Een deel van de financieel dienstverleners voldoet niet aan de minimale vergunningseisen. Dit gaat ten koste van de beheerste en integere bedrijfsvoering en kan het belang van klanten schaden. Dit constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van diverse toezichtonderzoeken en de Marktmonitor adviseurs en bemiddelaars (MMAB).
Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar. In dit document treft u de slagingspercentages en de aantallen afgenomen Wft-examens aan over de periode april 2023 tot en met juni 2023.
In de Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft voor het examenjaar 2022 zijn de eisen voor het examenjaar 2023 neergelegd waaraan de Wft-examens moeten voldoen.
Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar op de website. In dit document treft u de slagingspercentages en de aantallen afgenomen Wft-examens aan over de periode april 2021 tot en met juni 2022.
Vertegenwoordigers van aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en opleidings- en exameninstituten en andere belangstellenden worden – net als voorgaande jaren -uitgenodigd ontwikkelingen (actualiteiten) aan te dragen bij het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar op de website. In dit document treft u de slagingspercentages en de aantallen afgenomen Wft-examens aan over de periode april 2021 tot en met maart 2022.
Gelet op de beperkte belangstelling voor de EVC-procedures, de beperkte mogelijkheden voor het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) om de inhoudelijke kwaliteit van de vakbekwaamheidseisen te waarborgen en de hoge toezichtkosten van EVC-examens in vergelijking tot reguliere examens, strekt dit wijzigingsbesluit ertoe de EVC-procedure te laten vervallen.
Op 31 december 2021 hadden 51.965 diplomahouders één of meer adviesbevoegdheden die geldig zijn na 1 april 2022. Dat is 57,1 % van het totaal aantal diplomahouders.
Met de publicatie van het rapport 'Uitkomsten onderzoek geschiktheidstoets' wil de AFM ook de ondernemingen die niet bij het onderzoek betrokken waren, aandachtspunten meegeven voor de inrichting en uitvoering van hun geschiktheidstoets. Daarbij is ook de ‘Leidraad advies- en vermogensbeheerdienstverlening’ behulpzaam. Dit is een actualisatie en samenvoeging van eerdere leidraden over de geschiktheidstoets.
Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft het advies voor de toetstermen en ontwikkelingen voor het PE-jaar 2022 (1 april 2022 tot 1 april 2023) verzonden aan de minister van Financiën.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.