Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
30 aug 2023 Nieuws

Nieuwbouw gekocht? Zorg voor adreswijziging na verhuizing

In 2012 heeft A. de consument voor de financiering van de aankoop van een nieuwbouwwoning een hypothecaire geldlening verstrekt. In de toepasselijke algemene voorwaarden staat dat de consument verplicht is binnen veertien dagen elke wijziging in zijn adres schriftelijk aan A. door te geven.
1 jul 2022 Nieuws

Alle eenmanszaken kunnen gegevens afschermen

Alle eenmanszaken kunnen straks altijd hun vestigingsadres volledig laten afschermen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Nu kan dat alleen voor het woonadres en op verzoek met het vestigingsadres wanneer er sprake is van dreigingen.
4 okt 2021 Nieuws

Woonadressen afgeschermd in Handelsregister

Per 1 januari 2022 schermt de Kamer van Koophandel alle gegevens af die in het Handelsregister opgenomen zijn als het woonadres van ondernemers en bestuurders. De ministerraad heeft daar mee ingestemd.
2 okt 2019 Nieuws

Geef adreswijziging door na echtscheiding

Consument heeft gevorderd dat zij niet aansprakelijk kan worden gehouden voor een krediet dat zij met haar ex-partner heeft afgesloten.
27 sep 2019 Nieuws

Check VIA op vergeten kredieten

Een consument heeft in het verleden een studentenkrediet met een limiet van €1.000 afgesloten. Na zijn studie is betrokkene verhuisd en gebruikte de rekening niet meer. Betrokkene heeft verzuimd een adreswijziging door te geven en heeft de correspondentie daardoor niet gezien.
27 sep 2018 Nieuws

Wijziging van de Zorgverzekeringswet

Dit wetsvoorstel betreft een aantal verschillende onderwerpen. Het gaat onder andere om het regelen van de controle van de verzekeringsplicht door zorgverzekeraars.
11 sep 2018 Nieuws

Volstaat berichtgeving door Belastingdienst via Berichtenbox?

De Belastingdienst heeft aan een belastingplichtige - vanwege het niet tijdig indienen van een IB aangifte - voor het jaar 2015 een ambtshalve aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen (IB/PVV) opgelegd, alsmede bij beschikking een boete van € 369. Daarnaast heeft verweerder een bedrag van € 64 aan belastingrente in rekening gebracht.
24 aug 2018 Nieuws

Moet bank NAW gegevens verstrekken en moet consument dit?

In een tweetal Kifid uitspraken wordt een oordeel gegeven over het al dan niet verstrekken van NAW gegevens.
29 sep 2016 Nieuws

Belastingdienst voorbereid op wijzigingen in registratie van gebouwen

Gemeenten registreren vanaf 1 januari 2017 alleen zelfstandige woonruimten in de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG) van het kadaster. Onzelfstandige woningen, zoals studentenkamers, verliezen hierdoor hun individuele huisnummers. Wie voorheen bijvoorbeeld huisnummer 2D had, woont voortaan op nummer 2. Om te voorkomen dat mensen door deze verandering in de registratie hinder ondervinden bij de toekenning van toeslagen, past Belastingdienst/Toeslagen de eigen werkwijze aan.
28 aug 2012 Nieuws

Vakantietijd klusje - opschonen @ adressen

@orange.nl en @wanadoo.nl contacten in uw mailinglijsten?
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.