Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
12 dec 2017 Nieuws

Ouders kopen woning en verhuren aan kind (inclusief huurtoeslag)

Een constructie waarbij ouders een huis kopen, dat huis vervolgens verhuren aan hun kind, waarbij dat kind vervolgens huurtoeslag aanvraagt, heeft tot Kamervragen geleid.
30 nov 2017 Nieuws

Fiscaal partnerschap

Met ingang van 1 januari 2018 kunnen pleegkinderen en hun verzorgende ouders als zij elkaars fiscaal partner zijn een verzoek doen om niet langer als partner te worden aangemerkt door de Belastingdienst.
31 jan 2017 Nieuws

Betrokkenen positief over inzet gedragskundige bij vechtscheiding

Ouders, kinderen en rechters zijn tevreden over de inzet van gedragsdeskundigen als belangenbehartiger voor kinderen in complexe echtscheidingszaken. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft daar de afgelopen jaren een proef mee gehouden. De nieuwe werkwijze kent nog wel wat kinderziektes, blijkt uit onderzoek.
25 nov 2016 Nieuws

Familierechters gaan vechtscheidingen anders aanpakken

Familierechters gaan hun werkwijze aanpassen om te voorkomen dat kinderen schade oplopen tijdens zogenoemde vechtscheidingen. Initiatieven die bij rechtbanken zijn ontwikkeld en goed blijken te werken, worden volgend jaar landelijk ingevoerd. Ook streeft de Rechtspraak naar een andere scheidingsprocedure, waarbij ouders gezamenlijk hun problemen aan de rechter voorleggen. Op die manier wordt hun conflict niet onnodig aangewakkerd.
10 apr 2014 Nieuws

Verbetering positie kinderen vechtscheiding

Staatssecretarissen Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en Martin van Rijn (VWS) nemen maatregelen om de penibele positie van kinderen in een vechtscheiding te verbeteren. De bewindspersonen hebben hiertoe plannen opgesteld omdat zij van mening zijn dat kinderen nooit de dupe zouden mogen worden van een vechtscheiding.
12 sep 2013 Nieuws

Dure kinderopvang leidt tot minder werken ouders

In een enquête van FNV en de stichting Voor Werkende Ouders laten ouders weten uren voor kinderopvang te hebben ingeleverd, of dat een van de ouders is gestopt met werken. Minister Asscher stelde eerder dat de meeste ouders niet minder zijn gaan werken vanwege de dure opvang. Asscher wijt de teruggang in de kinderopvang vooral aan de crisis.
19 okt 2011 Nieuws

Overgangsregeling voor heffing vruchtgebruik

Staatssecretaris Weekers van Financiën komt met een overgangsregeling voor de schrijnende gevallen bij de heffing van erfbelasting op vruchtgebruik van woningen. Het gaat om situaties waarbij ouders een woning overdragen aan hun kinderen, maar daar zelf tot hun overlijden in blijven wonen. De overgangsregeling zal worden gepubliceerd in een beleidsbesluit.
12 jul 2011 Nieuws

Ouderschapsverlof gunstiger dan kortere werkweek

Zolang de ouderschapsverlofkorting er nog is, is het voor jonge ouders voordeliger daarvan gebruik te maken dan minder uren te gaan werken. Dit meldt de GIBO Groep.
1 jul 2011 Nieuws

Ouderschapsverlofkorting blijft nog even

Ouders kunnen volgend jaar toch nog een belastingkorting krijgen bij het opnemen van verlof voor de zorg van hun kinderen. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken wilde aanvankelijk de ouderschapsverlofkorting in 2012 afschaffen. Maar hij zegde donderdag in de Tweede Kamer toe dit voorlopig niet te doen.
21 okt 2010 Nieuws

Extra ouderverlof kost werkgevers half miljard

Het Europees Parlement besloot woensdag het minimumverlof voor werkende vrouwen in de Europese Unie uit te breiden naar twintig weken. Het parlement ging ook akkoord met een vaderschapsverlof van minstens twee weken.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.