MijnFintool

Home Dossiers rijbewijs 1 tot 25 van 43

Veel rijbewijskeuringen niet langer verplicht

Het krijgen en houden van een rijbewijs wordt eenvoudiger voor mensen met autisme. Voor mensen met ADD en ADHD wordt onderzocht of een alternatief mogelijk is voor de huidige rijbewijskeuringen.

Besluit Vrijstelling rijbewijs C (internetconsultatie)

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een Besluit voor tot wijziging van het Reglement rijbewijzen. Met dit voorstel wordt het mogelijk om zwaardere voertuigen met een rijbewijs B te besturen.

Nieuw model paspoort en ID-kaart

30 september 2024 zijn het nieuwe paspoort en de nieuwe identiteitskaart in gebruik genomen. Deze modellen bevatten een aantal nieuwe kenmerken. Hiermee voldoen de nieuwe modellen aan de laatste internationale beveiligingsstandaarden, wet- en regelgeving en zijn ze inclusiever geworden.
Nieuws
17 nov 2023

Uitbreiding naamkeuze: gecombineerde achternaam

Vanaf 1 januari 2024 kunt u uw eerste kind als dat op (of na) 1 januari 2024 wordt geboren de achternamen van beide ouders geven.

Onderzoek mobiliteitsverzekering

Rapport over de mogelijkheden en haalbaarheid van een persoonsgebonden mobiliteitsverzekering voor onder meer deelmobiliteit, de commerciële verhuurmarkt van voertuigen en in de toekomst mogelijk deels zelfrijdende voertuigen.

Kamervragen over het T-rijbewijs in de grensregio

M.G.J. Harbers gaf antwoord op Kamervragen over het T-rijbewijs in de grensregio. Het G-rijbewijs (de Belgische versie van T-rijbewijs) is niet geldig in Nederland.

Onbewerkte kopie van ID-bewijs

In een uitspraak gaat de Geschillencommissie van Kifid uitgebreid in op de vraag wat een bank mag opvragen en vastleggen (ID-bewijs).

Meer mogelijkheden verkrijgen schadevrije jaren

Schadevrije jaren kunnen per 1 januari 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner. Ook kunnen schadevrije jaren verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
Nieuws
7 jul 2021

Checklist verhuizen naar het buitenland

De Rijksoverheid heeft een webpagina beschikbaar gesteld voor mensen die naar het buitenland verhuizen. Aan de hand van een checklist kan men kijken waar men op moet letten.
Nieuws
25 mrt 2021

Landelijke uitrol online verlengen rijbewijs

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de digitale aanvraag voor de verlenging van het rijbewijs landelijk in te voeren.

Corona en regels verlopen rijbewijs

Met een verlopen rijbewijs kunt mogelijk nog een tijdje autorijden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de datum waarop uw rijbewijs verliep. Hiervoor gelden vanaf 6 maart nieuwe Europese regels die terugwerken tot en met 1 september 2020.

Coulance verlopen theoriecertificaten

Als gevolg van de tijdelijke examenstop door het CBR vanwege de lockdown die sinds 15 december 2020 van kracht is, is de kans groot dat een aantal mensen met een theoriecertificaat dat op of na 1 mei 2021 verloopt geen praktijkexamen kan doen. Dit omdat het CBR in ieder geval tot eind mei de beschikbare capaciteit heeft gereserveerd voor degenen van wie het praktijkexamen geen doorgang kon vinden door de lockdown.
Nieuws
21 jan 2021

Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

Minister Van Nieuwenhuizen treft een nieuwe coulanceregeling waardoor rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, tot 1 maart geldig blijven.
Nieuws
23 dec 2020

Verlenging geldigheid theorie-examen rijbewijs

Theorie-examens voor het rijbewijs waarvan de geldigheid verloopt tussen 1 januari 2021 en 1 mei 2021 blijven langer geldig. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen.
Nieuws
9 mrt 2021

Wet digitale melding vermissing rijbewijs

Het onderhavige wetsvoorstel tot aanpassing van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) bevat de wijzigingen die nodig zijn om als burger een digitale melding te kunnen doen om het rijbewijs ongeldig te laten worden en om een nieuw of vervangend rijbewijs aan te vragen.

Extra tijd voor verlopen rijbewijzen

Minister Van Nieuwenhuizen informeerde de Tweede Kamer over de aanpassing van het ontwerpbesluit dat negatieve gevolgen voor rijbewijzen moet voorkomen van de beperkende maatregelen voor de bestrijding van COVID-19.
Nieuws
19 aug 2020

Invoeren publiek identificatiemiddel (eID) op het rijbewijs (internetconsultatie)

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van het Reglement Rijbewijzen en een paar ministeriële regelingen. Met deze op uitvoering gerichte wijzigingen wordt deze regelgeving aangepast aan de Wet digitale overheid. In deze wet wordt geregeld dat de RDW op het rijbewijs een zogeheten publiek identificatiemiddel (eID) plaatst. Na activatie kan de burger hiermee op het hoogste betrouwbaarheidsniveau communiceren met de overheid en digitale diensten afnemen.

Kamervragen over omwisselen Nederlands rijbewijs in het buitenland

Minister Van Nieuwenhuizen gaf antwoord op Kamervragen over problemen bij het omwisselen van een Nederlands rijbewijs in andere landen van de Europese Unie (EU). Het gaat om Nederlandse rijbewijzen die zijn verkregen door omwisseling van een rijbewijs uit een niet-EU-land.
Nieuws
29 mei 2020

Europese Commissie: Alle rijbewijzen zeven maanden langer geldig

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs.
Nieuws
29 mei 2020

Tijdelijke maatregel voor verlopen rijbewijzen

Minister Van Nieuwenhuizen informeerde de Tweede Kamer over de tijdelijke maatregel voor rijbewijzen die zijn verlopen als gevolg van de beperkende maatregelen in verband met COVID-19.
Nieuws
26 nov 2019

AMvB administratieve verlenging rijbewijs 75-plussers

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister C. van Nieuwenhuizen laten weten.

Zwaardere maatregelen tegen rijden onder invloed

Wie met een slok op achter het stuur kruipt, loopt straks het risico dat hij al bij zijn eerste veroordeling een forse tik op de vingers krijgt. Straks kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid direct na de uitspraak laten ingaan als de kans op recidive groot is.

Niet meer opleggen van het alcoholslotprogramma

Onderhavig wetsvoorstel strekt ertoe de bepalingen betreffende het opleggen en de uitvoering van het alcoholslotprogramma (ASP) in het kader van het bestuursrecht te schrappen uit de Wegenverkeerswet 1994 (verder te noemen: WVW 1994) en de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 (verder te noemen: WRM 1993).
Getoond 1 tot 25 van 43. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1