MijnFintool

Home Dossiers ontslagvergoeding 1 tot 25 van 34
Nieuws
5 apr 2024

Kamervragen over bericht onterecht niet verkregen ontslagvergoedingen

Minister Van Gennip gaf antwoord op vragen over het bericht 'Jaarlijks hebben duizenden flexwerkers recht op ontslagvergoeding, maar ze krijgen die haast nooit'.
Nieuws
25 aug 2020

Ontslag: publicaties voor werkgevers

Lees in deze publicaties waar u rekening mee moet houden als u werknemers moet ontslaan.

Aanvullende vergoeding valt niet onder stamrechtvrijstelling

In mei 2013 heeft belanghebbende een ontslagvergoeding ontvangen van zijn voormalige werkgever. Belanghebbende heeft de vergoeding laten uitbetalen aan [B] B.V. (hierna: de stamrecht-BV). Daarbij is met toestemming van de Inspecteur de stamrechtvrijstelling van artikel 11, lid 1, aanhef en letter g, van de Wet op de loonbelasting 1964 (tekst 2013; hierna: Wet LB) toegepast.
Kennis
8 feb 2021

Handreiking RVU

De Belastingdienst heeft een handreiking gepubliceerd waarin nader ingegaan wordt op het begrip “Regeling voor vervroegde uittreding”.

Rechtspraak transitievergoedingen

Mag een werkgever een transitievergoeding verlagen als er sprake is van een aanstaande pensionering van de (ex)werknemer? En welke invloed heeft een transitievergoeding op de huur- en zorgtoeslag?
Nieuws
29 mei 2017

Kosten van ontslag met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden is met een aandeel van circa 70 procent de meest voorkomende ontslagroute in 2015-2016. Het aandeel ervan in het totaal aantal ontslagen is sinds 2011-2012 gestegen (toen 61 procent), terwijl het totaal aantal ontslagen is afgenomen. De kosten van ontslag met wederzijds goedvinden zijn met ongeveer 2 procent gestegen sinds de jaren 2011-2012. Dit meldt SEO in haar onderzoeksrapport.
Nieuws
14 nov 2016

Vermindering kosten bij ontslag

Werknemers die langdurig ziek zijn, houden recht op een transitievergoeding maar hun werkgever wordt gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Dit staat in een wetsvoorstel van minister Asscher waarmee de ministerraad heeft ingestemd.
Nieuws
5 okt 2016

Aanvullende vragen over vragen uitstroom Belastingdienst

Staatssecretaris Wiebes informeert de Tweede Kamer over de beantwoording aanvullende vragen uitstroom Belastingdienst.
Nieuws
15 sep 2016

Kamervragen over de leegloop bij de belastingdienst

In januari startte een vrijwillige vertrekregeling om de mobiliteit binnen de Belastingdienst te bevorderen. Dit als onderdeel van het grootschalige veranderprogramma om de Belastingdienst te moderniseren. De belangstelling daarvoor was groter dan de verwachte 5000 fte. Daarom werd de regeling in juni aangepast en per 1 september gestopt.
Nieuws
3 mei 2016

Kifid: Contraverzekering en dossiervorming

De broer van ‘verzekeringnemer’ beklaagt zich erover dat Adviseur zijn broer heeft geadviseerd zijn ontslagvergoeding in een direct uitkerende lijfrenteverzekering te storten zonder contra-verzekering af te sluiten. De ‘verzekeringnemer’ is een aantal maanden na de eerste lijfrente-uitkering overleden.
Nieuws
27 apr 2016

Stamrechtovereenkomst - Bepalen sterftekans periodieke uitkering op twee levens

In een tweetal voorbeelden wordt ingegaan hoe in beide voorbeelden de sterftekans moet worden bepaald.

Knip ontslagvergoeding faalt

Een ontslagvergoeding, waarbij een knip aangebracht werd tussen een ontslagvergoeding wegens ontslag en immateriële schade is door de Hoge Raad verworpen.
Nieuws
9 sep 2015

Kifid: let op met buitenlands fiscaal advies

Consument is woonachtig in België en werkzaam geweest in Nederland. Omdat consument onzeker was over de fiscale gevolgen van de aankoop van een lijfrente, is haar geadviseerd om de vergoeding ineens te laten uitkeren.
Nieuws
24 aug 2015

UVA ontwikkelt ontslagtool

Werknemers voor wie ontslag is aangevraagd kunnen voortaan via de website www.magontslag.nl bepalen of het zin heeft om hun ontslag aan te vechten in de rechtbank. Wetenschappers van de UVA hebben hiervoor een digitaal hulpmiddel ontwikkeld.
Nieuws
29 jun 2015

