Financiële dienstverleners worden momenteel geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in hun sector, onder meer als gevolg van het aanstaande provisieverbod en de nieuwe vakbekwaamheidseisen. De AFM vindt het belangrijk om partijen zo goed mogelijk te helpen bij het inspelen op deze veranderingen. Om die rol te kunnen vervullen is het van belang om een goed begrip te hebben van elkaars belevingswereld en van de praktische uitdagingen waar financiële dienstverleners voor staan.
Financieel adviseurs staan positief tegenover het bestaan van het toezicht op hun handelen. Over de invulling daarvan door de AFM daarentegen oordelen zij kritisch. Dit wordt mede veroorzaakt door de kennis- en cultuurkloof tussen de AFM en deze grote groep van veelal kleinere MKB-ondernemers.
Wat vindt u van de AFM? Dat is de vraag die SEO Economisch Onderzoek in een onderzoek naar de AFM stelt aan voormalige deelnemers van de Stichting Financiële Dienstverlening De intermediairs kunnen de vragenlijst nog invullen tot 12 april.
De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) stopt er op 1 januari 2012 definitief mee. Volgens VVP zal het geld dat nog bij de stichting aanwezig is, verdeeld en teruggegeven aan de deelnemers.
De medewerkers van de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) willen de activiteiten voortzetten. In een brief aan de AFM hebben zij voorgesteld om verder te gaan als zelfstandige onderneming.
De Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) heft zichzelf niet op, maar is door de AFM opgeblazen. Dat meldt VVP op basis van geluiden “in de wandelgangen”.
De Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) staakt haar activiteiten die in de toekomst worden uitgevoerd door de AFM. Directeur Ellen van Koczian is al enkele weken geleden opgestapt na onenigheid met het bestuur over de toekomstplannen van de stichting.
De Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) heeft de deelnemerstarieven voor 2011 bekendgemaakt. De jaarbijdrage voor bestaande deelnemers is bijna 10 procent gestegen van 134,84 euro in 2010 naar 147,43 dit jaar.
De Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) heeft ruim dertig financiële dienstverleners geroyeerd als deelnemer omdat zij ondanks herhaaldelijk verzoek het jaarlijkse zelfonderzoek niet voor de sluitingsdatum in september hebben ingeleverd. Dat meldt AMweb vandaag.
Het self assessment 2010 is afgesloten. Bijna 99% van de StFD-deelnemers heeft de vragenlijst tijdig ingevuld, een percentage dat nog nét iets hoger ligt dan de 98% van vorig jaar.
De doorlopende toezichtskosten voor deelnemers aan de Stfd zijn voor dit jaar vastgesteld op 1.025 euro, 90 euro meer dan in 2009. Niet-deelnemers betalen 1.340 euro (was 1.350 euro).
In opdracht van de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) gaat het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) de self assessments van de duizenden bij de StFD aangesloten intermediairs analyseren.
De Stichting Financiële Dienstverlening heeft onlangs tweehonderd STFD-deelnemers die bankspaarproducten of hypotheken met spaarrekening adviseren schriftelijk geattendeerd op het feit dat hiervoor een wettelijke vergunning nodig is.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 207 financiële dienstverleners gedreigd hun vergunning af te nemen als zij niet op tijd hun zelfonderzoek hebben ingevuld.
Bestaande deelnemers aan de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) betalen komend jaar voor deelname 134 euro, 17 euro meer dan dit jaar. De verhoging is nodig om de kwaliteit van de toenemende dienstverlening op peil te kunnen houden.
De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) heeft 130 financieel dienstverleners geroyeerd als deelnemer. Reden is dat zij de zelftoets van de STFD niet hebben ingevuld of de rekening van de stichting niet hebben betaald. De namen van deze dienstverleners zijn doorgegeven aan de AFM.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.