MijnFintool

Home Dossiers vakantiedagen 1 tot 12 van 12
Nieuws
3 jan 2022

Verlofstuwmeren en regelingen voor vervroegde uittreding

Met een V&A heeft de Belastingdienst de vraag of een werkgever de RVU-eindheffing van artikel 32ba van de Wet op de loonbelasting 1964 moet afdragen over het tijdens de opname van een verlofstuwmeer uitbetaalde loon beantwoord/ geactualiseerd.
Nieuws
24 nov 2017

Ook zieke werknemer heeft recht op volledige betaling vakantie-uren

De Centrale Raad van Beroep heeft in zijn uitspraak van 22 november 2017 geoordeeld dat niet-genoten vakantie-uren bij ontslag moeten worden vergoed naar 100% van het loon, ook al is de werknemer ziek en ontving hij daarom slechts 70% van dat loon. Ook een WAO-uitkering mag niet op de vergoeding van vakantie-uren bij ontslag in mindering worden gebracht.
Nieuws
27 mei 2016

Rijksoverheid start proef vrijwillig delen van verlof

Werknemers bij het Rijk kunnen bij wijze van proef bovenwettelijke verlofdagen met collega’s gaan delen. Op die manier kunnen mensen die bovenwettelijke verlofdagen over hebben hun collega’s helpen die tijd nodig hebben voor bijvoorbeeld mantelzorg.
Nieuws
31 mei 2016

Toelichting berekening schadeclaims vakantiedagen

Deze toelichting beschrijft de wijze waarop de Staat de verzoeken tot schadevergoedingen beoordeelt in de zaken waarin de Staat aansprakelijk is gesteld voor de gemiste opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte. Voor het behandelen van deze verzoeken en het berekenen van de omvang van de schade hanteert de Staat een uniforme methode (voor iedereen hetzelfde). Deze uniforme methode houdt rekening met uw individuele situatie (o.a. uw brutosalaris) maar is op een aantal punten ook vereenvoudigd om de uitvoeringslast en het aantal door u aan te leveren bewijsstukken te verminderen.
Nieuws
24 feb 2016

Schadeclaims vakantiedagen

Vóór 1 januari 2012 was in het Burgerlijk Wetboek geregeld dat een zieke werknemer alleen vakantiedagen opbouwde gedurende de laatste zes maanden van ziekte. Als een werknemer na langdurig ziek te zijn geweest werd ontslagen, dan kreeg hij voor de ziekteperiode alleen vakantiedagen uitbetaald over de laatste zes maanden van zijn ziekte.
Nieuws
20 okt 2015

Afhandeling claims n.a.v. uitspraak hoge raad inzake vakantiedagen (nadere berichtgeving)

Vorige maand heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de Staat aansprakelijk is voor de schade die werknemers hebben geleden (als gevolg van de wetgeving zoals deze gold vóór 1 januari 2012), doordat zij bij ontslag na langdurig ziekte te weinig vakantiedagen uitbetaald hebben gekregen.
Nieuws
21 sep 2015

De Hoge Raad doet uitspraak in de zaken over de vakantiedagen

Vóór 1 januari 2012 was in het Burgerlijk Wetboek geregeld dat een zieke werknemer alleen vakantiedagen opbouwde gedurende de laatste zes maanden van ziekte. Als een werknemer na langdurig ziek te zijn geweest werd ontslagen, kreeg hij dus alleen vakantiedagen uitbetaald over de laatste zes maanden van zijn ziekte.
Nieuws
31 okt 2013

Staat in cassatie inzake opbouw vakantiedagen tijdens ziekte

Op 15 oktober jl. heeft het gerechtshof Den Haag geoordeeld dat de Staat aansprakelijk is voor de geleden schade van twee werknemers, omdat zij door hun arbeidsongeschiktheid beperkt vakantiedagen hebben opgebouwd. De destijds geldende Nederlandse wet beperkte de opbouw van vakantiedagen bij ziekte, maar dat was in strijd met een Europese richtlijn.
Nieuws
30 aug 2013

Bij afkopen vakantiedagen geen fiscale meevaller

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) geeft als reactie op kamervragen aan dat hij er niets in ziet om het afkopen van bovenwettelijke vakantiedagen fiscaal aantrekkelijker te maken.
Nieuws
20 dec 2011

Meer kerstvakanties in eigen land

Ondanks de economische crisis gaan dit jaar naar verwachting zo'n 750.000 mensen weg tijdens de kerstvakantie, evenveel als vorig jaar. Wel viert ongeveer de helft de vakantie in eigen land. Dat zijn er 25.000 meer dan vorig jaar.

Meeste Nederlanders stellen geen vakantiebudget vast

Driekwart van de Nederlandse gezinnen bepaalt voor vertrek niet hoeveel de hele vakantie mag gaan kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt van te voren nauwelijks nagedacht. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken.
Nieuws
25 mei 2011

Vakantiedagen minder lang houdbaar

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel om de houdbaarheid voor vakantiedagen sterk te bekorten. Werknemers kunnen vanaf 1 januari 2012 niet langer vakantiedagen oppotten om te sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1