Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
9 mei 2019 Kennis

Rekenmodel: ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Update mei 2019
Handig rekenmodel voor de praktijk. Een relatie wenst 'ontslag' hoofdelijke aansprakelijkheid voor de vertrekkende partij uit de huidige hypotheek. Hoe is het dan geregeld met overgangsrecht en annuïteitenhypotheek en de bijleenregeling?
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: gedeeltelijke vervreemding (verkoop garagebox)

Alleen voor abonnees
Wat wordt de nieuwe box 1 schuld bij verkoop van bijvoorbeeld de garagebox (aanhorigheid). Hoeveel bedraagt de eigenwoningreserve? Rekenmodel is ook te gebruiken bij een casus waar sprake is van een samengevoegde woning (voormalige twee onder 1 dak), welke nu weer gesplitst wordt in een reguliere twee onder 1 dak woning.
11 feb 2016 Nieuws

Restschuld bij woning van box 1 naar box 3

Kan er ook sprake zijn van een restschuld bij overgang van de eigen woning van box 1 naar box 3?
23 mei 2014 Nieuws

Tijdelijke verhuur en woning extra aflossing hypotheek

Helpdeskvraag
Een relatie van ons heeft zijn woning verhuurd en vroeg om advies in verband met een (vrijwillige) extra aflossing op zijn hypotheek. En wat de invloed hiervan kan zijn op de (toekomstige) eigenwoningreserve.
21 mrt 2014 Nieuws

Financieel risico hypotheekschuld eigenwoningbezitters toegenomen

Het CBS bericht dat ruim 1,4 miljoen huishoudens begin 2013 een 'onderwaterhypotheek' hadden. In 2012 was dit aantal nog 1,1 miljoen. Sinds het begin van de economische crisis eind 2008 is het aandeel huiseigenaren met onderwaarde bijna verdriedubbeld.
28 nov 2013 Nieuws

Garagebox verkocht, nieuwe box 1 en eigenwoningreserve?

Helpdeskvraag (fictieve casus)
Een relatie van ons heeft zijn garagebox verkocht (aanhorigheid) waarvan de hypotheek als box 1 aangemerkt werd. Is er sprake van een eigenwoningreserve (woning wordt niet verkocht) en wat is de nieuwe box 1 schuld?
11 jun 2013 Nieuws

Nationale Ombudsman onderzoekt rol Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bij opkopen woningen

Als gevolg van een klacht is de Nationale Ombudsman een onderzoek begonnen naar de Stichting WEW. De stichting WEW kocht soms huizen op bij executieveilingen, van eigenaren die vielen onder de Nationale Hypotheek Garantie. De voormalige woning van klager was door stichting WEW tijdens een executieveiling opgekocht en later met winst (€ 37.000) doorverkocht.
29 mrt 2013 Nieuws

Nulmeting restschuld op eigen woning

Minister Blok geeft nulmeting door aan de Tweede Kamer.

Banken hebben uitsluitend zicht op die klanten die een restschuld overhouden na verkoop van de woning en die deze restschuld niet op een andere wijze kunnen aflossen, bijvoorbeeld met spaargeld, dan wel mee (kunnen) financieren in een nieuwe hypothecaire lening.
Er is dus geen zicht op de feitelijke restschuld van mensen die hun woning verkopen en die een restschuld overhouden welke zij kunnen voldoen vanuit andere middelen. Banken zien in dergelijke gevallen alleen dat de lening wordt afbetaald. Ook mensen voor wie de restschuld door de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is overgenomen, zijn in de cijfers van de NVB niet meegeteld.
De door de NVB verstrekte cijfers hebben dus uitsluitend betrekking op het aantal mensen met een restschuld die niet is afgelost of meegefinancierd.
20 feb 2013 Kennis

Ontbinding koopovereenkomst door (potentiële) koper

Voor een eigen woning is (economische) eigendom vereist. Als een koopovereenkomst door de koper wordt ontbonden vóór de overdracht van de woning zal geen sprake zijn geweest van een eigen woning. De gebruikelijke contractuele boete van 10% in verband met de ontbinding van de koopovereenkomst leidt dus niet tot een negatief vervreemdingssaldo. Naar mijn oordeel werkt dit echter onredelijk uit in bepaalde overmachtsituaties.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.