Ongeveer de helft van de Nederlanders bestempelt hun financiële situatie als goed tot zeer goed. Volgens drie op de tien Nederlanders is hun financiële situatie de afgelopen 12 maanden verbeterd, een kwart van de Nederlanders zag de eigen financiële situatie verslechteren. Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag van Wijzer in geldzaken.
73 procent van de mannen in Nederland zegt tevreden te zijn over hoe zijn partner met geld omgaat. Van de vrouwen is 67 procent hierover tevreden en vindt 9 procent dat haar partner slecht met geld omgaat. Van de stellen is 40 procent het over geldzaken niet altijd met elkaar eens. Dat meldt Nibud.
In dit paper analyseert Netspar hoe fysieke en cognitieve beperkingen de bestedingsbehoeften veranderen gedurende pensionering. Dit doen ze door de financiële tevredenheid van gepensioneerden in een groep Europese landen te volgen over tijd.
Belastingplichtige [X] s als adviseur in dienst van een BV die actief is op het gebied van financiële dienstverlening. Daarnaast hebben [X] en de BV een overeenkomst tot portefeuillerecht gesloten. [X] heeft ten aanzien van zijn werkzaamheden voor de BV in zijn aangiften inkomstenbelasting een negatief resultaat uit overige werkzaamheden opgevoerd. In geschil is of het inkomen dat [X] van de BV heeft genoten dient te worden aangemerkt als loon uit dienstbetrekking of als resultaat uit overige werkzaamheden.
Het Nibud houdt al 32 jaar de inkomsten en uitgaven van scholieren in de gaten. Ouders lijken vaker de geldzaken van hun kinderen over te nemen, in plaats van dat ze hun kinderen leren hoe ze zelf hun financiën moeten regelen. Het Nibud vindt dat ouders hun pubers meer zelf achter het ‘financiële stuur’ moeten zetten, in plaats van hun kinderen de rol van bijrijder te geven.
De consumentenfinancieringsindex in het derde kwartaal van 2016 is gelijk gebleven. Dit blijkt uit de derde meting van de VFN Financieringsbarometer in 2016, die is opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).
Problematische schulden ontstaan mede doordat de overheid te hoge verwachtingen heeft van de financiële zelfredzaamheid van burgers. Voor veel mensen zijn de regels te ingewikkeld, en bovendien wordt te weinig rekening gehouden met de psychologie van mensen. Het onbedoelde gevolg is dat schuldenaren soms gedwongen zijn nog meer schulden te maken.
Dat staat in de Verkenning Eigen schuld? Een gedragswetenschappelijk perspectief op problematische schulden die de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft gepubliceerd (zie download).
De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van het platform de Wijzer in geldzaken en vindt plaats van 14 tot en met 18 maart. Dit jaar faciliteert Deloitte voor de vijfde keer het Nationaal Geldexamen tijdens de Week van het Geld.
Consumentenversie rekenmodel voor begroting inkomsten / uitgaven per maand en uitgaven per jaar.
Door invullen 'omschrijving' en 'bedragen' wordt direct het spaarsaldo bijgewerkt.
Bedrijfsmatig kun je het ook gebruiken, door de zakelijke inkomsten / uitgaven te benoemen.
Zowel minder plannen voor eigen land als buitenland
In totaal gaat zo’n tweederde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar, dat zijn zo’n 10,5 miljoen Nederlanders. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen is daarmee met ongeveer 300.000 gedaald ten opzichte van vorig jaar (-3%). Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders gaan deze zomer naar het buitenland en 2,5 miljoen Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land. Zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.
Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research medio april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.
Als gevolg van de economische crisis is de Nederlandse staatsschuld fors opgelopen. Dit komt vooral doordat de overheid jaren op rij fors meer uitgaf dan zij aan inkomsten ontving. Steun aan de financiële sector en Europese overheden speelt een veel minder grote rol, al wordt dit nog steeds vaak gedacht, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandsche Bank.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.