Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
26 mei 2023 Nieuws

Beleid banken op belastingontwijking nog steeds ondermaats

Bij vijf van de acht onderzochte Nederlandse banken blijft beleid voor aanpak van belastingontwijking door zakelijke klanten onvoldoende. ABN Amro, ING, Rabobank, bunq en NIBC scoren een 5 of lager.
2 mrt 2017 Nieuws

Kamervragen over box-3 heffing

Staatssecretaris E. Wiebes heeft gereageerd op Kamervragen over de ongevraagde voorlopige aanslag 2017 en de vermogensrendementsheffing.
7 sep 2016 Nieuws

Informatieachterstand Belastingdienst bij achterhalen buitenlands vermogen

De Coördinatiegroep Constructiebestrijding (‘CCB’) van de Belastingdienst heeft in een position paper beschreven hoe Afgezonderd Particulier Vermogen (‘APV’)-structuren worden bestreden en tegen welke obstakels de CCB aanloopt in dit traject.
18 aug 2016 Nieuws

Britse regering pakt adviseurs bij belastingontduiking aan

De Britse regering trekt ten strijde tegen accountants, advocaten en financiële adviseurs die belastingontduiking mogelijk maken. Het is de bedoeling om de faciliteerders van belastingontduiking in de toekomst een veel zwaardere boete op te leggen dan nu het geval is. Dat staat in een consultatiedocument dat de Britse staatssecretaris van financiën, Jane Ellison, woensdag heeft gepubliceerd.
22 jul 2013 Nieuws

Bankgeheim Zwitserland minder geheim

Zwitserland is bereid automatisch bankgegevens te delen met Europa en de Verenigde Staten om belastingontduiking tegen te gaan. Een voorwaarde daarbij is wel dat andere financiële grootmachten eenzelfde inspanning als ,,wederdienst' bewijzen. Dat zei de Zwitserse minister Eveline Widmer-Schlumpf van Financiën zaterdag tijdens de G20 bijeenkomst in Moskou.
11 jun 2013 Nieuws

HFC publiceert onderzoek naar 'Overige Financiële Instellingen'

De Stichting Holland Financial Centre (HFC) publiceert vandaag de uitkomsten van het door haar gevraagde onderzoek naar ‘Overige Financiële Instellingen’ (OFI). Het onderzoek is uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek (SEO). Het heeft als doel onafhankelijk en gedetailleerd inzicht te geven in aard, omvang, economisch belang, risico’s en werking van de ‘overige financiële instellingen’ sector in en vanuit Nederland. Het rapport levert uniek cijfermatig inzicht in de sector omdat SEO de beschikking heeft gekregen over statistieken en data van De Nederlandsche Bank. Alle overige financiële instellingen zijn namelijk verplicht elk jaar alle financiële gegevens bij DNB aan te leveren.
26 apr 2013 Nieuws

Zwartspaarders melden alsnog vermogen bij Belastingdienst

Volgens een onderzoek van Trouw willen zwartspaarders in toenemende mate af van hun geheime constructies om hun vermogen verborgen te houden voor de fiscus. In de eerste maanden van dit jaar klopten al 250 mensen bij de fiscus aan om hun geheime buitenlandse rekeningen op te biechten, laat de Belastingdienst weten. 'Een duidelijke toename ten opzichte van eerdere jaren', bevestigt een woordvoerder. In heel 2012 meldden zich 315 mensen - een getal dat dit jaar waarschijnlijk ruimschoots overschreden wordt.
15 apr 2013 Nieuws

Bankgeheim Zwitserland blijft intact

Zwitserland is niet van plan zijn bankgeheim op te geven. Dat liet de Zwitserse president Ueli Maurer zondag weten in een interview met de Zwitserse krant Le Matin Dimanche.
8 apr 2013 Nieuws

Luxemburg laat bankgeheim los(ser)

Luxemburg is bereid om zijn bankgeheim te versoepelen om belastingontduiking tegen te gaan. Dat zei de Luxemburgse minister van Financiën Luc Frieden zondag tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. ,,We willen de samenwerking met internationale belastingdiensten verbeteren.' ,,De internationale trend is om steeds meer informatie uit te wisselen. Dat wijzen wij, anders dan vroeger, niet meer per definitie af', zei hij. Luxemburg moet het volgens hem niet hebben van klanten die willen besparen op belastingen, maar van stabiliteit, goed advies en internationale producten.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.