Navordering is niet mogelijk op grond van een feit dat de inspecteur ten tijde van het opleggen van de (primitieve) aanslag bekend was of redelijkerwijs bekend had moeten zijn.
Door de coronamaatregelen is het voor veel mensen helaas niet mogelijk om hulp op locatie te krijgen bij het doen van belastingaangifte. Hierdoor kan misschien niet iedereen dit op tijd doen. Geldt dit voor u? En hebt u een DigiD-machtigingscode? Dan wordt de inlevertermijn van uw belastingaangifte verlengd tot 1 september 2021.
Kunnen ouderen die belastingaangifte doen met hulp, uitstel van aangifte krijgen? Kan dit ook automatisch omdat deze ouderen het uitstel niet zelf kunnen aanvragen?
De online belastingaangifte 2018 van inloggen tot versturen is beschikbaar. Elk onderdeel komt aan bod, zodat u weet wat u waar moet invullen. U vindt er uitleg over fiscaliteit, maar ook rekenhulpen en oefenopgaven. Deze cursus is samengesteld door de Belastingdienst.
Het Gerechtshof Amsterdam heeft in hoger beroep een belastingplichtige in het ongelijk gesteld bij diens vordering kosten die de belanghebbende in verband met de behandeling van het bezwaar redelijkerwijs heeft moeten maken.
Hebt u een lijfrentepolis van Loyalis? Controleer de gegevens daarvan dan goed in de vooraf ingevulde aangifte. Mogelijk moet u ze aanpassen. Dit meldt de Belastingdienst.
De online belastingaangifte van inloggen tot versturen. Elk onderdeel komt aan bod, zodat u weet wat u waar moet invullen. U vindt er uitleg over fiscaliteit, maar ook rekenhulpen en oefenopgaven. Deze cursus is samengesteld door de Belastingdienst.
De Belastingdienst stuurde dit jaar 9,4 miljoen mensen vóór 1 juli een aanslag inkomstenbelasting over 2016. Vorig jaar waren dat er 8,8 miljoen. Het aantal mensen dat meteen een definitieve aanslag kreeg is ongeveer gelijk aan vorig jaar: 7,2 miljoen.
De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 tussen 1 maart en 1 mei ruim 8,7 miljoen aangiften binnen gekregen. Dat aantal is vergelijkbaar met eerdere jaren. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst nog 288.173 aangiften. Van de binnengekomen aangiften kwam 99% online binnen, waarvan 4% via de App Aangifte 2016.
Het grootste deel van de vragen die de Belastingdienst gedurende de eerste weken van de aangifte inkomstenbelasting 2016 heeft ontvangen gaat over eigen woning en aftrekposten. Mensen hebben met name vragen over welke zorgkosten en studiekosten kunnen worden afgetrokken. Daarnaast ontvangt de Belastingdienst via de Belastingtelefoon en de online kanalen veel vragen over hypotheek en aftrekbare kosten bij de koop van een eigen woning.
Hebt u de hypotheek voor uw koopwoning afgesloten vóór 28 oktober 2012? En hebt u aangifte gedaan op 1, 2 of 3 maart 2017 met de online aangifte via Mijn Belastingdienst? Dan hebben wij uw aangifte mogelijk onjuist vooraf ingevuld. Denken wij dat uw aangifte niet juist is? Dan krijgt u van ons uiterlijk op 31 maart 2017 een brief. Dit meldt de Belastingdienst op haar website.
In de eerste anderhalve week van de aangifteperiode deed een groot aantal mensen aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2016. Ruim 2,1 miljoen mensen deden afgelopen dagen hun aangifte. Dat is ongeveer net zo veel als deze periode vorig jaar. Sinds woensdag 1 maart is het mogelijk om aangifte te doen over het jaar 2016.
In de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting 2016 zijn bepaalde gegevens misschien niet volledig. Het gaat hierbij om de hypotheekrente. Is uw hypotheek in 2016 overgesloten of beëindigd? Dan zijn mogelijk niet alle gegevens vooraf ingevuld. Controleer deze gegevens extra goed en vul ze aan als dat nodig is. Verstuur daarna uw aangifte. Dit meldt de Belastingdienst.
Vorige week meldde de Belastingdienst dat belastingplichtigen die een hypotheek afgesloten hebben vóór 28 oktober 2012 nog geen belastingaangifte konden doen. Voor een juiste aftrek van uw hypotheekrente was een aanpassing van de online aangifte nodig. De Belastingdienst meldt dat deze aanpassing (voor nieuwe aangiftes) is doorgevoerd en dat de belastingaangiftes weer gewoon gedaan kunnen worden.
In de eerste twee weken van de aangifteperiode zijn ruim 2,5 miljoen belastingaangiften ingediend. Dat is na twee weken al bijna een derde van het totaal aantal wat binnen moet komen.
Inmiddels zijn de eerste Kamervragen over de IB aangifte 2015 al gesteld (en beantwoord).
Wat te doen bij een onjuiste definitieve aanslag, of voorlopige aanslag? Of men is een post vergeten. De Belastingdienst heeft een stappenplan gepubliceerd.
De Belastingdienst heeft dit jaar meer mensen meteen een definitieve aanslag gestuurd dan vorig jaar. Circa 8,7 miljoen mensen kregen voor 1 juli bericht. In ruim 6,2 miljoen gevallen was dit ook meteen een definitieve aanslag. Vorig jaar waren dat er nog 5,5 miljoen. Ruim 4,4 miljoen mensen hebben de aanslag ook digitaal ontvangen in de Berichtenbox op MijnOverheid.
De Belastingdienst meldt dat er mogelijk onjuiste (voorlopige) aanslagen 2014 worden opgelegd. Dit geldt dan voor belastingaangiftes die meerdere malen zijn ingediend, of belastingaangiftes waar sprake is van box 2 inkomsten.
De Belastingdienst heeft de eerste aanslagen inkomstenbelasting over 2014 verstuurd. Dinsdag (12 mei) ontvingen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag over 2014. Ook hebben al 600.000 mensen een digitale aanslag ontvangen in hun Berichtenbox op MijnOverheid.
De BelastingTelefoon verwerkte afgelopen twee maanden bijna 1,5 miljoen vragen over de aangifte. De fiscus heeft ook circa 10 duizend Twittervragen beantwoord via het account @Belastingdienst.
Ondernemers en particulieren die nog hun belastingaangifte moeten indienen, krijgen de tijd tot en met 5 mei. De verwerking van de ingestuurde belastingaangiften verloopt voorspoedig. Hierdoor is er ruimte ontstaan om mensen een paar dagen extra de tijd te geven.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.