MijnFintool

Home Dossiers onderzoeksrapport 1 tot 25 van 844
Nieuws
7 mrt 2025

Onderzoeksrapport 'Waarschuwen bij beleggen'

Minister Heinen stuurde de Tweede Kamer het onderzoeksrapport 'Waarschuwen bij beleggen'. Het rapport beschrijft de resultaten van onderzoek naar hoe waarschuwingen bij beleggingsproducten met een laag risico effectiever kunnen worden ingezet voor (nieuwe) beleggers.
Nieuws
5 feb 2025

De gevolgen van eigen risico dragen in de WGA

Het UWV heeft een kennisverslag gepubliceerd over de vraag of er meer uitstroom is bij eigenrisicodragers of bij een publieke verzekering.
Nieuws
27 dec 2024

Evaluatie 2024 Leegstandwet

Minister M.C.G. Keijzer schrijft aan de Tweede Kamer dat ze vooralsnog geen nut of noodzaak ziet om over te gaan tot een vorm van een leegstandbelasting waarbij een eigenaar na bijvoorbeeld anderhalf jaar leegstand voor een vastgesteld bedrag door de gemeente wordt belast of procentueel via de OZB of anderszins.
Nieuws
18 dec 2024

Wet vergoeding affectieschade (uitbreiding)

De Wet vergoeding affectieschade, die op 1 januari 2019 in werking is getreden, functioneert goed. Dat blijkt uit de evaluatie in opdracht van het WODC.

Nieuwe Wet handhaving kraakverbod

Kraken is verboden, maar de ontruiming van kraakpanden is wel aan regels gebonden. Met de invoering van de Wet handhaving kraakverbod op 1 juli 2022 kunnen krakers sneller uit een pand worden gezet. De wet wil ook het kraken als ‘woonmodel’ ontmoedigen en eigendomsrecht effectiever beschermen.

Flexwonen - onderzoek

Er is een groot tekort aan woningen in ons land. Eén van de oplossingen om snel woonplekken te creëren, is de inzet van flexwoningen. Welke kansen levert deze woonvorm op, en wat zijn de nadelen?

Voortgang en ontwikkeling op gebied van taxaties voor woningaankoop

Minister M.C.G. Keijzer gaf de Tweede Kamer een reactie op de studie ‘Op waarde geschat’ aan, een evaluatie van het toezicht op vastgoedtaxateurs. In deze evaluatie heeft SEO onderzocht hoe het toezicht op vastgoedtaxateurs, uitgevoerd door het Nederlands Register voor Vastgoed Taxateurs (NRVT), zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en of het toezicht op het gewenste niveau is om de kwaliteit van taxaties te kunnen borgen.
Nieuws
25 okt 2024

Evaluatie wet waardeoverdracht klein pensioen

Minister Van Hijum informeerde de Tweede Kamer over het evaluatieonderzoek naar de Wet Waardeoverdracht kleine pensioenen die op 1 januari 2019 in werking trad.
Nieuws
23 okt 2024

Verzekerdenmonitor 2024

Deze monitor biedt een samenhangend beeld van de (cijfermatige) ontwikkeling van zowel de nationale- als de internationale aspecten van de Zorgverzekeringswet (Zvw) tot eind 2023.

Onderzoek naar collectieve zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars hebben de mogelijkheid om collectieve zorgverzekeringen aan te bieden. Zij maken dan afspraken met een collectief over de zorgverzekering, zoals een werkgever, een (sport)vereniging, patiëntenvereniging of gemeente. Verzekerden kunnen zich aansluiten bij een collectief en dan gebruik maken van de collectieve zorgverzekering.

Wegomlegging geen oplossing

Straatje erbij, het kleinschalig woningen bouwen aan de randen van de bebouwde kom, wordt steeds vaker geopperd als oplossing voor de woningbouwopgave in Nederland.

Evaluatie overdrachtsbelasting

De evaluatie gaat over de Wet differentiatie overdrachtsbelasting in 2021 en de verhoging van het algemene tarief in 2023.

Rapport spaarmarktonderzoek

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceerde het definitieve rapport over de werking van de Nederlandse spaarmarkt, nadat belanghebbenden in de consultatieperiode hun reactie konden geven op het rapport.

Publieksonderzoek hospitaverhuur

Dit rapport onderzoekt het potentieel hospitaverhuurders in Nederland en de drijfveren en belemmeringen om tot hospitaverhuur over te gaan.
Nieuws
19 apr 2024

Consumentenonderzoek zorgverzekeringsmarkt

Verzekerden hebben bij het kiezen van een zorgverzekering meer dan in eerdere jaren aandacht voor een vrije keuze aan zorgaanbieders. Voor 17 procent van de verzekerden die zijn overgestapt was dit een reden om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Vorig jaar was dit nog 11 procent. Dat blijkt uit het jaarlijkse consumentenonderzoek zorgverzekeringsmarkt dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft laten uitvoeren.

Publieksmonitor pensioenen Q1-2024

Met deze publieksmonitor wil het Ministerie van SZW over meerdere jaren de reactie van het Nederlandse publiek op alles wat ze horen en zien over het pensioen inzichtelijk maken. De monitor dient daarmee inzicht te bieden in de mate waarin de communicatiedoelen van SZW en de andere stakeholders worden gerealiseerd.
Nieuws
22 mrt 2024

Onderzoek Pensioenboodschappen

Drie boodschappen over pensioenen zijn voorgelegd aan werkenden (36-55 jaar, in loondienst), pensioengeoriënteerden (56-67 jaar, nog niet met pensioen, in loondienst) en gepensioneerden (68 jaar en ouder) in Nederland.
Getoond 1 tot 25 van 844. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1