Bij het verduurzamen wil het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) twee dingen met daken: er moeten zonnepanelen op en planten. Gaan die twee altijd goed samen? Vergroten bijvoorbeeld uitgedroogde sedum en kruidenplanten het brandgevaar? Het RVB deed brandtesten.
De Herbouwwaardemeter Woningen is klaar en verschijnt dit jaar, net als de Inboedelwaarde-index, voor de laatste keer. Beide gaan op 1 januari 2025 in en zijn geldig tot en met 31 december 2025.
Volgens de rechtbank Zeeland-West-Brabant moet een VvE-lid zijn aandeel in de kosten van de VvE betalen. De kosten zijn gemaakt in verband met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de bankrekening en de opstalverzekering van de vereniging.
Wat als de hypotheekgever (huiseigenaar) de woning verhuurt zonder instemming van de geldverstrekker en de geldverstrekker vervolgens op enig moment constateert dat er sprake is van verhuur. Kan de geldverstrekker de lening dan opeisen en eventueel tot executieverkoop overgaan? Op basis van de hypotheekakte lijkt het simpel.
Minister De Jonge gaat voortvarend te werk met de aanpassingen voor hospitaverhuur. Het blijft oppassen doordat wetgeving, fiscaliteit en geldverstrekkers nog niet allemaal op 1 lijn zitten.
Informatie voor huurders en verhuurders is nu beschikbaar voor gemeenten en brancheorganisaties in de toolkit Wet goed verhuurderschap. De personaliseerbare brochures, social media posts en posters zijn onderdeel van een landelijke informatiecampagne.
Om hospitaverhuur in Nederland weer net zo gebruikelijk te maken als het decennialang was, bereidt minister de Jonge een wetswijziging voor met als doel dat hospitaverhuur door meer hypotheekverstrekkers toegestaan wordt.
Polisbeding sluit dekking uit voor brandschade als in het verzekerde object een 'illegale activiteit' wordt uitgeoefend, zonder dat causaal verband hoeft vast te staan. De rechter boog zich over de vraag of zo'n beding geldig is.
Broer werkt niet mee aan verkoop woning overleden moeder.
De zus en andere broer willen in dit kort geding kort gezegd vervangende toestemming om het huis te kunnen verkopen, met als spoedeisend belang dat er geen opstalverzekering meer op het huis zit.
Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hebben. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Nederlandse Brandwondenstichting een onderzoek uitgevoerd naar rookmelderdichtheid in woningen.
De ministers Yesilgöz-Zegerius, Adriaanse en Adema informeren de Tweede Kamer over de voortgang van de afhandeling van aanvragen om een tegemoetkoming in de schade als gevolg van wateroverlast in juli 2021. Het gaat om de provincies Limburg en Noord-Brabant.
Bij het afsluiten van de verzekering is het aantal m³ van de woning uitsluitend gebaseerd op de verkoopbrochure (volgens verzekeringnemer, dan wel op een taxatierapport (volgens verzekeringsadviseur). Uit niets blijkt dat het werkelijke aantal m³ apart is berekend of dat daartoe een poging is gedaan.
In deze zaak gaat het om de vraag of verzekeraar zich terecht op het standpunt heeft gesteld dat de eigenaar geen recht heeft op vergoeding van de schade die als gevolg van de brand is ontstaan, doordat sprake is van kraken of doordat de eigenaar niet aan zijn meldplicht heeft voldaan.
Vanwege een herziene versie is dit bericht nogmaals gepubliceerd.
De Herbouwwaardemeter wordt jaarlijks aangepast op basis van cijfers van een groot technisch adviesbureau. Het bureau berekent deze cijfers aan de hand van constructieprijzen, (innovatief) materiaalgebruik, en de aangepaste en uitgebreide bouwregelgeving. De berekening houdt geen rekening met actuele dagprijzen. Dagprijzen worden immers beïnvloed door golfbewegingen in de economie. Daarom gaat het Verbond voor de Herbouwwaardemeter uit van de structurele kostenontwikkeling.
De Herbouwwaardemeter Woningen 2021 is gereed en te downloaden via de website van het Verbond van Verzekeraars. Het is de laatste keer dat het Verbond de Herbouwwaardemeter in deze vorm publiceert.
In de uitzending van Kassa van zaterdag wordt gesuggereerd dat verzekeraars op dit moment het saneren van particuliere asbestdaken na brand niet (meer) vergoeden. Het is op dit moment nog steeds mogelijk om een verzekering te vinden voor asbestdaken. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars.
Een relatie van ons kantoor beëindigt het samenlevingscontract en wenst economische overdracht van de woning toe te passen. Zijn hier vormvereisten aan verbonden?
Consument heeft via zijn adviseur een opstalverzekering voor zijn appartement afgesloten. Jaren later blijkt dat de VvE van het appartementencomplex waarin consument woont ook een opstalverzekering heeft.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.