Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 mrt 2023 Nieuws

Beroepsaansprakelijkheid assurantietussenpersoon

In deze zaak gaat het om de vraag of sprake is van een beroepsfout van een verzekeringsadviseur, omdat deze onvoldoende zou hebben onderzocht of de afgesloten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (nog) voldeed aan de behoeftes van de verzekerde.
15 feb 2023 Nieuws

Consultatie van aanpassing van bedragen voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekeringssector

De Europese toezichthouder op de verzekeringssector EIOPA wil de wettelijk verplichte minimale verzekerde bedragen voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor verzekerings- en herverzekeringstussenpersonen aanpassen.
25 aug 2020 Nieuws

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering en uitlooprisico

De NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) wijst haar leden op het gegeven dat mogelijk de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van de leden niet voldoet aan haar voorwaarden.
25 mei 2020 Nieuws

Veel vragen over aanpassing basisbedragen beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De AFM ontvangt veel vragen van financieel dienstverleners over de aanpassing van de basisbedragen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). De verwarring wordt veroorzaakt door een gedelegeerde EU Verordening, die op 12 juni 2020 in werking treedt en waarin deze aangepaste bedragen voor advies en bemiddeling in (her)verzekeringen staan.
17 dec 2019 Nieuws

VKG breidt BedrijvenOpvangPolis uit met glasverzekering en beroepsaansprakelijkheid

De BedrijvenOpvangPolis (BOP) van full serviceprovider VKG is uitgebreid. De bij VKG aangesloten adviseurs kunnen nu ook de zakelijke producten van Midglas glasverzekeraar en de beroepsaansprakelijkheid van Liberty Specialty Markets offreren en aanvragen. Het totale aantal verzekeraars in de BOP komt daarmee op 10. Het maken van een complete offerte voor een zakelijk verzekeringspakket kost slechts enkele minuten.
23 nov 2017 Nieuws

Kwaliteitsfonds noodzakelijk voor klant notaris

Een kwaliteitsfonds is noodzakelijk om notarissen te vrijwaren van financiële en juridische gevolgen als ze een zwevend protocol op zich nemen. Dat schrijft de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) in een brief aan de Tweede Kamer. Om een dergelijk fonds op te richten moet dit wel in de wet worden verankerd.
9 sep 2013 Nieuws

Notarissen worden gecontroleerd op voldoende dekking beroepsaansprakelijkheid

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gaat het Bureau Financieel Toezicht (BFT) melden welke notarissen niet of onvoldoende verzekerd zijn tegen beroepsaansprakelijkheid. Notarissen moeten op grond van de notariële regelgeving verzekerd zijn tegen beroepsaansprakelijkheid tot een bedrag van 25 miljoen euro. Tot voor kort werd dit geregeld via een verplichte collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een beslissing van de Raad van State in mei van dit jaar maakte daar een einde aan.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.