit een onderzoek van Experian in opdracht van het AD.
De NVVK, vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, heeft vandaag haar jaarcijfers (download) schuldhulpverlening over 2013 gepubliceerd.
Opnieuw is er een stijging van het aantal mensen dat zich bij de NVVK-leden meldt en opnieuw is de gemiddelde schuld toegenomen. In 2013 waren er 89.000 aanmeldingen, in 2012 waren dit er 84.500. De gemiddelde schuld steeg in een jaar tijd van 33.500 euro naar 37.700 euro.
Meer dan 84.000 mensen hebben zich bij leden van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) gemeld voor schuldhulpverlening, een stijging van 11% ten opzichte van 2011. Sinds 2008 is het aantal huishoudens met problematische schulden bijna verdubbeld. In 2012 bedroeg de gemiddelde schuld € 33.500.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.