Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
13 feb 2018 Nieuws

Nibud: Vrouwen gaan bewuster om met geld

73 procent van de mannen in Nederland zegt tevreden te zijn over hoe zijn partner met geld omgaat. Van de vrouwen is 67 procent hierover tevreden en vindt 9 procent dat haar partner slecht met geld omgaat. Van de stellen is 40 procent het over geldzaken niet altijd met elkaar eens. Dat meldt Nibud.
27 jun 2017 Nieuws

Bestedingsbehoeften bij een afnemende gezondheid na pensionering

In dit paper analyseert Netspar hoe fysieke en cognitieve beperkingen de bestedingsbehoeften veranderen gedurende pensionering. Dit doen ze door de financiële tevredenheid van gepensioneerden in een groep Europese landen te volgen over tijd.
5 dec 2016 Kennis

Budgetplanner - huishoudboekje

Consumentenversie rekenmodel voor begroting inkomsten / uitgaven per maand en uitgaven per jaar. Door invullen 'omschrijving' en 'bedragen' wordt direct het spaarsaldo bijgewerkt. Bedrijfsmatig kun je het ook gebruiken, door de zakelijke inkomsten / uitgaven te benoemen.
9 sep 2016 Nieuws

Rechtspraak: Subagent en negatief resultaat uit overige werkzaamheden

Belastingplichtige [X] s als adviseur in dienst van een BV die actief is op het gebied van financiële dienstverlening. Daarnaast hebben [X] en de BV een overeenkomst tot portefeuillerecht gesloten. [X] heeft ten aanzien van zijn werkzaamheden voor de BV in zijn aangiften inkomstenbelasting een negatief resultaat uit overige werkzaamheden opgevoerd. In geschil is of het inkomen dat [X] van de BV heeft genoten dient te worden aangemerkt als loon uit dienstbetrekking of als resultaat uit overige werkzaamheden.
9 sep 2016 Nieuws

Financieringsbarometer derde kwartaal 2016

De consumentenfinancieringsindex in het derde kwartaal van 2016 is gelijk gebleven. Dit blijkt uit de derde meting van de VFN Financieringsbarometer in 2016, die is opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).
9 sep 2016 Nieuws

Nibud: ouders geven pubers te weinig financiële verantwoordelijkheid

Het Nibud houdt al 32 jaar de inkomsten en uitgaven van scholieren in de gaten. Ouders lijken vaker de geldzaken van hun kinderen over te nemen, in plaats van dat ze hun kinderen leren hoe ze zelf hun financiën moeten regelen. Het Nibud vindt dat ouders hun pubers meer zelf achter het ‘financiële stuur’ moeten zetten, in plaats van hun kinderen de rol van bijrijder te geven.
25 jul 2016 Nieuws

WRR: Overheid overschat financiële zelfredzaamheid burgers

Problematische schulden ontstaan mede doordat de overheid te hoge verwachtingen heeft van de financiële zelfredzaamheid van burgers. Voor veel mensen zijn de regels te ingewikkeld, en bovendien wordt te weinig rekening gehouden met de psychologie van mensen. Het onbedoelde gevolg is dat schuldenaren soms gedwongen zijn nog meer schulden te maken.
Dat staat in de Verkenning Eigen schuld? Een gedragswetenschappelijk perspectief op problematische schulden die de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft gepubliceerd (zie download).
14 mrt 2016 Nieuws

Nationaal Geldexamen

De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van het platform de Wijzer in geldzaken en vindt plaats van 14 tot en met 18 maart. Dit jaar faciliteert Deloitte voor de vijfde keer het Nationaal Geldexamen tijdens de Week van het Geld.
24 mei 2013 Nieuws

Minder Nederlanders op zomervakantie

Zowel minder plannen voor eigen land als buitenland In totaal gaat zo’n tweederde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar, dat zijn zo’n 10,5 miljoen Nederlanders. Het aantal Nederlanders met zomervakantieplannen is daarmee met ongeveer 300.000 gedaald ten opzichte van vorig jaar (-3%). Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders gaan deze zomer naar het buitenland en 2,5 miljoen Nederlanders vieren zomervakantie in eigen land. Zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO Research medio april heeft uitgevoerd naar de vakantieplannen van de Nederlandse bevolking.
26 apr 2013 Nieuws

Oorzaken staatsschuld onvoldoende bekend bij Nederlanders

Als gevolg van de economische crisis is de Nederlandse staatsschuld fors opgelopen. Dit komt vooral doordat de overheid jaren op rij fors meer uitgaf dan zij aan inkomsten ontving. Steun aan de financiële sector en Europese overheden speelt een veel minder grote rol, al wordt dit nog steeds vaak gedacht, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandsche Bank.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.