Een uitkeringsgerechtigde (Appellante) is in hoger beroep gegaan vanwege een korting op diens uitkering. Appellante heeft in april 2011 een erfenis uit de nalatenschap van haar moeder ontvangen van € 155.396,07. Op 11 november 2015 heeft zij een aanvraag om bijstand ingevolge de Participatiewet (PW) ingediend. Tijdens het intakegesprek op die datum heeft appellante verklaard dat zij is ingeteerd op haar vermogen en onvoldoende middelen uit haar vermogen heeft om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien.
Sinds 2013 is het vorderingensaldo van Nederlandse huishoudens steeds kleiner geworden. Dit saldo is het deel van de besparingen dat overblijft na investeringen. De afname wordt veroorzaakt door toenemende investeringen, bijvoorbeeld in koopwoningen, en wijst erop dat er steeds meer wordt gefinancierd door te lenen. In het derde kwartaal van 2016 was het vorderingensaldo negatief: -4,9 miljard euro. Dit meldt CBS.
De hoogte van het inkomen is niet direct van invloed op het ontstaan van geldproblemen. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport ('Kans op financiële problemen 2016') van het Nibud.
Mensen die spaargeld hebben, planmatig met hun geld omgaan en een geordende administratie hebben, verkleinen de kans om financiële problemen te krijgen.
Een financieel adviseur diende een klacht in tegen een bank over het tekortschieten in zorgplicht door de bank. De Kifid Geschillen Commissie komt niet toe aan de behandeling van deze klacht omdat de vordering van de adviseur op grond van artikel 3:310 BW is verjaard.
Consumentenversie rekenmodel voor begroting inkomsten / uitgaven per maand en uitgaven per jaar.
Door invullen 'omschrijving' en 'bedragen' wordt direct het spaarsaldo bijgewerkt.
Bedrijfsmatig kun je het ook gebruiken, door de zakelijke inkomsten / uitgaven te benoemen.
Doordat de spaarrente lager is dan de inflatie verliezen spaarders wereldwijd ruim 100 miljard euro per jaar.
Dat stelde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zondag op basis van berekeningen die in opdracht van de krant werden uitgevoerd.
Doordat het rendement na inflatie negatief is, neemt de koopkracht af.
65-plussers houden door de crisis de hand stevig op de knip, zo blijkt uit een onderzoek dat Plus Magazine hield onder 644 lezers.
Bijna tweederde geeft minder of helemaal niets meer aan goede doelen. 42 procent van de ondervraagde Pluslezers is aan het bezuinigen geslagen, bijvoorbeeld door naar koopjes te jagen of een goedkope supermarkt te zoeken. Ook de kinderen worden de dupe: een kwart van de 65-plussers heeft de schenkingen aan de kinderen verlaagd of helemaal afgeschaft.
Volgens de Nederlandsche Bank nemen de spaartegoeden van gezinnen sterk toe.
Maar dat betekent niet dat gezinnen de hand op de knip houden. Integendeel, de laatste jaren consumeren zij juist meer dan hun beschikbare inkomen. Bij de verklaring van deze paradox speelt de verzilvering van de overwaarde op eigen woningen een belangrijke rol.
Naar aanleiding van een verzoek van een Fintool abonnee, is een extra rekenmodel (ontsparen_inflatie) gemaakt, rekening houdend met inflatie en vermogensrendementsheffing.
Rekenmodel om eenvoudig inzichtelijk te maken hoe lang men kan interen op een aanwezig spaarsaldo, waarbij opnames voor levensonderhoud en opnames voor woonlastenverlichting ingevuld kunnen worden.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.