MijnFintool

Home Dossiers regresrecht 1 tot 8 van 8

Kamervragen over nieuwe afspraken over Wmo-regresrecht

Staatssecretaris Van Ooijen gaf antwoord op Kamervragen over signalen dat verzekeraars en gemeenten mogelijk weer afspraken zouden willen maken over Wmo-regresrecht.

ACM: verzekeraars mogen gezamenlijke regeling invoeren voor afhandeling autoschades

Verzekeraars mogen samen een regeling invoeren om schades aan motorrijtuigen sneller en eenvoudiger af te handelen. Nu moeten consumenten met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) de schade vaak zelf verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker.

Restschuld bij verkoop woning na echtscheiding

In een tweetal uitspraken van de rechtbank wordt (weer) duidelijk dat een afspraak in een echtscheidingsconvenant wel rechtswerking heeft, maar dat een geldverstrekker beide partijen (toch) hoofdelijk aansprakelijk houdt ingeval van een restschuld. In het ene geval legt de rechtbank wel een dwangsom op, in de andere uitspraak niet.

Wmo-overeenkomst afkoop regresrecht beëindigd per 2019

Het Verbond van Verzekeraars heeft besloten om de Wmo-overeenkomst afkoop regresrecht met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten na 2018 niet te verlengen.
Nieuws
17 jul 2018

Overgang dwangsom bij betaling door ander?

Gedurende een echtscheidingsprocedure wordt de man in een kort geding jegens de vrouw op straffe van een dwangsom veroordeeld tot betaling van de achterstallige hypotheekrente en premies levensverzekering aan de hypotheekhouder. De vrouw voldoet zelf de achterstand aan de hypotheekhouder en laat executoriaal loonbeslag ten laste van de man leggen.
Nieuws
14 jul 2017

Kamervragen over de afkoop van het regresrecht

Staatssecretaris Van Rijn stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over de afkoop van het regresrecht waardoor letselschadeslachtoffers gedupeerd raken.
Nieuws
31 jan 2017

Kamervragen over het betalen van een toeslagschuld na een scheiding

Staatssecretaris Wiebes gaat in op Kamervragen over het terugbetalen van toeslagen na een scheiding, waarbij (mogelijk) een ex-partner niet bereid is mee te betalen aan de verlaging van de schuld bij de Belastingdienst.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1