MijnFintool

Home Dossiers verhuur 1 tot 25 van 114
Nieuws
10 feb 2025

Kamervragen huursites

Minister Keijzer gaf antwoord op vragen over het bericht 'Onnodig veel geld kwijt aan dubieuze huursites'.

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen aantrekkelijker voor private verhuurders

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) voor private verhuurders wordt verlengd van 31 december 2025 naar 31 december 2029. Ook wordt de subsidieregeling uitgebreid en vereenvoudigd. Daardoor wordt het aantrekkelijker om met gebruik van de SVOH huurwoningen te verduurzamen.
Nieuws
11 mrt 2025

(onder)verhuurovereenkomst en box 3

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft de vraag beantwoord op welke wijze een (onder)verhuurovereenkomst in box 3 in aanmerking wordt genomen.

Zonnepanelen verhuren met koopoptie

Bedrijven die zonnepanelen aan consumenten verhuren met koopoptie, hebben in bepaalde gevallen een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wanneer de huur van zonnepanelen feitelijk ‘huurkoop’ is, is namelijk sprake van het aanbieden van krediet zoals bedoeld in de Wet op het financieel toezicht. Voor het aanbieden van consumptief krediet is een vergunning van de AFM nodig.

Inroepen huurbeding (1)

Wat als de hypotheekgever (huiseigenaar) de woning verhuurt zonder instemming van de geldverstrekker en de geldverstrekker vervolgens op enig moment constateert dat er sprake is van verhuur. Kan de geldverstrekker de lening dan opeisen en eventueel tot executieverkoop overgaan? Op basis van de hypotheekakte lijkt het simpel.

Kamervragen 'zaken over servicekosten'

Minister De Jonge gaf antwoord op vragen over het bericht 'Sterke stijging aantal zaken over servicekosten, bezwaar vaak succesvol'.

Wegnemen van fiscale beperkingen op splitsing en deling van woningen

De Eerste Kamer heeft een motie rondom de (eigen) woning aangenomen. In deze motie wordt de regering verzocht om aan te dringen bij de staatssecretaris voor fiscaliteit en belastingzaken dat de fiscale beperkingen op woningsplitsing en -deling (de voordeurdelersregeling) wordt weggenomen.

Communicatietoolkit voor Wet Goed Verhuurderschap

Informatie voor huurders en verhuurders is nu beschikbaar voor gemeenten en brancheorganisaties in de toolkit Wet goed verhuurderschap. De personaliseerbare brochures, social media posts en posters zijn onderdeel van een landelijke informatiecampagne.
Nieuws
31 jan 2024

Kamervragen over het bericht ‘Rendement particuliere verhuurders onder druk’

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over het bericht ‘Rendement particuliere verhuurders onder druk’. Ook waren er Kamervragen gesteld over het bericht 'Verhuurders zien het massaal niet meer zitten en zetten hun huis te koop'.

Bestuurlijk Overleg Woondiscriminatie

Minister De Jonge stuurde de Tweede Kamer een verslag van het jaarlijkse Bestuurlijk Overleg Woondiscriminatie (BO).

Waardering van een woning voor de eigenwoningreserve

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of bij de bepaling van de eigenwoningreserve rekening moet worden gehouden met de waardering van een verhuurde woning in box 3.

Handhaving Wet goed verhuurderschap (Wgv)

In onderstaand document staat een uitleg over handhavingsmogelijkheden voor de Wet goed verhuurderschap, in combinatie met handreiking en wettekst.

Onderschat risico verhuur pand niet

Polisbeding sluit dekking uit voor brandschade als in het verzekerde object een 'illegale activiteit' wordt uitgeoefend, zonder dat causaal verband hoeft vast te staan. De rechter boog zich over de vraag of zo'n beding geldig is.

Inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het Besluit goed verhuurderschap

Dit besluit ziet op het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het daarop gebaseerde Besluit goed verhuurderschap. De Wet goed verhuurderschap treedt in werking op 1 juli 2023 met uitzondering van artikel 2, tweede lid, onderdeel e, onder 4°, artikel 3, artikel 4, eerste lid, en artikel 28.

Regeling goed verhuurderschap

In de artikelen 2 en 3 van de Wet goed verhuurderschap is een aantal landelijke regels opgenomen waaraan verhuurders en verhuurbemiddelaars zich bij de verhuur van woon- en verblijfsruimte moeten houden.
Nieuws
17 mei 2023

Handreiking Wet goed verhuurderschap

Op 1 juli 2023 treedt de Wet goed verhuurderschap in werking. Gemeenten moeten de wet gaan handhaven en een meldpunt inrichten voor klachten over verhuurders.

Regeling goed verhuurderschap (internetconsultatie)

Op basis van de Wet goed verhuurderschap hebben verhuurders en verhuurbemiddelaars de verplichting om huurders van woon- en verblijfsruimten te informeren over hun rechten en plichten, voorzover deze rechten en plichten niet zijn opgenomen in de huurovereenkomst.

Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel goed verhuurderschap

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel goed verhuurderschap aangenomen. Het wetsvoorstel geeft gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen misstanden bij het huren van woon- of verblijfsruimten.

Kamervragen screeningskosten

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over het illegaal in rekening brengen van screeningskosten aan huurders.

In actie tegen woondiscriminatie

Rijksoverheid gaat zich, samen met gemeenten, IVBN, VastgoedBelang, Vastgoedpro, VBO, Vastgoedmanagement Nederland, NVM, Aedes en Discriminatie.nl, actief inzetten om woondiscriminatie tegen te gaan. Alle partners starten daarom met een voorlichtings- en bewustwordingscampagne om discriminatie samen de deur te wijzen. De campagne is onderdeel van de aanpak woondiscriminatie.

Wet nationaal opkoopverbod (internetconsultatie)

De ernst van de huidige wooncrisis, de noodzaak om de prijs opdrijvende instroom van vermogen aan banden te leggen en de nadelen van de huidige Wet opkoopbescherming en tijdelijke verhuur zijn reden om dit voorstel voor een Wet nationaal opkoopverbod in te dienen.

Wet goed verhuurderschap

Minister De Jonge stuurde de Tweede Kamer de nota naar aanleiding van het verslag en een nota van wijziging bij het voorstel van wet inzake regels ter bevordering van goed verhuurderschap en het voorkomen en tegengaan van ongewenste verhuurpraktijken (Wet goed verhuurderschap).

Risico niet leeg opleveren voor rekening verkoper

Ten tijde van die onderhandelingen was het appartement in verhuurde staat. In een concept koopovereenkomst voor de verkoop van het appartement was opgenomen dat het appartement – op de huurovereenkomst met de huurder na – vrij van huur zou worden geleverd.
Nieuws
27 jul 2022

Wijziging Woningwet in verband met digitalisering inkomenstoets (internetconsultatie)

Voorgesteld wordt om een grondslag op te nemen in de Woningwet voor woningcorporaties om het BSN te gebruiken voor de inkomenstoets. Hierdoor krijgen woningzoekenden de mogelijkheid om digitaal hun gegevens aan te leveren en is er minder risico op fouten.

Aanpassingen leegwaarderatio

De leegwaarderatio (De waarde van woningen in verhuurde staat) is een waarde die van belang is bij berekeningen omtrent WOZ-waarde en huurbescherming. Dit rapport actualiseert en evalueert de leegwaarderatio. Tevens worden voorgenomen aanpassingen benoemd.
Getoond 1 tot 25 van 114. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1