MijnFintool

Home Dossiers waterschade 1 tot 20 van 20

Verzekerbaarheid overstromingsrisico

De Tweede Kamer is geïnformeerd over de uitkomsten van de verkenning naar verbeteringen van de verzekerbaarheid overstromingsrisico.

Regeling voor particulieren in financiële nood door wateroverlast in 2021

Particulieren die in financiële nood zitten door de wateroverlast in Limburg en delen van Noord-Brabant in juli 2021 kunnen een financiële vergoeding krijgen.

Afhandeling schade wateroverlast juli 2021

De ministers Yesilgöz-Zegerius, Adriaanse en Adema informeren de Tweede Kamer over de voortgang van de afhandeling van aanvragen om een tegemoetkoming in de schade als gevolg van wateroverlast in juli 2021. Het gaat om de provincies Limburg en Noord-Brabant.

Kabinet presenteert schaderegeling wateroverlast Limburg en Noord-Brabant

Het kabinet heeft ingestemd met de schaderegeling om tegemoet te komen in materiële schade die is ontstaan door onder meer de overstromingen in juli dit jaar. Deze regeling is in nauwe samenwerking met de regio tot stand gekomen en zal zo spoedig mogelijk in werking treden.

Meeste schade door extreme regenval in Limburg gedekt

Veel verzekeraars dekken de schade aan woningen en bedrijfspanden door de extreme regenval in Limburg. Dit geldt ook voor auto’s die casco of allrisk verzekerd zijn. Ook schade door bijvoorbeeld het uitvallen van voorzieningen zoals de elektriciteit valt over het algemeen onder de polisvoorwaarden. Pas als het water is gezakt, zal meer duidelijk worden over de omvang van de totale schade.

Financieel jaarverslag verzekeringsbranche 2020

Lagere schade door minder reizen en minder auto’s op de weg. Maar ook meer schade door hoger ziekteverzuim en meer annuleringen. Het jaar 2020 was er één van plussen en minnen voor de verzekeraars. Dit blijkt uit het financieel jaarverslag van de verzekeringsbranche dat is verschenen.
Nieuws
18 mrt 2021

Waterschade als gevolg van kraantje open laten staan gedekt?

De consument heeft per ongeluk de kraan in de keuken niet dichtgedraaid. Hierdoor is een grote hoeveelheid water de keuken en de woonkamer ingestroomd. De consument doet een beroep op zijn achtergebleven woonhuisverzekering.

Kamervragen over lood in drinkwater

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over drinkwater via loden leidingen.

VEH: ‘Funderingslabel is nog in testfase’

Vanaf juli 2021 krijgen alle huizen bij verkoop een funderingslabel dat het risico op verzakkingen vaststelt. Een goede ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis, maar het label moet eerst goed worden getest.

Vochtdoorslag non-conformiteit woning?

Verkoper heeft in 2002 de woning laten bouwen. Deze woning is in februari 2017 verkocht aan de huidige eigenaar. in augustus 2017 constateert de huiseigenaar dat er sprake was van vochtdoorslag in de kelder.
Nieuws
22 jul 2020

Te licht huis gebouwd

Consument heeft in eigen beheer een woning gebouwd en daarvoor een Construction Allrisk verzekering (CAR-verzekering) bij Verzekeraar afgesloten. Tijdens de bouw van de woning is de woning komen opdrijven als gevolg van een hoge grondwaterstand.

Kamervragen woonwijk tussen dijk en rivier

Minister Van Nieuwenhuizen beantwoordt Kamervragen over het bericht 'Een woonwijk tussen dijk en rivier? Dan kun je net zo goed op ijs bouwen'.

Schade hagelbui niet altijd gedekt door caravanverzekering

Het recente noodweer in Spanje en in sommige delen van Nederland kan voor veel vakantiegangers met een eigen caravan nare financiële gevolgen hebben. Verschillende verzekeraars bieden namelijk geen standaard dekking tegen hagelschade aan de caravan, zo blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Indien consumenten geen aanvullende verzekering voor hagelschade hebben afgesloten, krijgen ze dus niets vergoed. En dat terwijl de kosten door hagelschade, afhankelijk van de ernst van de schade en de waarde van de caravan, in de honderden euro’s kunnen lopen”, aldus Paul Huibers van Geld.nl.

VEH: nieuwe kansen voor vrijwillige overstromingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis is tevreden met het bericht dat de ACM een verplichte overstromingsverzekering afwijst. Huiseigenaren moeten zelf kunnen bepalen of zij hun woning tegen waterschade willen verzekeren. De vereniging is gekant tegen een opgelegde verzekering die de helft van de Nederlandse woningeigenaren niet nodig heeft en niet wenst.

Verbond: betaalbare overstromingsverzekering biedt burgers zekerheid

Een collectieve overstromingsverzekering is nodig om te voorkomen dat burgers en bedrijven ook financieel hard worden getroffen na een catastrofe. Het Verbond van Verzekeraars noemt het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat verzekeraars hun klanten geen betaalbare collectieve basisdekking mogen aanbieden ‘een gemiste kans’. Dat een dekking geen overbodige luxe is, maken de recente overstromingen in Duitsland, Tsjechië en enkele Oost-Europese landen duidelijk. Het Verbond vindt dat de politiek nu aan zet is. De Tweede Kamer debatteert donderdag over waterveiligheid.

Overstromingsgevaar drukt huizenprijzen

Gemiddeld zijn eengezinswoningen in gebieden met overstromingsrisico's € 3.000 minder waard ten opzichte van vergelijkbare woningen. In het boek 'De lage landen' van de economen Bosker, Garretsen, Marlet en Van Woerkens is dit een van de conclusies.

Collectieve dekking van overstromingsrisico per 2014

Als het aan verzekeraars ligt, is vanaf uiterlijk 2014 het overstromingsrisico collectief gedekt op de reguliere brandverzekeringen, zoals inboedel-, inventaris- en opstalverzekering. De leden van het Verbond hebben ermee ingestemd om hiervoor het komende jaar de bindende regeling verder uit te werken.

Verbond van verzekeraars streeft naar collectieve oplossing overstromingsrisico

Het Verbond heeft kennis genomen van de introductie van de catastrofeverzekering van VEH en Neerlandse B.V. en wil graag meer weten over deze polis, zoals bereik en de doelgroep ervan.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1