Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 aug 2020 Nieuws

Leidraad Financiële Sanctieregelgeving

In de Leidraad Financiële Sanctieregelgeving legt het Ministerie van Financiën uit hoe personen, bedrijven en organisaties om moeten gaan met financiële sancties.
5 feb 2020 Nieuws

Leidraad Wwft en Sw

DNB heeft een herziene versie van de Leidraad “Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctiewet (Sw)" gepubliceerd.
23 jan 2015 Nieuws

Meldingen van consumenten voor financieel toezicht belangrijk voor eerlijke markt

Toezichthouder de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in 2014 bijna 12.500 meldingen van consumenten ontvangen. Een derde hiervan was een signaal voor toezicht. Meldende consumenten leveren een belangrijke bijdrage om de financiële markten eerlijk te laten werken.
23 jan 2015 Nieuws

Hoe kan de AFM optreden?

Als de AFM vaststelt dat bedrijven of personen zich niet aan de regels houden, kan zij sancties opleggen. Bij iedere overtreding van de wet- en regelgeving maakt de AFM de afweging welke sanctie zij daarvoor inzet. De AFM heeft verschillende sanctiemogelijkheden.
6 okt 2014 Nieuws

De voordelen van een schikkingsbevoegdheid voor de AFM

Aan een schikkingsbevoegdheid voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn duidelijke voordelen te behalen. Met het hoger worden van boetebedragen en een verdere uitbreiding van de publicatieverplichting van de AFM, zal de schikking ook voor overtreders steeds interessanter zijn. Dit schrijft AFM-toezichthouder Johannes de Jong.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.