Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
10 apr 2019 Nieuws

ACM pakt onterechte kosten bij huurbemiddeling aan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat optreden tegen huurbemiddelaars die onterechte kosten rekenen aan huurders. Huurbemiddelaars maken hiermee misbruik van de kwetsbare positie van huurders in de overspannen woningmarkt. Uit onderzoek van de ACM blijkt dat zo’n 70% van de bemiddelaars ten onrechte kosten in rekening brengt bij huurders.
29 nov 2018 Nieuws

Kamervragen over beleggingsobjecten

Minister Hoekstra stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over beleggingsobjecten naar aanleiding van het artikel “Geld kan soms toch groeien op lapjes landbouwgrond".
5 jun 2018 Nieuws

Erfpacht is geen financieel product in de zin van de Wet op het financieel toezicht, aldus minister Ollongren.

In een antwoordbrief op een door een burger (S. te R.) gestelde vraag of consumenten niet beschermd zouden moeten worden door een partij als de ACM of AFM antwoord minister Ollongren dat niet te zien zitten
4 jul 2017 Nieuws

ACM publiceert boetebesluiten in de kartelzaak huizenhandelaren bij executieveilingen

Zie update rechtspraak CBb
De Autoriteit Consument & Markt publiceert de besluiten in de kartelzaak executieveilingen. Betrokken huizenhandelaren hebben via een voorlopige voorzieningsprocedure geprobeerd publicatie tegen te houden. De Consumentenbond heeft zich in de procedure bij de rechtbank gemeld als partij die wil opkomen voor de belangen van consumenten in deze zaak.
15 sep 2016 Nieuws

Woningaanbod op Funda duidelijker voor consumenten

De volgorde in de zoekresultaten op woningwebsite Funda hangt niet meer af van de branchevereniging waarbij de makelaar is aangesloten. Hierdoor is het woningaanbod op Funda duidelijker voor consumenten. Eind 2015 vernieuwde Funda haar website en zoekmachine. Omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) eerder bij Funda had aangedrongen op een gelijke behandeling van makelaars, is zij de afgelopen periode nagegaan hoe deze aanpassingen in de praktijk werken.
8 sep 2014 Nieuws

ACM aanbevelingen vermindering toetredingsdrempels Nederlandse bancaire retailsector

In de kabinetsvisie Nederlandse bankensector kondigde het kabinet aan dat de ACM onderzoek zou doen naar mogelijkheden om toetredingsbarrières voor nieuwe aanbieders te slechten. Dit werd wenselijk geacht omdat in het bancaire landschap in Nederland sprake is van een hoge concentratiegraad en afname van het aantal spelers, onder andere door consolidatie en vertrek van buitenlandse banken.
23 dec 2013 Nieuws

ACM: ‘onder water’ hypotheek leidt niet tot hogere rente voor huizenbezitter

Huizenbezitters met een gedaald inkomen of met een hypotheek die ‘onder water’ staat, zitten met hun hypotheek vaak vast aan hun huidige bank. Overstappen naar een andere bank lukt meestal niet omdat de nieuwe bank de ‘overstapper’ weigert. Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert dat huizenbezitters in dit soort gevallen bij hun huidige bank niet slechter af zijn. Er zijn in Nederland naar schatting honderdduizenden huizenbezitters die niet of heel moeilijk kunnen overstappen.
6 dec 2013 Nieuws

ACM: Visie op de Nationale Hypotheek Instelling

Het kabinet wil een Nationale Hypotheek Instelling (NHI) oprichten. De NHI kan investeringen in hypothekenpakketten door institutionele beleggers stimuleren. Het rendement op de investeringen wordt gegarandeerd door de Staat. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wijst erop dat de NHI toetreding tot de bancaire sector in Nederland minder aantrekkelijk kan maken. In een 'Visie & Opinion' document geeft de ACM haar visie (zie link, pdf).
15 okt 2013 Nieuws

Speech Anita Vegter ACM, uitgesproken bij het congres van de FFP

Op 10 oktober 2013 sprak Anita Vegter, bestuurslid van ACM, op het FFP congres 2013 - 'Klanten (ver)dien je met maatwerk' - in de plenaire bijeenkomst met zo’n 600 financieel planners. Zij sprak daar over de ervaringen van ACM over het gebruik van kennis uit de gedragswetenschappen bij het toezicht. Haar speech kunt u hieronder downloaden.
19 apr 2013 Nieuws

Verzekeraars willen actievere rol op hypotheekmarkt

Verzekeraars willen graag een actievere rol spelen op de hypotheekmarkt en daarmee de Nederlandse economie stimuleren en de problemen op de woningmarkt helpen verlichten. Dat benadrukt het Verbond nog maar eens naar aanleiding van een studie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.