MijnFintool

Home Dossiers tweeverdieners 1 tot 10 van 10

Leennormen 2023

De meeste huishoudens kunnen volgend jaar iets meer lenen, indien rekening wordt gehouden met de verwachte loonstijgingen (..). Vanaf volgend jaar telt voor tweeverdieners het tweede inkomen volledig mee bij het bepalen van de maximale leenruimte.

Kamervragen over woningbouwopgave en bevorderen van betaalbaarheid

Minister De Jonge gaf antwoord op vragen over onder meer de woningbouwopgave en het bevorderen van betaalbaarheid.

Advies Financieringslastnormen 2021

Minister Ollongren informeert de Tweede Kamer over de jaarlijkse actualisering van de leennormen voor hypothecair krediet en biedt het NIBUD adviesrapport over de leennormen aan. In dit advies van de NIBUD zijn de financieringslastpercentages berekend voor 2021.

Inkomensontwikkeling een- en tweeverdieners

Tussen 2006 en 2016 is het gemiddelde besteedbare inkomen van tweeverdieners gestegen, terwijl het voor eenverdieners met partner en eventueel gezin in diezelfde periode afnam. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS.
Nieuws
15 feb 2018

Eenverdieners fiscaal onder druk

De belastingdruk voor eenverdieners is in het afgelopen decennium sterk opgelopen en zal in de toekomst nog verder toenemen, terwijl die voor tweeverdieners is gedaald. De belastingdruk voor eenverdieners wordt in de toekomst zelfs hoger dan die voor tweeverdieners.

Tweeverdieners met koopwoning lopen groot risico op restschuld

Tweeverdieners met een koopwoning lopen volgens het CBS een groot risico om een restschuld over te houden bij de verkoop van hun huis. Ruim een derde van de tweeverdieners had eind 2010 een hypotheekschuld die hoger was dan de woningwaarde.

Tweeverdieners kunnen meer lenen

Door nieuwe voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen tweeverdieners met lage inkomens volgend jaar meer lenen voor de aankoop van een huis.
Nieuws
19 jan 2011

Steeds meer tweeverdieners

Bij steeds meer paren werken beide partners. Bestond in 2005 nog 51 procent van de paren van 15 tot 65 jaar uit tweeverdieners, in 2009 is dat gegroeid naar 57 procent. Dit komt neer op ruim 2 miljoen huishoudens. In het merendeel van de gevallen is de man de meestverdienende partner

Twee mensen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen.

Twee mensen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen. De gemeenschap bestaat uit een waardeloze inboedel en verder uit de echtelijke woning waarop geen hypotheek rust en welke een waarde heeft van € 500000. Er zijn twee kinderen en er is een testament waarin een van de kinderen is onterfd. Hoe zit het met de te betalen successie op het moment dat een van de ouders overlijdt. Wordt de nalatenschap toegekend aan de achtergebleven partner en is er een vordering van alleen het wel ervende kind van € 125000 waarover de achtergebleven ouder successie dient te betalen of wordt de nalatenschap van de overledene toch verdeeld in drieen en dient de achtergeblevene successie te betalen over 2/3 deel van de nalatenschap en krijgt dus ook het onterfde kind een vordering op de nalatenschap? PS:In beide gevallen valt het deel wat de achtergeblevene zelf ontvangt uit de nalatenschap binnen de vrijstelling en hierover is dus geen successie verschuldigd.
Helpdesk
15 feb 2005

Een client bezit twee woningen.

Een client bezit twee woningen. De eerste eigen woning wordt te koop gezet en de clienten gaan permanent in hun eigen recreatiewoning wonen. Er is een hypotheek voor de eerste eigen woning, op de recreatiewoning loopt nog geen hypotheek. Voordat de clienten de recreatiewoning permanent gaan bewonen vindt er eerst nog een verbouwing plaats. De waarde van de recreatiewoning is goedkoper dan de voormalige eerste woning. Er komt een hypotheek op de recreatiewoning o.a. ivm de verbouwing. Mijn vraag is: is de rente op de recreatiewoning fiscaal aftekbaar?, zo ja vanaf welk moment?. en kan er i.v.m. de verbouwing tijdelijk op twee woningen renteaftrek plaatsvinden?. Alvast bedankt voor uw reactie.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1