MijnFintool

Home Dossiers secundaire voorwaarden 1 tot 4 van 4

Tweede hypotheek? Doorvragen!

De bank is toerekenbaar tekort geschoten in de nakoming van een gesloten overeenkomst voor een (extra) hypothecaire geldlening. Niet is gebleken dat bij de aanvraag van onjuiste gegevens of een onjuiste voorstelling van zaken is uitgegaan.
Nieuws
14 apr 2011

Financials tevreden met salaris

De overgrote meerderheid van alle financiële professionals is tevreden met zijn salaris. Babyboomers (84 procent) zijn het meest tevreden en in de Generatie X-groep (geboren tussen 1965 en 1980, 73 procent) leeft de grootste onvrede.
Helpdesk
6 sep 2006

Man en vrouw zijn gehuwd op huwelijkse voorwaarden.

Man en vrouw zijn gehuwd op huwelijkse voorwaarden. Om persoonlijke redenen hebben ze in 2002 een appartement gekocht waar de vrouw is gaan wonen. De man is blijven wonen in de bestaande koopwoning. Destijds is de aankoop van het nieuwe appartement gefinancierd en is gelijktijdig de hypotheek op de bestaande woning overgesloten. De overgesloten hypotheek op de bestaande woning en de hypotheek voor het nieuwe appartement zijn ondergebracht in 1 hypotheek met beide panden als onderpand. Man en vrouw zijn beide schuldenaar en beide voor 50% eigenaar van beide woningen. De hypotheek is € 385.000 en de volledige rente wordt in box I opgegeven. De rente wordt obv fiscaal partnerschap volledig toegerekend aan mevrouw gezien haar inkomen. Man en vrouw zullen niet gaan scheiden maar willen wel een betere scheiding tussen de geldstromen. Derhalve willen ze de bestaande hypotheek opsplitsen in twee hypotheken. Het wordt dan 1 hypotheek op de woning waar de vrouw woont ter hoogte van de koopsom + KK zoals in 2002 aangekocht € 154.000. En het overige op de woning waar de man woont. Is dan de bedoeling dat de man de hypotheeklasten voor zijn woning voor zijn rekening neemt en de vrouw voor die van haar. Nu is mijn vraag, mede gezien de eigendomsverhoudingen50/50, of ze in de huidige situatie de volledige hypotheekrente mogen aftrekken er vanuit gaande dat de financieirng is aangegaan voor aankoop eigen woning? En de zelfde vraag in de situatie dat zij gaan splitsen? Maakt het dan evt. verschil of ze al dan niet kiezen voor fiscaal partnerschap? Ik hoop dat uw mij duidelijkheid kunt geven en hiervoor bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Finas Adviesgroep Luuk Boonstra Financieel Adviseur
Helpdesk
17 aug 2006

Een man en een vrouw zijn op huwelijkse voorwaarden gehuwd omdat de man zelfstandig ondernemer is.

Een man en een vrouw zijn op huwelijkse voorwaarden gehuwd omdat de man zelfstandig ondernemer is. Zij hebben besloten te gaan scheiden en de man zal in de echtelijke woning blijven wonen. Beiden zijn voor 50% eigenaar van deze woning. Er is inmiddels een aanzienlijke overwaarde gerealiseerd maar ex-echtgenoten hebben in onderling overleg besloten dat zij zullen afzien van verdeling van de overwaarde en ook van vereveniging van pensioenrechten. Zal mevrouw in het kader van de bijleenregeling nu alsnog een eigenwoningreserve realiseren ondanks dat zij afziet van haar deel van de overwaarde???

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1