Dit besluit is een actualisering van een eerder gepubliceerd besluit in verband met de aanpassing van de nettofactor voor het berekenen van de premiepercentages voor nettopensioen. Hierbij zijn tevens de berekeningsgrondslagen geactualiseerd.
Dit besluit is een actualisering van het besluit van 3 juli 2008, nr. CPP2008/447M. De aanpassingen betreffen met name verwijzingen naar nieuwe wetgeving. De overige aanpassingen zijn redactioneel, zonder dat een inhoudelijke wijziging is beoogd.
De vanaf 1 januari 2017 geldende bedragen van de AOW-franchises voor de toepassing van artikel 18a, achtste lid, van de Wet op de loonbelasting 1964 (Wet LB) (vanaf 1 januari 2017 omgenummerd naar artikel 18a, zevende lid, Wet LB), de AOW-bedragen van artikel 10aa van het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965 (UBLB) en het maximum pensioengevend loon van artikel 18ga Wet LB zijn op basis van de nu bekende gegevens voorlopig vastgesteld. Voor alle bedragen geldt uitdrukkelijk het voorbehoud van de definitieve vaststelling van de bedragen in of op basis van wet- en regelgeving.
De Rechtbank Midden-Nederland heeft een uitspraak gedaan over de vraag of een bonus (of commissie) tot het loon behoort waarover ook vakantietoeslag betaald moet worden.
In geschil tussen partijen zijn twee vragen, namelijk de vraag of over het variabele loon dat [eiser] per maand ontving vakantiegeld dient te worden berekend en de vraag of dit variabele loon ook meegenomen dient te worden in de berekeningsgrondslag voor het pensioen.
In antwoorden op eerder gestelde Kamervragen wordt ingegaan op ingegaan in hoeverre een IB-ondernemer (bijvoorbeeld fysiotherapeut) ingeval van ziekte of arbeidsongeschiktheid het fiscale maximum (pensioengrondslag) aan kan passen. In een aantal gevallen is het namelijk toegestaan om een andere referentieperiode in aanmerking te nemen.
Er is een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer voor het verlagen van de pensioenopbouw.
In het voorstel wordt de pensioenopbouw vanaf 2015 fors verlaagd. Vanaf die datum gaat het opbouwpercentage dat aftrekbaar is voor de belastingen, van 2,25 procent naar 1,75 procent. Boven een jaarinkomen van een ton is er dan helemaal geen belastingaftrek meer.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.