Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
29 jun 2018 Nieuws

Waardering woning bij overbrenging van ondernemingsvermogen naar privévermogen

Dit besluit betreft een actualisering van het besluit van 31 augustus 2009, nr. CPP2009/1092M, over het aanbod voor de waardering van woning en ondergrond bij de verplichte overgang naar het privévermogen, alsmede de goedkeuring voor de waardering bij de vrijwillige overgang naar het privévermogen.
15 jun 2016 Nieuws

Kifid: adequaat inventariseren bij oriënterende bespreking hypotheek

Consument is een zelfstandige ondernemer en heeft advies ingewonnen bij een hypotheekadviseur teneinde een hypothecaire geldlening te verkrijgen. In het oriënterende gesprek heeft de hypotheekadviseur onterecht het (negatieve) eigen vermogen van Consument niet meegenomen in zijn beoordeling en heeft de aanvraag slechts gebaseerd op het gemiddelde jaarinkomen van de laatste drie kalenderjaren.
17 aug 2015 Nieuws

Stamrecht BV en slechte vermogenspositie

Eiser (belastingplichtige) heeft geen initiatief genomen om in verband met de slecht vermogenspositie van de BV in overleg te treden met de Belastingdienst. Dit betekent dat eiser (belastingplichtige) in 2007 heeft afgezien van verdere stamrechtuitkeringen. De aanspraak wordt daarom in 2007 aangemerkt als loon uit vroegere dienstbetrekking en is door de inspecteur terecht tot het belastbaar inkomen uit werk en woning gerekend. Dit stelt de Rechtbank Den Haag.
9 apr 2015 Nieuws

DGA’s en hun bedrijven zijn gevoelig voor fiscale prikkels

Het algemene beeld is dat DGA’s en hun bedrijven gevoelig zijn voor fiscale prikkels, meldt het CPB. Zij vinden fiscaal gemotiveerde pieken in de verdeling van het gebruikelijk loon en de box 1-grondslag. Daarnaast hebben DGA’s sterk gereageerd op de tijdelijke verlaging in 2007 van het tarief in box 2.
23 nov 2012 Nieuws

Procedure massaal bezwaar voor bezwaarschriften erf- en schenkbelasting

De Belastingdienst gaat de procedure voor massaal bezwaar volgen voor de erf- en schenkbelasting. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers donderdag 25 oktober aan de Tweede Kamer gemeld. Weekers zet dit middel in omdat er een stroom bezwaarschriften binnen is gekomen naar aanleiding van een rechtbankuitspraak over de erfbelasting.
22 feb 2012 Kennis

Inbreng in BV

8 sep 2011 Nieuws

Zbo wil AOW op 65 jaar voor zzp'ers

Ook zzp'ers moeten de kans krijgen met 65 jaar hun AOW te laten ingaan, vindt FNV Zelfstandigen Bouw (Zbo). In een brief aan minister Kamp vraagt ZBo daarom met spoed te laten weten of zzp'ers spaartegoed voor dit doel kunnen opbouwen.
11 mrt 2011 Nieuws

Aantal Nederlandse ondernemers verdubbeld

Er zijn op dit moment ruim 1,1 miljoen ondernemers in Nederland, nog afgezien van zelfstandige boeren. Dat is een verdubbeling in vergelijking met 25 jaar geleden.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.