Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
14 mrt 2018 Nieuws

Per abuis 2x AOW ongehuwden uitbetaald

De bestuursrechter van rechtbank Limburg heeft besloten dat het AOW pensioen van een koppel dat in de veronderstelling was duurzaam gescheiden te leven en daarom AOW ontving naar de norm voor ongehuwden niet mag worden teruggevorderd. Het aanvraagformulier was onduidelijk, aldus de rechter, en daarom kan het koppel niet worden verweten dat dit formulier onjuist is ingevuld.
13 feb 2017 Nieuws

Kamervragen over het bericht “Cashen met valse scheiding populair”

Staatssecretaris Wiebes heeft uitgebreid gereageerd op Kamervragen over het artikel 'Cashen'.
In het genoemde artikel is er sprake van ‘valse scheidingen’, in de vraagstelling en in het artikel zelf wordt er niet gesproken over daadwerkelijk scheiden maar is er alleen sprake van dat één van de echtgenoten zich op het adres van de ouders inschrijft.
29 sep 2015 Nieuws

Belastingdienst: Scheiden. Wat nu?

Gaat u scheiden of uit elkaar? Dan spelen er naast alle emoties ook veel praktische zaken. Vaak nogal ingewikkeld en met behoorlijke financiële gevolgen. Daarom heeft de Belastingdienst de site ‘Scheiden. Wat nu?’ gemaakt.
16 mei 2013 Kennis

Landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen (met checklisten)

Per 1 april 2013 geldt binnen de Rechtspraak een landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen voor de afhandeling van de vermogensrechtelijke kant bij of na een echtscheiding. Het gaat bijvoorbeeld om de verdeling of verrekening van bankrekening(en), een huis, de hypotheek, verzekeringspolissen en schulden. Als downloads zijn diverse checklisten beschikbaar.
6 mei 2013 Kennis

Onderhoudsverplichting en aftrekpost bij scheiding

Gedurende 2 jaar na vertrek uit de koopwoning is de hypotheekrente aftrek op grond van de verhuisregeling voor de vertrekkende partij. Na 2 jaar gaat het aandeel van de woning voor de vertrekkende partij naar box 3. Toch resteert er mogelijk een aftrekpost. ==================================================
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.