In deze zaak vordert een consument een uitkering van schade als gevolg van diefstal van een tas uit zijn auto. De consument heeft echter een doorlopende reisverzekering gesloten met een andere partij dan de gedaagde partij. Gedaagde, een assurantietussenpersoon, heeft als gevolmachtigde opgetreden en kan daarom niet op eigen naam worden aangesproken. Als de consument de juiste partij, de verzekeraar, had aangesproken, had dit ook niet geleid tot toewijzing van de vordering.
Kifid heeft vier 'Kifid Kennisdocumenten' gepubliceerd. Doel van Kifid Kennis is om geïnteresseerden inzicht te geven in de manier waarop Kifid met klachten over een bepaald onderwerp omgaat.
Verzekeraars hebben inmiddels de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is, blijkt uit onderzoek door MoneyView.
De inspecteur heeft de uitkering uit een zakelijke reis- en ongevallenverzekering bij de erfgenamen van een slachtoffer bij de MH17-ramp aangemerkt als loon uit de vroegere dienstbetrekking van een ander en deze uitkering gerekend tot het belastbare inkomen uit werk en woning van belanghebbende.
Tussen partijen staat ter discussie of een autosleutel onderdeel is van een vervoermiddel. In dat kader dient de vraag te worden beantwoord of de autosleutel onder de dekking van de door Consument afgesloten reisverzekering valt.
Dit besluit is een verzamelbesluit waarmee wijzigingen worden aangebracht in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo), het Besluit Markttoegang financiële ondernemingen Wft, het Besluit toezicht accountantsorganisaties, alsmede enige andere besluiten op het terrein van de financiële markten.
Een consument claimt op haar reisverzekering bij de verzekeraar de schade als gevolg van verlies/diefstal van haar handbagage met persoonlijke bezittingen. De verzekeraar wijst de claim af, omdat de consument niet voorzichtig genoeg zou zijn geweest.
Dient bij een schade eerst op het schadebedrag het eigen risico in mindering gebracht te worden of wordt het eigen risico op de maximaal verzekerde som in de polis in mindering gebracht?
Als gevolg van een orkaan heeft Consument haar verblijf in [stad 1] moeten verlengen en hierdoor de eerste week van haar cruisevakantie gemist. Tussen Consument en Verzekeraar (reisverzekering) is een geschil ontstaan over de vergoeding van extra (verblijfs)kosten en een compensatie van de niet genoten week van de cruisevakantie.
Zorg- en reisverzekeraars bieden soms dubbele dekking voor kosten bij ziekte in het buitenland, zoals ziekenvervoer en repatriëring. Onlangs hebben zorg- en reisverzekeraars hun afspraken voor het afwikkelen van de dubbele dekking herzien en verlengd. Nagenoeg alle zorg- en ziektekostenverzekeraars, samen goed voor een marktaandeel van ruim 85 procent, doen mee met het convenant.
Nederlanders maken veel buitenlandse reizen, maar bereiden zich minder goed voor. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
In de wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met grensoverschrijdende zorgkosten is een overgangsbepaling opgenomen. In het wetsvoorstel wordt de huidige werelddekking beperkt tot de Europese Unie.
Zorgkosten die mensen in geval van tijdelijk verblijf buiten Europa maken behoren vanaf 1 januari 2017 niet meer tot het basispakket. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met de beperking van de zogenaamde werelddekking is een besparing van 60 miljoen euro per jaar gemoeid.
Dekking voor onvoorziene kosten is voor 85% van de vakantiegangers die een reisverzekering hebben de voornaamste reden om die verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken en het Verbond van Verzekeraars onder Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen en verzekeringen.
Nederlanders claimen door de economische crisis vaker kleine schades, schrijft het Algemeen Dagblad.
"Door de crisis hebben mensen het geld harder nodig. En ze zijn er immers voor verzekerd", stelt ASR-topman Jos Baeten in de krant.
Vakantiegangers nemen steeds meer dure (elektronische) spullen mee. Een derde neemt de laptop mee, driekwart een fotocamera, 40 procent de smartphone en 20 procent de tablet. Driekwart van de verzekerden heeft de dekking hiervoor niet uitgebreid.
Veel reisverzekeraars keren maar weinig uit na diefstal van een smartphone of tablet. 92% van de reisverzekeraars geeft geen volledige vergoeding voor een smartphone. Veel reisverzekeraars (69%) keren niet meer dan 300 euro uit na verlies van een smartphone. Dat meldt Independer.
Voor het eerst in vijf jaar tijd is de doorlopende reisportefeuille bij verzekeraars gedaald. Zowel in aantal verzekeringen als in premie. “Het aantal opzeggingen van doorlopende reisverzekeringen was in 2011 simpelweg hoger dan de productie”, aldus statisticus Catalina Mesina van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.
Bij bijna zestig procent van de reisverzekeraars krijgen ouderen met een verzekering minder uitgekeerd in het geval van een ongeval. Dat meldt verzekeringssite.nl.
De ANWB stopt met de verkoop van vrijwel alle verzekeringen via de 109 winkels. De verkoop van verzekeringen via de winkels is al enige tijd verliesgevend, aldus ANWB.
Eurocross Assistance meldt dat deze zomer een kwart van medische hulpvragen van vakantiegangers wordt veroorzaakt door een ongeval. Vooral ongelukken tijdens het wandelen en fietsen in de bergen levert ernstig been-, rug- en hoofdletsel op.
Het Budgetpakket van Univé is als beste uit de bus gekomen in het achtste MoneyView Special Item, waarin de Doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen centraal staan. MoneyView vergeleek hiervoor bijna 60 doorlopende reisverzekeringen.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.