Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
4 dec 2018 Nieuws

Verkoopwinst woning voor de bank?

De rechtbank stelt dat de hypothecaire geldlening met een klant terecht is opgezegd. Het openbaar ministerie had beslag gelegd op het woonhuis van de klant en in een zodanig geval mocht de bank op grond van de algemene voorwaarden de lening opeisen.
30 mei 2018 Nieuws

Informatieplicht geldverstrekker?

Een consument heeft bij Kifid een klacht ingediend. De vraag ligt voor of op de Bank een proactieve informatieplicht rust met betrekking tot het aanpassen van de risico-opslag (topopslag).
23 nov 2017 Nieuws

Kifid: Verlaging opslag hypotheek

In een klacht bij Kifid stelt een consument dat de bank haar had moeten benaderen om tot verlaging van de opslag te komen. Dit met name doordat een accountmanager van de rechtsvoorganger van de Bank klager heeft geholpen bij het aflossen van de uitkering van de levensverzekering (uitkering wegens overlijden) op de hypothecaire geldlening.
30 sep 2016 Nieuws

Opeethypotheek valt zwaar op de maag

De bank had bij het aangaan van de kredietovereenkomsten niet hoeven verwachten dat er bij een eventuele (gedwongen) verkoop de geldlening niet uit de opbrengst daarvan zou kunnen worden afgelost. Dat de geldlening niet uit de opbrengst kon worden voldaan, komt met name door de aanzienlijke waardedaling van de woningen als gevolg van de kredietcrisis. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Overijssel.
23 dec 2013 Nieuws

ACM: ‘onder water’ hypotheek leidt niet tot hogere rente voor huizenbezitter

Huizenbezitters met een gedaald inkomen of met een hypotheek die ‘onder water’ staat, zitten met hun hypotheek vaak vast aan hun huidige bank. Overstappen naar een andere bank lukt meestal niet omdat de nieuwe bank de ‘overstapper’ weigert. Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert dat huizenbezitters in dit soort gevallen bij hun huidige bank niet slechter af zijn. Er zijn in Nederland naar schatting honderdduizenden huizenbezitters die niet of heel moeilijk kunnen overstappen.
11 dec 2013 Nieuws

Aantal executieveilingen daalt gestaag

Het aantal executieverkopen is in de eerste drie kwartalen van 2013 fors gedaald. Tot en met september zijn 1.309 huizen gedwongen verkocht en in het Kadaster ingeschreven. Dat betekent een daling van ruim 28 procent ten opzichte van vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van 2012 werden nog 1.822 huizen executoriaal verkocht. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl bij Veilingbiljet heeft opgevraagd, de website die alle executieveilingen aanbiedt.
5 nov 2013 Nieuws

Restschuldfinanciering

In een brief van 18 september jl. heeft Weekers de Kamer antwoorden gegeven wat mogelijk is om restschuld tijdelijk mee te financieren met de nieuwe hypotheek.
11 jun 2013 Nieuws

Nationale Ombudsman onderzoekt rol Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bij opkopen woningen

Als gevolg van een klacht is de Nationale Ombudsman een onderzoek begonnen naar de Stichting WEW. De stichting WEW kocht soms huizen op bij executieveilingen, van eigenaren die vielen onder de Nationale Hypotheek Garantie. De voormalige woning van klager was door stichting WEW tijdens een executieveiling opgekocht en later met winst (€ 37.000) doorverkocht.
15 jan 2013 Kennis

Hoogte van de hypotheek

Eigenlijk is het de meest gestelde vraag: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Voor de geldverstrekker is dit afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen en de waarde van het pand.
20 dec 2012 Nieuws

Verkoop via executieveiling fors lagere opbrengsten

Een huis dat via een executieveiling verkocht wordt, brengt minder op dan de marktwaarde. De veilingprijs ligt gemiddeld ongeveer 58.000 euro (34 procent) lager dan de marktprijs. Dit blijkt uit een onderzoek van de Tilburgse vastgoedeconoom Dirk Brounen en adviseur Martijn de Jong-Tennekes.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.