Een cliënt heeft in in 2009 een woning in aanbouw gekocht. Het betrof een koopaannemingsovereenkomst. De woning is in september 2011 opgeleverd. Omdat de verkoop van de oude woning (hoofdverblijf) niet wilde vlotten, heeft de cliënt de nieuwe woning onmiddellijk na het gereed komen te koop gezet. Verkoop heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden. Uit nood geboren zal de cliënt in zijn oude woning blijven wonen. De cliënt heeft de rente met betrekking tot de nieuwe woning in 2009, 2010 en 2011 afgetrokken. Wij vragen ons af of in 2011, 2012 en 2013 gebruik kan worden gemaakt van de overbruggingsregeling voor de te koop staande woning.
Een client DGA heeft destijds een overbruggings en ouderdomspensioen afgesloten. Deze polissen expirteren op zijn 62 jarige leeftijd. Nu ontvangt client ook nog een WAO uitkering uit eerder loondienstverhouding. De uitkering wordt gekort indien hij het pensioen nu in laat gaan. De vraag is of het toegestaan is om de WAO uitkering aan te vullen met een pensioenuitkering tot het inkomen voor het einde van het dienstverband.
Graag uw reactie
Waar kan ik meer informatie vinden over hoe in een arbeidscontract exact verwoord dient te worden hoe een werkgevers bijdrage in de ziektekostenpremie dient te worden omschreven, in het geval de werkgever niet voor alle werknemers voorheen ziekenfondsverzekderden de bijdrage wenst te voldoen?
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.