In onderhavige kwestie was sprake van een samenloop van verzekeringen, die beide een harde na-u-clausule kennen. kennen. In een dergelijke situatie dient een verzekeraar de wettelijke regeling van artikel 7:961 BW in acht te nemen en verder moeten de Samenloopregeling 2002 van het Verbond van Verzekeraars en de Gedragscode Verzekeraars worden nageleefd.
Ouders kopen samen met dochter een woonboerderij. Zij wordt voor de helft eigenaar. Ze heeft zelf een eigen woning. Ouders hebben ook een eigen woning. Ouders gaan goedkoper wonen. Moet dochter de EWR van ouders in aanmerking nemen? Ze heeft immers ooit wel met haar ouders in de woning gewoond... De nieuwe woning heeft 2 woonunits op 1 adres.
Mijn client woont 11 jaar samen ZONDER samenlevingscontract. De woning en de hypotheekschuld staat alleen op zijn naam. Zij gaan nu uit elkaar en de woning is verkocht voor
EURO 285.000,-
Na het inlossen van de hypotheek van EURO 200.000,- en de verkoopkosten van EURO 5000,- blijft er een overwaarde over van EURO 80.000,-. Van deze overwaarde geeft hij EURO 60.000,- aan zijn ex-partner (welke weer terug gaat naar Australie) en heeft hij EURO 20.000,- over.
Inmiddels heeft client een andere woning gekocht met een aankoopprijs van EURO 215.000,-.
Benodigde hypotheek EURO 216.000,- (AANKOOP + K.K. minus EURO 20.000,-).
Is het nu zo dat hij in ieder geval de oude hypotheekschuld van EURO 200.000,- als eigen woningschuld kan aanhouden?
Is het niet verstandig om alsnog te gaan trouwen in gemeenschap van goederen en daarna weer te scheiden zodat het vervreemdingssaldo door 2 personen wordt gedeeld i.p.v. dat mijn client nu een een vervreemdingssaldo heeft van EURO 80.000,-.
Hoe luidt de fiscale regel bij verbouwing ook alweer? Klant leent €30.000,-, krijgt het hele bedrag ineens in handen. Voordat het hele bedrag besteed is aan de verbouwing zijn we 3 jaar verder.
Is het juist dat het eerste half jaar de volledige rente over 30000 euro aftrekbaar is en dat daarna naarmate de verbouwing vordert bedragen aftrekbaar worden?
Client heeft een BV waarvan hij samen met z'n echtgenote voor 100% eigenaar is. Zijn gehuwd onder gemeenschap van goederen. Client wil een tweede hypotheek. Heeft het volgende advies van zijn accountant gekregen. De bv leent het geld van de bank en de bv leent dit bedrag weer door aan client. Het voordeel zou dan zijn dat de bv client een hogere rente in rekening brengt dan de bv zelf betaalt aan de bank. Kunt u mij de voor- en nadelen van deze constructie aangeven. Alvast bedankt.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.