MijnFintool

Home Dossiers woningverbetering 1 tot 25 van 216

WODC onderzoek evaluatie Wet verbetering functioneren VvE's

Staatssecretaris Struycken stuurde de Tweede Kamer het onderzoeksrapport 'Duurzaam verenigd: evaluatie Wet verbetering functioneren VvE’s'.

Staat van de Volkshuisvesting 2024

De Staat van de Volkshuisvesting is een jaarlijkse uitgave van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening die laat zien hoe de volkshuisvesting in Nederland zich jaarlijks ontwikkelt. De rapportage gaat in op de bouw, betaalbaarheid en kwaliteit van de woningvoorraad.

Ingrijpende verbouwing en de eigenwoningregeling

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een woning in de zin van artikel 3.111, eerste lid, Wet IB 2001 die als gevolg van de aardbevingsschade ingrijpend verbouwd wordt anders dan tijdelijk als hoofdverblijf ter beschikking blijft staan als de belastingplichtige gedurende de verbouwing in een wisselwoning verblijft.

Gedragscode Consumptief krediet (november 2024)

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een gedragscode voor consumptief krediet vastgesteld. De gewijzigde versie met ingang van 19 november 2024 is gepubliceerd.

Zonnepanelen verhuren met koopoptie

Bedrijven die zonnepanelen aan consumenten verhuren met koopoptie, hebben in bepaalde gevallen een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wanneer de huur van zonnepanelen feitelijk ‘huurkoop’ is, is namelijk sprake van het aanbieden van krediet zoals bedoeld in de Wet op het financieel toezicht. Voor het aanbieden van consumptief krediet is een vergunning van de AFM nodig.
Nieuws
21 jun 2024

Wetsvoorstel voor toekomstig box 3-stelsel

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) ingestemd met het aanbieden van de Wet werkelijke rendement box 3 voor advies aan de Raad van State. Met het wetsvoorstel stelt het kabinet voor om vanaf 2027 een nieuw stelsel voor de belastingheffing in box 3 in te voeren.
Nieuws
24 apr 2024

Verduurzamingsplicht bij de aankoop van een nieuwe woning?

Het overgrote deel van de huiseigenaren kan een serieuze verduurzaming van de eigen woning financieren met spaargeld of een lening. Het gaat dan om een woningisolatie tot energielabel B en een warmtepomp. Dit blijkt uit onderzoek van DNB.

VvE en airco aan buitenzijde plaatsen

Een appartement eigenaar wenst een airco aan de buitenzijde van het appartement te plaatsen. Het bestuur wijst het verzoek tot instemming af.

Drijfveren en barrières bij verduurzaming VvE

Infographic over onderzoek onder leden van VvE's (Vereniging van Eigenaars) naar hun drijfveren en barrières bij de verduurzaming van hun gebouw. En hoe de staat van de woning en het functioneren van de VvE daarop van invloed zijn.

VvE en verstrekte opdracht op 31 december

(Toetsing box 3, peildatum 1 januari)
Mag voor de bepaling van de waarde van een VvE-lidmaatschapsrecht op de peildatum voor box 3 het banksaldo van de VvE worden verminderd met een reeds verstrekte opdracht voor onderhoudswerkzaamheden?

Subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren

Gemeenten kunnen sinds 1 februari 2024 woningeigenaren ontzorgen bij de verduurzaming van hun woning. Dit is mogelijk als gemeenten de energiebesparing (ISDE) aanvragen en ontvangen namens de woningeigenaar.

Isolerende beglazing

Bouwend Nederland heeft een consumentenfolder uitgebracht over isolerende beglazing.

Eco­lo­gisch on­der­zoek no­dig bij iso­le­ren van spouw­mu­ren

Als een eigenaar van een bestaande woning de spouwmuren wil isoleren, moet hij eerst voldoende ecologisch onderzoek laten doen om vast te stellen of er vleermuizen in deze muren kunnen zitten.
Nieuws
12 jul 2023

Wkb ook voor verbouwingen per 1 januari 2024 van kracht

De Wet kwaliteitsborging bouw (Wkb) treedt per 1 januari 2024 in werking voor zowel nieuwbouw als voor verbouwingen van grondgebouwen bouwwerken, zoals eengezinswoningen en eenvoudige bedrijfspanden (gevolgklasse 1). De Wkb is onderdeel van de Omgevingswet en heeft tot doel de kwaliteit van de bouw te verbeteren en de positie van de opdrachtgever te versterken.

Subsidieregeling procesondersteuning voor opschaling renovatieprojecten (internetconsultatie)

De subsidieregeling procesondersteuning voor opschaling renovatieprojecten (SPOR) geeft subsidie voor de procesondersteuning van samenwerkingsverbanden van woningeigenaren. Woningeigenaren kunnen verhuurders of eigenaar-bewoners zijn.

Warmtepomp de norm vanaf 2026

Het kabinet heeft afgelopen woensdag een nieuw pakket aan klimaatmaatregelen gepresenteerd. Hierin is voor de gebouwde omgeving 9,3 miljard euro beschikbaar gesteld en 0,2 miljard voor biobased bouwen. In 2030 zijn miljoenen woningen en gebouwen verduurzaamd en worden ze duurzaam verwarmd. Daarom worden vanaf 2026 eisen verscherpt aan de efficiëntie van verwarmingsinstallaties.
Nieuws
19 apr 2023

Woningen met asbestleien

Staatsecretaris Heijnen reageerde op een vraag uit het Tweeminutendebat Externe Veiligheid op 22 maart 2023 over hulp aan eigenaren van woningen met asbesthoudende leibedekking.

Inkomenseffecten van woningisolatie naar de isolatiestandaard

Voor zes op de tien huishoudens loont het financieel om een oudere woning te isoleren. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

Nieuwe daglichteisen

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat nieuwe daglichteisen de bouw onbetaalbaar maken.
Nieuws
28 dec 2022

Verbetering financiële ondersteuning bij gebouwen van VvE’s

Om ook de verduurzaming van gebouwen in beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) te versnellen, heeft minister De Jonge de subsidieregelingen voor het verduurzamen van VvE’s vereenvoudigd en verbreed.
Nieuws
21 dec 2022

Voortgang aanpak asbestdaken

Staatssecretaris V.L.W.A. Heijnen geeft in een kamerbrief aan dat de huidige aanpak van het stimuleren en faciliteren van de vrijwillige sanering van asbestdaken, zoals beschreven in de samenwerkingsverklaring, naar verwachting niet leidt tot het behalen van de ambitie om voor 2030 de asbestdaken te verwijderen.

Gebouwgebonden financiering

De verwachting is dat gebouwgebonden financierings- en ontzorgingsconcepten voor bepaalde groepen woningeigenaren drempels kunnen wegnemen om de woning te verduurzamen, bijvoorbeeld voor mensen die binnen een paar jaar verwachten te verhuizen, die de terugverdientijd van de investering in verduurzaming te lang vinden of voor mensen die niet meer willen investeren wegens hoge leeftijd.

Verbeter je huis!

Op 3 oktober is verbeterjehuis.nl uitgebreid. Met de uitbreiding wordt invulling gegeven aan afspraken in het Klimaatakkoord over het lanceren van een landelijk digitaal platform voor verduurzaming en het ontzorgen van woningeigenaren.
Getoond 1 tot 25 van 216. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1