Tools Wet Werk en Zekerheid

Er is een online tool waarmee het eventuele recht op en de hoogte van een transitievergoeding kan worden bepaald. Ook is er een ‘Contractencheck’ met advies op maat over de vraag of een volgend contract vast of tijdelijk kan zijn.
Nieuws
15 mei 2015

Besluit ontslagvergoedingen in grensoverschrijdende situaties

Dit besluit geeft uitsluitsel over de wijze waarop rekening moet worden gehouden met een wijziging van het OESO-commentaar van 15 juli 2014 bij de belastingheffing over ontslagvergoedingen in een grensoverschrijdende situatie en bij het publieksgerichte optreden van artiesten en sportbeoefenaars.
Nieuws
5 jun 2014

Verduidelijking overgangsrecht stamrechtaanspraken

Naar aanleiding van de toezegging bij de behandeling van het Belastingplan 2014 in de Eerste Kamer wordt voorgesteld (Fiscale verzamelwet 2014) in het voor de op 31 december 2013 bestaande stamrechtaanspraken geldende overgangsrecht beter tot uitdrukking te brengen dat stamrechtuitkeringen eveneens voor een deel vervroegd kunnen worden ontvangen, zonder dat dit tot gevolg heeft dat de aanspraak ineens wordt belast.
Nieuws
19 feb 2014

Wet Werk en Zekerheid door naar Eerste Kamer

Werknemers met flexibele contracten krijgen meer zekerheid en kunnen eerder doorstromen naar een vast contract, het ontslagrecht wordt eerlijker, zowel vaste als tijdelijke werknemers krijgen bij ontslag een transitievergoeding, en de WW richt zich meer op werk. Deze maatregelen vormen de kern van het voorstel Wet Werk en Zekerheid dat door de Tweede Kamer is aangenomen.
Kennis
3 feb 2014

Themanummer: Werkloosheid

Alleen voor (kennisbank)abonnees
Een dynamisch kennisdocument met vakinfo over 'Werkloosheid'. Dit document wordt geregeld bijgewerkt, zodat informatie actueel blijft. Handig als naslag, of om uw (PE)vakkennis op te frissen.
Kennis
4 feb 2014

Themanummer: Gouden handdruk

Alleen voor (kennisbank)abonnees
Een dynamisch kennisdocument met vakinfo over 'Gouden handdrukken / ontslagvergoedingen'. Dit document wordt geregeld bijgewerkt, zodat informatie actueel blijft. Handig als naslag, of om uw (PE)vakkennis op te frissen.
Nieuws
10 feb 2014

Gedeeltelijke afkoop stamrecht ook toegestaan?

De Eerste Kamercommissie voor Financiën heeft op 6 december 2013 de memorie van antwoord ontvangen. Hierin wordt ook ingegaan op de vraag of het mogelijk is stamrechtaanspraken gedeeltelijk op te nemen.
Nieuws
15 nov 2013

Stamrechtvrijstelling vervalt

Onderstaande informatie over afschaffing van de stamrechtvrijstelling en het overgangsrecht moet nog door de Tweede en Eerste Kamer worden goedgekeurd en is daarom onder voorbehoud. Per 1 januari 2014 vervalt de stamrechtvrijstelling. Uw (ex-)werknemer kan er dan niet meer voor kiezen om een onbelaste ontslaguitkering te ontvangen in de vorm van een stamrecht (aanspraak op periodieke uitkeringen). U mag de ontslaguitkering vanaf 2014 alleen nog toekennen in de vorm van een belaste uitkering. Uw werknemer kan geheel 2013 nog gebruik maken van de stamrechtvrijstelling.
Nieuws
15 nov 2013

Meer duidelijkheid over stamrechten

Tijdens de plenaire behandeling in de Tweede Kamer zijn diverse onderdelen over de uiterste datum van ontslagvergoedingen toegelicht. Als download is een citaat beschikbaar van de notulen en hieronder een korte samenvatting.
Nieuws
28 jan 2014

Uiterste datum ontslag is 30 juni 2014 voor stamrecht BV

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft gezegd dat ontslagvergoedingen die in een stamrecht BV worden gestort, de desbetreffende werknemer daarvan uiterlijk 31 december 2013 het ontslag voor aangezegd moet krijgen.
Getoond 1 tot 25 van 34. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1