Klant is tot medio 2003 gehuwd (gem.v.g) en bezit samen met vrouw een eigen woning (50/50). Gaan scheiden en vrouw blijft wonen in de 'oude' woning. Er vindt geen ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid plaats in dat jaar. Afgesproken wordt dat de man nog 10.000 euro 'tegoed' heeft en dat dit op een later tijdstip zal worden voldaan. Dit tijdstip is (pas) halverwege 2008. De woning wordt verkocht en de man krijgt zijn 10.000 euro.
In mijn optiek was er sprake van vervreemding op het moment van vertrek uit de woning (2003 en dus voor 1-1-2004 invoering Bijleenregeling) en doet de 10.000 euro er nu niet meer toe. Of is hier alsnog sprake van een EWR? Het uitblijven van ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid baart mij zorgen..
Situatieschets;
vrouw (gehuwd, geboren 15-9-1946) heeft nu een baan en heeft van haar werkgever een voorstel gehad om met de VUT te gaan. VUT uitkering is echter besperkt en loopt van 1-4-2008 t/m 31-12-2008. Officiele pensioendatum is 1-9-2011. Mevrouw kan echter met vroegpensioen, maar niet eerder dan op 1-12-2009. Ze heeft dus een inkomensgat voor een periode van 11 maanden.
Er loopt een lijfrenteverzekering bij N.N. (premievrij gemaakt op 1-10-2005 dus polis is nog aan te wenden als Overbruggingslijfrente.
Mijn vraag is;
mag de overbruggingslijfrente lopen van 1-1-2009 tot 1-12-2009 of moet de einddatum van deze uitkering/verzekering 1-9-2011 bedragen (= officiele pensioenleeftijd) ??
Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet.
man en vrouw gehuwd in g.v.g. man en vrouw willen los van elkaar gaan wonen en blijven getrouwd LAT relatie bestaat mogelijkheid dat vrouw haar deel in eigendom schenkt overdraagt aan de man zonder dat man haar uitkooot Vrouw koopt vervolgens de andere woning aan en maakt hiervan haar hoofdverblijfplaats . Zijn er dan mogelijkheden om de rente welke zij dient te betalen over de hypotheek aftrekbaar te maken.
Er is wel sprake van een gezamenlijk vermogen alleen zouden beide partners in hun eigen woning gaan wonen.
Een man en een vrouw zijn op huwelijkse voorwaarden gehuwd omdat de man zelfstandig ondernemer is. Zij hebben besloten te gaan scheiden en de man zal in de echtelijke woning blijven wonen. Beiden zijn voor 50% eigenaar van deze woning. Er is inmiddels een aanzienlijke overwaarde gerealiseerd maar ex-echtgenoten hebben in onderling overleg besloten dat zij zullen afzien van verdeling van de overwaarde en ook van vereveniging van pensioenrechten.
Zal mevrouw in het kader van de bijleenregeling nu alsnog een eigenwoningreserve realiseren ondanks dat zij afziet van haar deel van de overwaarde???
Een relatie, destijds gehuwd in g.v.g., heeft 5 jaar geleden een hypothecaire geldlening gesloten. Hoewel hij op dat moment bezig was met een echtscheidingsprocedure, diende zijn toenmalige echtgenote vanwege het feit, dat op dat moment de echtscheiding nog niet was afgewikkeld de hypotheekakte mede te ondertekenen. Thans verzoekt zij om ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid, doch de geldgever wil hieraan niet meewerken aangezien de debiteur de ex- echtgenoot onregelmatig betaalt en geen inkomensbewijzen kan overleggen. Deze situatie acht de ex-echtgenote ongewenst en informeert welke juridische stappen zij kan ondernemen om ontslag van haar aansprakelijkheid te bewerkstelligen.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.