Minister H.G.J. Kamp weerspreekt de conclusie van de Vrije Universiteit dat bij elke aardbeving zwaarder dan 2,2 op de schaal van Richter de daling van de woningwaarde in het bevingsgebied 1,2 tot 1,9 procent is.
Fraude bij het herstel van autoschade is een structureel en omvangrijk probleem. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars naar aanleiding van een grootschalige steekproef waarbij 500 blikschadereparaties in de ongestuurde schadestroom grondig zijn onderzocht. Een samenvatting en de bijbehorende aanbevelingen zijn als download beschikbaar.
Man en vrouw, getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, zijn gescheiden (medio 2007).
Bij aankoop gezamelijk woning (aankoop 1990) is er een notariële akte opgemaakt waarin staat dat de man voor 9/10 eigenaar is en de vrouw voor 1/10.
Partijen weten niet waarom dit destijds zo is gedaan, man had/heeft geen eigen onderneming of iets dergelijks. Man heeft destijds wel fl. 50.000 eigen geld ingebracht.
Nu staat in het convenant vermeldt dat partijen afzien van die verdeling en de overwaarde bij helft te verdelen, wel wordt eerst fl. 50.000 / € 22.689,01 (geen rente hierover verschuldigd) aan de man toebedeeld, resterende overwaarde ieder 50%.
Nu is de vraag van partijen of dit gezien kan worden als een schenking door de belastingdienst.
Man / partijen ziet af van oorspronkelijke verdeling omdat die geen recht doet aan de tussen hen bestaande rechtsverhouding en vanwege fatsoen en moraal, omdat ze 16 jaar gehuwd zijn geweest en 3 minderjarige uit dit huwelijk zijn ontstaan. Man wil ex-vrouw en kinderen niet onverzorgd achterlaten.
Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. Ook als er andere valkuilen zijn mbt deze afwikkeling hoor ik het graag van u.
ik zoek een eenduidig antwoord op de volgende vraag. Ondanks veel kontakt met de belastingdienst nog geen helderheid kunnen verkrijgen. Stel je verkoopt een woon-winkelpand en koopt een woonhuis en wilt aan huis gaan werken vanuit de aangebouwde bijkeuken .
E.e.a. is niet splitsbaar , maar het inkomen wordt voor minimaal 70 % in deze ruimte gegenereerd inkomenseis welk percentage moet de werkruimte uitmaken van het gehele pand/perceel om het gehele pand tot ondernemingsvermogen te mogen rekenen ?
Ik kom in publicaties termen als 10% , 15-20% en " een niet te gering deel " tegen.
enerzijds wordt de inkomenseis aangehouden en weer anderen hanteren de eis dat wanneer geen van beiden gedeelten overheerst er gekozen kan worden waartoe het pand gerekend wordt , prive of zakelijk.
Graag uw antwoord danwel een richting om verder te zoeken.
ik zoek de kring van gerechtigden voor het nabestaandenpensioen, maar kan het niet vinden.
Kunt u mij aangeven of deze info op uw site staat en zo ja, hoe ik die vind?
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.