MijnFintool

Home Dossiers bestaande bouw 1 tot 19 van 19

Welk bouwjaar heeft een pand?

Het Kadaster heeft de kaartlaag ‘Bouwjaren panden’ toegevoegd aan de BAG Viewer.

Huizenprijzen september 2024

In september 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 11,4 procent hoger dan in september 2023. Dat is de grootste stijging in ruim twee jaar. Ten opzichte van augustus 2024 stegen de prijzen in september met 0,9 procent.

Huizenprijzen januari 2024

In januari 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 1,8 procent hoger dan in januari 2023. Ten opzichte van december 2023 stegen de prijzen in januari met 1,2 procent.

Q1-2023 Nieuwbouwtransacties

In het eerste kwartaal van 2023 waren er ruim 3 duizend transacties van nieuwbouwkoopwoningen, 52,5 procent minder dan een jaar eerder. Dit is een grotere daling dan in het vierde kwartaal van 2022. Toen daalde het aantal transacties met ruim 50 procent, tot ruim 5 duizend. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, het Kadaster en Eurostat.

Koopwoningen fractie goedkoper in februari 2023

In februari waren de prijzen van koopwoningen voor het eerst sinds april 2014 lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bestaande koopwoningen waren gemiddeld 0,8 procent goedkoper dan in februari 2022.

Ruimer aanbod voor huizenkopers

Volgens cijfers van NVM is het aanbod op de Nederlandse koopwoningmarkt met een krapte-indicator van 3,2 in het vierde kwartaal van 2022 weer iets ruimer geworden.

Casco appartementen en (geen) Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

Een huiseigenaar heeft op 9 juli 2020 subsidie aangevraagd bij verweerder op grond van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie is aangevraagd voor het bekostigen van de aangebrachte energiebesparende maatregelen in eisers woning aan [adres] te [woonplaats], zoals gevelisolatie en dakisolatie, voor in totaal een bedrag van € 5.126,-.

Huizenprijzen januari 2022

Bestaande koopwoningen waren in januari 21,1 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijsontwikkeling bestaande koopwoningen december 2020

Bestaande koopwoningen waren in december 8,3 procent duurder dan in december 2019. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen nieuwbouwwoningen Q2-2020

In het tweede kwartaal van 2020 was de prijs van een nieuwbouwkoopwoning gemiddeld 4,0 procent hoger ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gemiddeld was een bestaande koopwoning 7,5 procent duurder dan vorig jaar.

Waardeontwikkelingen (nieuwbouw)woningen

In een EIB analyse wordt ingegaan op de sterkere prijsstijging van nieuwbouw versus bestaande bouw. Gekeken wordt naar de diverse factoren die hier mogelijk aan ten grondslag liggen.

NVM woningmarktcijfers 2e kwartaal 2019

Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. De afkoeling in prijsontwikkeling zet door, dus de prijzen stijgen wat minder hard. Dat meldt NVM.

Wetswijziging nodig voor versnelling woningbouw

De NEPROM bepleit vergaande aanpassingen van de Crisis- en herstelwet en een aantal andere maatregelen met als doel de woningproductie te versnellen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en de betaalbaarheid.
Nieuws
3 mei 2017

Nederlands spaaroverschot neemt af

Het spaaroverschot van de huishoudens bedroeg in 2016 ruim 3 miljard euro, tegen bijna 22 miljard in 2013. Het overschot nam vooral af doordat huishoudens en instellingen meer zijn gaan uitgeven. De consumptieve bestedingen namen in drie jaar tijd met 16 miljard euro toe, de investeringen in vaste activa met 13,5 miljard. Bij die vaste activa gaat het met name om nieuwbouwwoningen.

Bestaande koopwoningen in april bijna 8 procent goedkoper dan jaar eerder

'Bestaande koopwoningen waren in april 7,6 procent goedkoper dan in april 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is iets groter dan in de voorgaande maand.

Bestaande koopwoningen in maart 7 procent goedkoper dan jaar eerder

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,0 procent goedkoper dan in maart 2012 volgens het Kadaster. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is kleiner dan in de voorgaande maand. Toen waren de huizen 8,3 procent goedkoper. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.
Nieuws
12 apr 2013

NVM analyse woningmarkt van de bestaande koopwoningen

Volgens NVM-voorzitter Hukker geven de cijfers diverse indicaties dat de bodem van de markt in zicht is, waardoor het evenwicht tussen vraag en aanbod langzaam kan herstellen. “Ondanks de algemene trend dat de werkloosheid in Nederland blijft toenemen en ook het aantal woningen dat „gedwongen? verkocht moet worden, zijn er indicaties die aangeven dat we de bodem op de koopwoningmarkt wellicht naderen.

Ruim 1 miljoen woningen onder water en daling huizenprijzen

Het CBS meldt dat begin 2011 er 4,2 miljoen huishoudens waren met een eigen woning. Bij ruim één miljoen was de waarde van deze woning op dat moment lager dan de fiscale hypotheekschuld. Sinds 2008 is het aandeel huishoudens met een woning met onderwaarde bijna verdubbeld: van 13 procent tot 25 procent.

Bestaande koopwoningen bijna 10 procent goedkoper dan jaar eerder

Verkochte bestaande koopwoningen waren in januari 9,6 procent goedkoper dan in januari 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is de grootste sinds het begin van de prijsindex bestaande koopwoningen in 1995. Dit hangt mogelijk samen met de verandering van de hypotheekregels per 1 januari 2013.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1