MijnFintool

Home Dossiers verzekeraars 1 tot 25 van 323
Nieuws
26 feb 2025

Kamervragen over verplichte jaarlijkse WOZ-waardebepaling door gemeenten

Staatssecretaris Van Oostenbruggen gaf antwoord op vragen over de verplichte jaarlijkse WOZ-waardebepaling door gemeenten. Of banken en verzekeraars een bijdrage kunnen leveren in de de uitvoeringskosten van de WOZ bij gemeenten? (..)
Nieuws
22 dec 2023

Geschilleninstanties Wtp

Met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) is geregeld dat deelnemers, gewezen deelnemers, andere aanspraakgerechtigden of pensioengerechtigden voor een geschil met hun pensioenuitvoerder terecht kunnen bij een externe geschilleninstantie.
Nieuws
22 dec 2023

Wijziging van het Besluit SUWI

Met dit besluit zijn enkele wijzigingen aangebracht in diverse besluiten in het SZW-domein.
Nieuws
22 nov 2023

Implementatiebesluit richtlijn duurzaamheidsrapportering (internetconsultatie)

Het besluit verplicht beursvennootschappen (met uitzondering van micro-vennootschappen), alle andere grote vennootschappen, beursgenoteerde banken of verzekeringsmaatschappijen ongeacht hun rechtsvorm (met uitzondering van beursgenoteerde micro-banken en dito verzekeringsmaatschappijen) en grote niet-beursgenoteerde banken en verzekeringsmaatschappijen tot het opstellen van een duurzaamheidsrapportering.
Nieuws
7 apr 2023

Nieuw standaardmodel

De minister heeft het voorstel voor vernieuwing van het Standaardmodel voor verzekeraars en PPI’s goedgekeurd. Het nieuwe model treedt per 1 september 2023 in werking.
Nieuws
8 mrt 2023

Consultatie over een mogelijk verzekeringsgarantiestelsel (IGS)

Deze vragenlijst is bedoeld om de standpunten en voorkeuren te verkennen van belanghebbenden bij een verzekeringsgarantiestelsel.
Nieuws
12 jul 2023

Wetsvoorstel wijzigingswet herstel en afwikkeling van verzekeraars

Wijziging van de Wet op het financieel toezicht, de Algemene wet bestuursrecht en de Faillissementswet in verband met de rechtsbescherming bij de afwikkeling van verzekeraars en enige andere verbeteringen in het kader voor herstel en afwikkeling van verzekeraars (Wijzigingswet herstel en afwikkeling van verzekeraars).
Nieuws
24 feb 2023

Mededeling over toepassen hardheidsclausule

Een ouder is een lijfrenteverzekering aangegaan voor zijn invalide kind om te voorzien in zijn levensonderhoud als hij dat niet meer kan. De lijfrenteverzekering is een verzekering voor een meerderjarig invalide kind (hierna wordt deze verzekering aangehaald als MIK).

Kamervragen over rapport kosten en baten verzekeringsgarantiestelsel

Dit onderzoek is voortgevloeid uit een toezegging in 2018 gedaan tijdens het debat over de Wet herstel en afwikkeling verzekeraars.
Nieuws
5 sep 2022

Wijziging van de Vrijstellingsregeling Wft

Op Europese verzekeraars wordt prudentieel toezicht gehouden op grond van het Europese toezichtraamwerk van de richtlijn solvabiliteit II (de richtlijn). Verzekeraars met beperkte risico-omvang zijn uitgezonderd van het regime van de richtlijn.
Nieuws
22 feb 2022

Verduurzaming financiële sector

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over het onderzoeksrapport 'Op weg naar een duurzame balans' van De Nederlandsche Bank.
Nieuws
3 nov 2021

Zorgplicht adviseur bij dreigend faillissement verzekeraar?

