Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
28 nov 2023 Nieuws

Kladbloktoets 2024

Vanwege de aanpassingen 'V&N januari 2024 NHG' is het rekenmodel bijgewerkt.
2 sep 2022 Nieuws

Vierde voortgangsbrief FATCA (Opletten met toeval-Amerikanen)

Minister M.L.A. van Rij stuurde de Tweede Kamer een brief (FATCA).
Of toeval-Amerikanen zonder US TIN of CLN andere producten kunnen behouden hangt af van het product en kan per bank verschillen.
29 jul 2022 Nieuws

Aanscherping maatwerk hypotheken

De criteria in het acceptatiebeleid van hypotheekaanbieders laten aan duidelijkheid te wensen over, waardoor het risico op overkreditering bestaat. Dat stelt de AFM in een sectorbrief.
20 jul 2022 Nieuws

Verhuisfaciliteit hypotheek niet vanzelfsprekend

De consument klaagt bij Kifid dat de bank discrimineert op basis van leeftijd omdat het voor hem en zijn partner met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd niet meer mogelijk is om eenzelfde hypothecaire geldlening bij de bank af te sluiten of mee te nemen op basis van de zogeheten verhuisfaciliteit. De bank heeft nooit vermeld dat zij vanaf pensioengerechtigde leeftijd niet meer uitgaat van inkomen uit werk en ook niet uitgaat van inkomen uit vermogen.
11 mrt 2022 Nieuws

Einddatum erfpacht en verzilverhypotheken

Bij het verstrekken van de Verzilverhypotheek stelt de bank de eis dat het recht van erfpacht niet eerder afloopt dan in het 105e levensjaar. De consument is het niet eens met deze eis en heeft daarom een klacht ingediend.
20 dec 2021 Nieuws

Aflossen en vervolgens opnemen niet vanzelfsprekend

De consumenten willen hun huidige hypothecaire geldlening boetevrij met eigen middelen aflossen om daarna een tweede hypothecaire geldlening af te sluiten met een lagere rente.
5 nov 2021 Nieuws

Type verblijfsvergunning

Een aanvraag voor een energiebespaarlening direct afwijzen vanwege het type verblijfsvergunning is onzorgvuldig. Een geldverstrekker mag een eigen acceptatiebeleid voeren om overkreditering te voorkomen en verhaalrisico voor haarzelf te beperken. Het middel dat de geldverstrekker hiervoor inzet moet wel passend en noodzakelijk zijn.
3 nov 2021 Nieuws

Tellen aandelen (beleggingen) mee als ‘eigen middelen’?

De commissie acht geen grond aanwezig op basis waarvan de bank voorafgaand of bij het doen van een rente-aanbod had moeten vermelden dat ‘eigen middelen’ bij de bank niet aangetoond kunnen worden met aandelen.
8 jun 2021 Nieuws

Aandachtspunten voor personalisatie van premies en voorwaarden

De AFM komt met negen aandachtspunten voor de verzekeringssector voor het op een persoon toesnijden (personaliseren) van premies en voorwaarden op basis van gedrag en data.
17 mrt 2021 Nieuws

Acceptatienormen geldverstrekker kennen

Consument heeft geprobeerd zijn hypotheek te verhogen om een woning voor zijn dochter aan te kopen. De hypotheekinschrijving bood daarvoor ruimte. Geldverstrekker heeft die aanvraag afgewezen op grond van haar acceptatiebeleid.
Getoond 1 tot 10 van 31. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.