Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
7 jun 2019 Nieuws

VEH: Notarissen moeten te hoge kosten terugbetalen

Notarissen berekenden hun klanten een hoog tarief voor het inschrijven van een hypotheek- of koopakte, terwijl zij daarvoor zelf een veel lager tarief afrekenden. Deze kostenverhoging is onrechtmatig en misleidend, zo oordeelde de tuchtrechter eind vorig jaar in een zaak die door twee consumenten was aangespannen.
5 mei 2014 Nieuws

Startpunt aanvang 'woning in aanbouw'

In een paar uitspraken van de rechter zijn uitgangspunten vastgelegd of sprake is van een ‘woning in aanbouw’ als bedoeld in artikel 3.111, lid 3, Wet Inkomstenbelasting 2001 zodat de financieringskosten in aftrek kunnen worden genomen in box 1.
15 nov 2013 Nieuws

Financieringskosten aankoop woning en aftrekbaarheid als hypotheek box 3 is

Helpdeskvraag
Als een klant een woning koopt waarvoor hij de gebruikelijke financieringskosten maakt (hypotheekakte, NHG, advieskosten etc.) en de hypotheek is fiscaal niet aftrekbaar ivm een hoge eigenwoningreserve. Zijn de financieringskosten dan gewoon eenmalig aftrekbaar?
3 apr 2013 Nieuws

Indirecte staatssteun ook in voordeel van consument

Het CPB heeft een rapport uitgebracht 'The private value of too-big-to-fail guarantees' . De overheden zijn soms bereid om sommige banken te redden om faillissementen te voorkomen, omdat een faillissement onacceptabele schade zou veroorzaken. Dergelijke banken staan bekend als too-big-to-fail (TBTF). De garanties van de overheid leiden tot lagere financieringskosten voor TBTF-banken stelt het CPB.
21 feb 2012 Kennis

Meefinancieren kosten hypotheek ter financiering van verbetering en onderhoud eigen woning

Sinds 1 januari 2010 wordt de lening voor meegefinancierde kosten ter verkrijging van een eigenwoningschuld tot de eigenwoningschuld gerekend. Hiermee is het onderscheid vervallen tussen starters en doorstromers voor het in box 1 mee kunnen meefinancieren van kosten.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.