De consument heeft op advies van de tussenpersoon twee garantieverzekeringen afgesloten bij C. Hij is van oordeel dat de tussenpersoon in de aanloop naar het faillissement van C. contact met hem had moeten opnemen om te bezien of maatregelen moesten worden getroffen om de belangen van de consument veilig te stellen.
Nieuws
12 okt 2021

Flinke daling klachten over verzekeraars in 2020

Het aantal klachten over verzekeringen is afgelopen jaar met bijna 9% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. De daling wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling bij de zorgverzekeringen. Dat blijkt uit een uitvraag van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Nieuws
11 okt 2021

Kamervragen onderzoek verbieden losgeld

Minister Grapperhaus gaf antwoord op schriftelijke vragen naar aanleiding van het artikel 'Overheid in actie tegen betalen van losgeld aan ransomware-criminelen'.

Toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten

Deze kennisgeving is een actualisering van de bekendmaking van 21 maart 2018 aangaande toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten.

Transportverzekering en gewijzigd losadres

In hoger beroep dient beoordeeld te worden of de ter vervoer meegegeven ladingen kaas verloren gegaan tijdens de verzekerde reis.
Nieuws
14 sep 2021

Kamervragen over wettelijk tuchtrecht verzekeraars

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over wettelijk tuchtrecht voor verzekeraars.
Nieuws
9 sep 2021

Gevolmachtigde of verzekeraar aanspreken?

In deze zaak vordert een consument een uitkering van schade als gevolg van diefstal van een tas uit zijn auto. De consument heeft echter een doorlopende reisverzekering gesloten met een andere partij dan de gedaagde partij. Gedaagde, een assurantietussenpersoon, heeft als gevolmachtigde opgetreden en kan daarom niet op eigen naam worden aangesproken. Als de consument de juiste partij, de verzekeraar, had aangesproken, had dit ook niet geleid tot toewijzing van de vordering.
Nieuws
2 jul 2021

Besluit Markttoegang financiële ondernemingen Wft

Dit besluit brengt twee algemene maatregelen van bestuur in lijn met wijzigingen in de Wet op het financieel toezicht (Wft) die een gevolg zijn van de Wet van 3 maart 2021 tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht in verband met de invoering van een verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars.
Nieuws
13 okt 2020

Wetsvoorstel verbod op dienstverrichting derdelandsverzekeraars

Minister Hoekstra stuurde de Tweede Kamer de wijziging van de Wet op het financieel toezicht in verband met de invoering van een verbod op dienstverrichting door derdelandverzekeraars.

Internetconsultatie wijziging Wft

Het ontwerpwetsvoorstel implementeert artikel 162 van de richtlijn solvabiliteit II waardoor het verrichten van diensten in het levens- en schadeverzekeringsbedrijf door levens- en schadeverzekeraars met zetel in een staat die geen lidstaat is naar Nederland niet langer wordt toegestaan.
Nieuws
4 okt 2019

160.000 klachten in 2018 voor verzekeraars

Alle aanbieders van verzekeringen hebben de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geïnformeerd over de klachten die zij ontvingen in 2018. 178 aanbieders rapporteerden samen 160.000 unieke klachten over particuliere en zakelijke verzekeringen.

Belastingplan 2020

Het pakket Belastingplan 2020 bestaat uit de volgende zes wetsvoorstellen: A. het wetsvoorstel Belastingplan 2020; B. het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2020; C. het wetsvoorstel Wet fiscale maatregelen Klimaatakkoord; D. het wetsvoorstel Wet bronbelasting 2021; E. het wetsvoorstel Wet afschaffing fiscale aftrek scholingsuitgaven; en F. het wetsvoorstel Wet implementatie richtlijn harmonisatie en vereenvoudiging handelsverkeer tussen lidstaten.
Nieuws
27 jun 2019

Q&A herverzekering

DNB publiceerde de definitieve Q&A over de erkenning van herverzekeringscontracten onder de standaardformule.
Nieuws
19 mrt 2019

Minimumkapitaalregel voor banken en verzekeraars

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de in het regeerakkoord aangekondigde minimumkapitaalregel voor banken en verzekeraars ingevoerd.
Getoond 1 tot 25 van 323. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1