Hoezeer de commissie ook begrip heeft voor de verdrietige situatie waarin de consument en haar echtgenoot zich bevinden, er zijn naar het oordeel van de commissie onvoldoende gronden aanwezig om aan te nemen dat zij aanspraak kunnen maken op een vervroegde uitkering.
De consument stelt dat zij en haar man tijdens het adviesgesprek in 2003 niet door de bank zijn gewezen op de beëindiging van de overlijdensrisicoverzekering. De consument stelt dat zij en haar man – indien zij hierover destijds wel waren geïnformeerd – een nieuwe overlijdensrisicoverzekering hadden afgesloten.
Volgens de consument heeft de adviseur zijn zorgplicht geschonden door bij het oversluiten van de hypotheek niet zorg te dragen voor een overlijdensrisicoverzekering van € 125.000,- en door de consument niet te waarschuwen voor de risico’s van het ontbreken van die verzekering.
De consument verwijt de bank dat zij verwijtbaar heeft gehandeld door onvoldoende rekening te houden met het belang van zijn moeder in geval van het overlijden van de vader.
Uit het thema-onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren naar de overlijdensrisicoverzekering blijkt dat de getoetste keurmerkhouders veel aandacht geven aan begrijpelijke taal.
Bij het bepalen van de benodigde overlijdensrisicoverzekering kan bij het hypotheekadvies rekening gehouden zijn met de ANW inkomsten. Vanwege de invoering van de kostendelersnorm kan het wenselijk zijn de consument hier nader over te informeren, of de overlijdensrisicoverzekering bij te stellen.
De Consumentenbond pleit er voor dat consumenten hun overlijdensrisicoverzekering zonder nieuwe medische vragen kunnen oversluiten (mits het overlijdensrisico niet toeneemt voor de verzekeraar).
Met dit rekenmodel kan een indicatieve hoogte van de benodigde overlijdensrisicoverzekering bepaald worden. Het is een rekenmodel als hulpmiddel bij het geven van het advies.
Bij bijna zestig procent van de reisverzekeraars krijgen ouderen met een verzekering minder uitgekeerd in het geval van een ongeval. Dat meldt verzekeringssite.nl.
Tussenpersoon en vergelijkingssite Independer moet 150.000 euro betalen aan een klant die in 2003 een hypotheek met overlijdensrisicoverzekering sloot. In hoger beroep heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald dat Independer zijn zorgplicht heeft verzaakt door niet te wijzen op het aflopen van de termijn van de voorlopige dekking.
Over de mogelijke gevolgen van overlijden wordt niet gesproken en mensen hebben te hoge verwachtingen van het partnerpensioen (de uitkering die de partner van de werknemer ontvangt na overlijden). Dat blijkt uit een onderzoek dat de Stichting Pensioenkijker.nl heeft laten uitvoeren onder mensen van wie de afgelopen vijf jaar de partner is overleden.
Client sluit risicoverzekering bij overlijden, opzet: zijn 3 dochters als verz nemer en vader als verzekerde.
Vraag: zijn ook 3 premiebetalers noodzakelijk of kan dit ook 1 dochter zijn.
Ik zit met 2 vragen over een klant waarvoor ik een offerte aan het regelen ben.
Dhr X heeft destijds met zijn ex vrouw een woning gekocht. Ze waren gehuwd in agvg en zijn inmiddels gescheiden. De woning staat te koop en nu wil dhr X met zijn nieuwe vriendin, mevr B, de woning gaan aankopen.
Hoe zit dit tav de overdrachtsbelasting voor mevr. B?
Daarnaast heeft mevr. B met haar ex-partner,waarmee zijn in een appartement woonde, een ( nieuwbouw) eensgezinswoning aangekocht. Door de beeindiging van hun relatie moesten beide woningen worden verkocht. De eensgezinswoning is als eerste verkocht en had een tekort van 30.000.-- euro, per partner 15.000,-- euro.
Vervolgens is het appartement verkocht, hierbij werd een overwaarde van 42.000,-- euro gerealiseerd. Voor beide partners 21.000,-- euro.
- mag dit tekort worden gesaldeerd ?
- .de laatste woning waarvan zij eigenaar was, is het appartement. Hiervan was zij voor 50 % eigenaar. De woning die zij gaat aankopen ook voor 50 % is goedkoper, echter na een forse verbouwing, waarvan zij ook schuldenaar wordt, niet meer. Hoe zit dit tav haar eigen woningreserve?
Is de rente over een overbruggingslening bedoeld om een storting op een beleggingsrekening te doen fiscaal aftrekbaar, en zo ja hoe lang?
huidige woning A waarde 200.000 (overwaarde volgens bijleenregeling 100.000)
koop andere woning B aan. financieringbehoefte (verwerving. koopsom KK) 300.000
Overbrugging 100.000 op oude woning maar niet om hypotheeksom te verlagen, maar om een storting te doen op een (verpande) belegrekening. Is de rente over de overbruggingslening aftrekbaar en zo ja hoelang?
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.