Deze regeling stelt de premiepercentages vast die gelden voor de premieheffing voor de Algemene Ouderdomswet (Aow) en Algemene nabestaandenwet (Anw), het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf), het Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo) en het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de opslag op de premie Aof voor de kinderopvangtoeslag.
Deze regeling stelt de premiepercentages vast die gelden voor de premieheffing voor de Algemene Ouderdomswet (Aow) en Algemene nabestaandenwet (Anw), het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf), het Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo) en het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de opslag op de premie Aof voor de kinderopvangtoeslag.
Staatssecretaris Vijlbrief stuurde de Tweede Kamer een toelichting op de arbeidsmarkteffecten van de verlaging van de premie voor het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf) en het verschil van 5%punt tussen hoge en lage premie.
Deze regeling stelt de premiepercentages vast die gelden voor de premieheffing voor de Algemene Ouderdomswet (AOW) en Algemene nabestaandenwet (Anw), het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf), het Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo) en het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de opslag op de basispremie Aof voor de kinderopvangtoeslag. Daarnaast wordt het maximumpremieloon vastgesteld voor de heffing van de premies werknemersverzekeringen. Tot slot wordt de loongrens voor indeling in de sector grootwinkelbedrijf geïndexeerd.
De inspecteur heeft de uitkering uit een zakelijke reis- en ongevallenverzekering bij de erfgenamen van een slachtoffer bij de MH17-ramp aangemerkt als loon uit de vroegere dienstbetrekking van een ander en deze uitkering gerekend tot het belastbare inkomen uit werk en woning van belanghebbende.
Met dit wetsvoorstel wil de regering zorgen voor meer evenwicht in de toepassing van voortschrijdend cumulatief rekenen (VCR) tussen het uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) als publieke uitvoerder, diverse private uitvoerders en werkgevers die publiek verzekerd zijn of eigenrisicodrager zijn zonder private verzekering. Daarnaast wil de regering zorgen voor meer evenwicht in de premie over uitkeringen.
De publicatie ‘UWV Tijdreeksen 2018’ beschrijft de ontwikkelingen (nieuw, lopend, beëindigd, gemiddelde jaaruitkering en totaal uitgekeerde bedragen) van de wetten WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong en Ziektewet over de laatste 10 jaren.
Minister Koolmees heeft het Verzamelbesluit SZW 2019 in verband met technische wijzigingen aan de Eerste en Tweede Kamer toegezonden. De inwerkingtreding van het besluit is voorzien op 1 januari 2019.
Deze regeling stelt de premiepercentages vast die gelden voor de premieheffing voor de Algemene Ouderdomswet (AOW) en Algemene nabestaandenwet (Anw), het Algemeen Werkloosheidsfonds (AWf), het Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo) en het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) en de opslag op de basispremie Aof voor de kinderopvangtoeslag.
Vanaf 1 juli 2014 kunt u de premiekorting jongere werknemers toepassen als u aan de voorwaarden voldoet. In hoofdstuk 5 van het 'Handboek Loonheffingen 2014' heeft de Belastingdienst aanvullende regels opgenomen voor deze premiekorting.
Vanaf 2014 kunt u premiekorting krijgen voor uw werknemersverzekeringen als u een jongere werknemer met een uitkering in dienst neemt. Het kabinet wil hiermee de werkgelegenheid voor jongeren stimuleren. Dit schrijft het UWV.
Om te voorkomen dat de uitkeringsduur fors wordt bekort, stellen de vakcentrales FNV en CNV voor opnieuw een WW-premie in te voeren voor werknemers.
Ze hebben dat plan op tafel gelegd in hun overleg met de werkgevers dat deze week is begonnen, bevestigen vakbondsbronnen.
Update: In BP2013 (deelakkoord) is vastgelegd dat vitaliteitsregeling niet doorgaat.
In 2011 is de inleg op levenslooprekeningen het laagst sinds het begin van de regeling in 2006. Werknemers hebben voor 786 miljoen euro ingelegd, 13 procent minder dan in 2010.
Een kleine meerderheid van de Nederlandse bedrijven biedt het personeel de mogelijkheid om zelf arbeidsvoorwaarden samen te stellen. Van de rest is ruim de helft van plan dat ook te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN onder haar leden.
De werkloosheid kwam in mei uit op 489.000 personen. Hiermee bleef het aantal werklozen gelijk ten opzichte van april. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS.
Driekwart van de Nederlandse werknemers wil wel van baan veranderen, maar vindt een daadwerkelijke overgang een te grote drempel. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Het kabinet is akkoord gegaan met voorstellen van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de arbeidsmarkt te hervormen. Werkgevers kunnen straks werknemers zonder voorafgaande toets ontslaan, maar betalen wel de eerste periode van werkloosheid.
“Het beroep op uitkeringen wegens (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid loopt in zorgwekkend tempo op. Inmiddels ontvangen 110.000 werknemers een WGA-uitkering. Daarvan is meer dan de helft volledig arbeidsongeschikt”, aldus het Verbond dat de lasten voor verzekeraars ziet oplopen. Het Verbond ziet een structurele oplossing in betere samenwerking en communicatie tussen verzekeraars en het UWV, scherpere afspraken met klanten over snelle re-integratie en reparatie van onevenwichtigheden in het hybride stelsel.
De Nederlandse economie zal in het tweede helft van dit jaar waarschijnlijk slechts langzaam herstellen. Hierdoor loopt de werkloosheid op korte termijn verder op. Dat schrijft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
Nederlandse beursgenoteerde bedrijven moeten meer duidelijkheid geven over de totale kosten voor het pensioen van medewerkers. Nu krijgen beleggers nog veel te weinig inzicht in hoe stijgende pensioenverplichtingen het bedrijfsresultaat beïnvloeden. Dat meldt de AFM in een rapport vandaag.
Nederlandse werkgevers zijn licht pessimistisch over de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van dit jaar. Hun bereidheid om meer personeel aan te nemen loopt geleidelijk terug. Ruim 90 procent van de werkgevers verwacht de komende 3 maanden geen toename van het aantal medewerkers.
Het in dienst nemen van AOW’ers wordt aantrekkelijker voor werkgevers. Bedrijven hoeven AOW'ers straks nog maar zes weken loon door te betalen bij ziekte in plaats van twee jaar. Ook komen er ruimere mogelijkheden om AOW’ers een tijdelijk contract aan te bieden.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.