MijnFintool

Home Dossiers ziektewetpremies 1 tot 6 van 6
Nieuws
9 mrt 2022

Verhoging terugkeerpremie eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW)

Bent u eigenrisicodrager voor de Ziektewet (ZW)? Vanaf 1 januari 2024 gaat de terugkeerpremie omhoog die u betaalt als u uw eigenrisicodragerschap beëindigt. Als u uw eigenrisicodragerschap ZW uiterlijk 1 juli 2022 beëindigt, betaalt u nog de lagere terugkeerpremie.
Nieuws
20 sep 2021

Stand van zaken verhoging terugkeerpremie voor de Ziektewet

Minister Koolmees informeerde de Tweede Kamer over de analyse van UWV naar de beweegredenen van uitzendbedrijven om terug te keren naar de publieke verzekering voor de Ziektewet (ZW).
Nieuws
12 apr 2021

Beweegredenen van uitzendbureau's voor publieke verzekering voor Ziektewet (ZW)

Minister Koolmees stuurde een brief over de analyse van UWV over beweegredenen van uitzendbedrijven om terug te keren naar de publieke verzekering voor de Ziektewet (ZW).

Gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet 2021

De nota Gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet 2021 presenteert de bouwstenen waarmee UWV per werkgever de gedifferentieerde premies Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) en Ziektewet voor flexibel personeel voor het premiejaar 2021 berekent.
Nieuws
1 sep 2015

Stabiele premies werkgeversverzekeringen WGA en ZW

De premies voor de arbeidsongeschiktheids- en ziektewetverzekeringen waarvoor werkgevers zich bij UWV kunnen verzekeren blijven ook volgend jaar stabie (zie ook link rekentool)l. Zowel de WGA-vast als de ZW-flex premie wijzigen in 2016 met slechts 0,01 procentpunt ten opzichte van dit jaar. De premie voor de WGA-flexverzekering is zelfs ongewijzigd. Bewegingen zijn wel te zien in het aantal werkgevers dat eigenrisicodrager wordt, of juist terugkeert bij UWV. Het aantal eigenrisicodragers voor de WGA-verzekering neemt af, terwijl het eigenrisicodragerschap voor de ZW-verzekering toeneemt. Dit meldt het UWV.
Nieuws
23 dec 2013

Aon: UWV gaat uit van verkeerde gegevens voor ziektewetpremies

Werkgevers doen er goed aan de brief waarin de Belastingdienst de premies bekendmaakt voor de uitkering aan zieke (ex-)werknemers, goed te controleren. Op basis van eigen onderzoek concludeert onafhankelijk verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon dat de gegevens van het UWV, waar de Belastingdienst de premies op baseert, een foutmarge bevatten van gemiddeld 35%. Er zijn zelfs uitschieters bekend van 75% foutieve gegevens. De kosten voor onterecht betaalde premielasten kunnen oplopen tot 500.000 euro per medewerker.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1