MijnFintool

Home Dossiers pinpas 1 tot 20 van 20
Nieuws
13 sep 2024

Afname contactloos betalen via eigen apps

Minister Heinen van Financiën gaf antwoorden op Kamervragen over de trend dat Nederlandse banken stoppen met de ondersteuning van contactloos betalen via eigen apps.
Nieuws
9 mei 2023

Kamervragen over aanpak pinpasfraude

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over de aanpak van pinpasfraude.
Nieuws
20 jan 2023

Schadevergoeding misbruik pinpas

Wanneer een betalingstransactie gebeurt zonder instemming van de consument dan moet de bank dat bedrag onmiddellijk terugbetalen, tenzij de consument grof nalatig is geweest. Een echtpaar dat slachtoffer is geworden van een vorm van bankhelpdeskfraude heeft zich met succes beklaagd bij Kifid, zo blijkt uit een gepubliceerde uitspraak.
Nieuws
23 jun 2020

Bank draait deels op voor niet-toegestane betalingstransacties

Consument is gedurende twee jaar misleid door een familielid. Het familielid hielp hem met internetbankieren, maar zorgde er ondertussen voor dat er ook overboekingen aan hem plaatsvonden.
Nieuws
4 mei 2018

Moet bank betaalrekening van klant buiten EU voortzetten?

Een bank mag de bancaire relatie met haar klanten buiten de Europese Unie eenzijdig beëindigen, zo blijkt uit een tweetal uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. Twee afzonderlijke consumenten, woonachtig in respectievelijk Thailand en Nieuw-Zeeland, hebben zich bij Kifid beklaagd over het feit dat de bank de relatie niet langer met hen wilde voortzetten.
Nieuws
13 jul 2016

Kamervragen fraude in betalingsverkeer

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over het bericht “Van slachtoffer naar schuldige” toegezonden.
Nieuws
7 mrt 2016

Kamervragen over veiligheidsrisico’s pinpassen bij contactloos betalen

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer antwoorden gegeven op Kamervragen over de mogelijke veiligheidsrisico's van pinpassen waarmee contactloos betaald kan worden.
Nieuws
19 mrt 2015

Forse afname fraude met internetbankieren

Uit cijfers van de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken blijkt dat de schade als gevolg van fraude in het Nederlandse betalingsverkeer in 2014 bijna gehalveerd is ten opzichte van het jaar ervoor. De procentuele daling was voor alle elektronische betaalmiddelen nagenoeg gelijk, zowel voor betaalpassen, creditkaarten als voor internetbankieren.

Budgetbeheer en pinpas gaan goed samen

Uit een onderzoeksrapport van DNB blijkt dat de meeste consumenten vinden dat betalen met de pinpas hen het beste helpt bij het budgetteren. Mensen in kwetsbare groepen menen dat contant afrekenen handiger is dan betalen met een pinpas. Contant geld biedt hen meer inzicht in hun uitgaven.
Nieuws
6 sep 2013

Fraude internetbankieren daalt met meer dan de helft

Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken is de schade als gevolg van fraude met internetbankieren in de eerste helft van 2013 met 58% gedaald ten opzichte van de tweede helft van 2012. Het bedrag dat daar mee gemoeid was daalde van 10 naar 4,2 miljoen euro. Ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar is de daling nog groter: 82%.
Nieuws
4 jul 2013

Skimschade neemt fors af

Banken hebben eerder al maatregelen genomen tegen skimmen. Dit blijkt effectief uit te pakken. Sinds banken de bankpassen blokkeren voor pinnen buiten Europa, is de fraude met gemiddeld 80 procent gedaald. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde dat vandaag.
Nieuws
1 nov 2012

ING en ABN Amro komen met 'contactloos' betaalpasje

Medio 2013 krijgen klanten van ING en ABN Amro een betaalpas waarmee 'contactloos' betaald kan worden. De pas hoeft dan niet meer in de betaalautomaat, maar door de pas tegen het apparaat aan te houden kan snel afgerekend worden, zonder een pincode in te hoeven voeren.
Nieuws
26 sep 2012

Stijging van 14 procent bij fraude internetbankieren

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken is de fraude met internetbankieren is in de eerste helft van dit jaar met 14% gestegen ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar. Het schadebedrag dat hiermee was gemoeid, was 27,3 miljoen euro (tegen 23,8 miljoen euro). In heel 2011 bedroeg de fraude met internetbankieren 35 miljoen euro.
Nieuws
14 sep 2012

Eenvoudig te frauderen met pinpas met chip

Volgens onderzoekers van Cambridge University is het eenvoudig te frauderen met een pinpas met chip. Aanleiding voor het onderzoek was een aantal onverklaarbare gevallen van misbruik van pasgegevens in de directe omgeving van de onderzoekers schrijft 'De Automatiseringsgids.

Consumentenbond wil af van 'vreemde' bankvoorwaarden

De Consumentenbond roept banken op hun productvoorwaarden te wijzigen. Volgens de bond bevatten de voorwaarden in veel gevallen 'rare regels'.
Nieuws
20 aug 2012

Aanpak skimfraude succesvol

Het blokkeren van bankpassen voor pinnen buiten Europa blijkt een succesvol middel tegen skimmen.
Nieuws
27 aug 2012

Gebruik contant geld neemt verder af

Het aantal pinbetalingen in Nederland nam in één jaar tijd toe van 2,15 miljard naar 2,29 miljard en de totale pinomzet steeg van 81 miljard euro naar 83 miljard euro. Tegelijk daalde het gebruik van contant geld. Dat blijkt uit onderzoek van partner DNB.
Nieuws
28 aug 2012

Rabo blokkeert bankpassen buiten Europa

De Rabobank blokkeert vanaf volgende maand bijna alle passen voor pinnen buiten Europa. Daarmee wil de bank voorkomen dat skimmers nog rekeningen plunderen. Klanten die buiten Europa reizen moeten dan zelf via de site van de Rabobank aangeven dat ze toch wereldwijd geld kunnen opnemen.
Nieuws
19 mei 2010

Pin verdringt cash

De Nederlandse consument heeft het afgelopen jaar fors meer gepind waardoor het aantal contante betalingen voor het eerst aanzienlijk is gedaald, zo meldt Currence, de organisatie achter het pinnen, in haar jaarverslag over 2009.
Nieuws
12 dec 2008

Steeds meer skimmers op stations

De afgelopen twee maanden is het aantal gevallen van skimmen flink toegenomen, vooral bij de kaartjesapparaten op de stations. Skimmen is het kopiëren van pinpasgegevens.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1