Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
26 mei 2023 Nieuws

Beleid banken op belastingontwijking nog steeds ondermaats

Bij vijf van de acht onderzochte Nederlandse banken blijft beleid voor aanpak van belastingontwijking door zakelijke klanten onvoldoende. ABN Amro, ING, Rabobank, bunq en NIBC scoren een 5 of lager.
2 mrt 2017 Nieuws

Kamervragen over box-3 heffing

Staatssecretaris E. Wiebes heeft gereageerd op Kamervragen over de ongevraagde voorlopige aanslag 2017 en de vermogensrendementsheffing.
7 sep 2016 Nieuws

Informatieachterstand Belastingdienst bij achterhalen buitenlands vermogen

De Coördinatiegroep Constructiebestrijding (‘CCB’) van de Belastingdienst heeft in een position paper beschreven hoe Afgezonderd Particulier Vermogen (‘APV’)-structuren worden bestreden en tegen welke obstakels de CCB aanloopt in dit traject.
18 aug 2016 Nieuws

Britse regering pakt adviseurs bij belastingontduiking aan

De Britse regering trekt ten strijde tegen accountants, advocaten en financiële adviseurs die belastingontduiking mogelijk maken. Het is de bedoeling om de faciliteerders van belastingontduiking in de toekomst een veel zwaardere boete op te leggen dan nu het geval is. Dat staat in een consultatiedocument dat de Britse staatssecretaris van financiën, Jane Ellison, woensdag heeft gepubliceerd.
22 jul 2013 Nieuws

Bankgeheim Zwitserland minder geheim

Zwitserland is bereid automatisch bankgegevens te delen met Europa en de Verenigde Staten om belastingontduiking tegen te gaan. Een voorwaarde daarbij is wel dat andere financiële grootmachten eenzelfde inspanning als ,,wederdienst' bewijzen. Dat zei de Zwitserse minister Eveline Widmer-Schlumpf van Financiën zaterdag tijdens de G20 bijeenkomst in Moskou.
11 jun 2013 Nieuws

HFC publiceert onderzoek naar 'Overige Financiële Instellingen'

De Stichting Holland Financial Centre (HFC) publiceert vandaag de uitkomsten van het door haar gevraagde onderzoek naar ‘Overige Financiële Instellingen’ (OFI). Het onderzoek is uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek (SEO). Het heeft als doel onafhankelijk en gedetailleerd inzicht te geven in aard, omvang, economisch belang, risico’s en werking van de ‘overige financiële instellingen’ sector in en vanuit Nederland. Het rapport levert uniek cijfermatig inzicht in de sector omdat SEO de beschikking heeft gekregen over statistieken en data van De Nederlandsche Bank. Alle overige financiële instellingen zijn namelijk verplicht elk jaar alle financiële gegevens bij DNB aan te leveren.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.