MijnFintool

Home Dossiers partnerregeling 1 tot 11 van 11

Schuld bij de fiscale partner die daarna bij de bank wordt geherfinancierd

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een schuld, die bij de fiscale partner is aangegaan ter verwerving van de eigen woning en daardoor geen eigenwoningschuld is, door herfinanciering bij een bank kan worden aangemerkt als eigenwoningschuld.
Nieuws
25 okt 2019

Maximale box 1?

De lezers van het artikel van '1 + 1 = 3' weten inmiddels wel hoe hoog de eigenwoningreserve is voor A en B na verkoop. Nu een vervolg. De relatie is toch weer inniger geworden en relatie A en B besluiten niet te verhuizen, maar te gaan verbouwen voor een bedrag van €100.000. Deze wordt met een annuïtaire lening gefinancierd. Op aanraden van de notaris is er wel een draagplichtovereenkomst opgesteld.
Kennis
23 jan 2019

Draagplichtovereenkomst (2)

Kennisdocument: Exclusief voor Fintool-abonnees
Eerder gaven we al aan dat een draagplichtovereenkomst op een 'bierviltje' vastgelegd kan worden. Toch zijn er aandachtspunten die door de hypotheekadviseur besproken dienen te worden. Zo kan het gebeuren dat relatie (extra) wenst af te lossen.
Nieuws
12 sep 2016

Langer kraamverlof voor partners

In een wetsvoorstel dat op voorstel van minister Asscher door de ministerraad is aanvaard wordt, als je samen met je partner een kind krijgt, het recht op betaald verlof op vijf dagen gesteld. Dat is drie dagen meer dan nu het geval is.
Nieuws
6 jul 2015

Claim tweelingbroer vrijstelling Successiewet als partner mislukt

Een belastingplichtige had een rechtzaak aangespannen omdat hij zich op het standpunt stelde dat hij als partner van zijn (overleden) tweelingbroer wenste aangemerkt te worden, waarbij dan de verhoogde vrijstelling voor partners zou gelden. Er is volgens eiser sprake van ongelijke behandeling omdat de termijn van 6 maanden onderscheid maakt tussen erflaters met een mediane overlevingstijd na diagnose van korter dan 6 maanden en erflaters met een langere mediane overlevingstijd.
Nieuws
29 jun 2010

Lage inkomens ontzien bij verlagen AOW-partnertoeslag

De AOW-partnertoeslag gaat met ingang van 1 januari 2011 met 8 procent omlaag. Huishoudens met een gezamenlijk inkomen van circa 20.000 euro en minder worden van deze maatregel uitgezonderd. Dit is de strekking van een wetsvoorstel dat minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Nieuws
22 jun 2010

Sociale partners willen maatregelen partnerpensioen

De Stichting van de Arbeid, waarin vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers met elkaar overleggen, wil voorkomen dat problemen ontstaan rond partnerpensioen, als een werknemer van baan verandert.
Nieuws
17 feb 2010

Bezuiniging AOW-partnertoeslag van de baan

AOW’ers met een jonge partner onder de 55 jaar hoeven niet al in 2011 hun AOW-partnertoeslag in te leveren zoals het kabinet van plan was. In plaats daarvan geldt dat de generieke korting wordt verhoogd van 6 naar 8 procent. Dat schrijft staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer

Situatie : Man en vrouw geregistreerd partner beeindigen de samenleving overwaarde woning E 50.

Situatie : Man en vrouw geregistreerd partner beeindigen de samenleving overwaarde woning E 50.000 en waarde spaarhypverz. E 10.000. ingang polis 01-05-1999 box 3 oude regels Woning wordt verkocht en man koopt nieuwe woning aan. wensen : Klant wenst polis fiscaal voort te zetten restantlooptijd hetzelfde volledige waarde inbrengen E 10.000 vrouw van de polis afhalen en onderbrengen bij andere verzekeraar waarbij kapitaal en overlijdensdekking verlaagd worden Is dit mogelijk?? Vervolgens krijgt de vrouw E 30.000 overwaarde en de man E 10.000 waarde polis + E 20.000 overwaarde. Komt er nu een deel van de hypotheek in box 3 terecht omdat de overwaarde E 50.000 is en man dus eigenwoningreserve heeft van E 25000 en maar E 20.000 inversteert in de hytpotheek voor de nieuwe woning.?

Een klant valt binnen de 30% regeling bij de belastingdienst.

Een klant valt binnen de 30% regeling bij de belastingdienst. De vraag is in hoeverre de hypotheekrente aftrekbaar is bij dergelijke regeling en hoe dit geregeld is bij de belastingdienst. Oftewel hoeveel mag de klant aftrekken bij de belasting?

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1