Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
29 okt 2019 Nieuws

Hypotheekadviseur moet van acceptatiebeleid gekozen geldverstrekker op de hoogte zijn

Een andere kredietverstrekker dan de Bank heeft Consumenten in 2011 een hypothecaire geldlening verstrekt voor de financiering van de aankoop van een woning. De woning is onder toepasselijkheid van een ‘Slimmer Kopen-regeling’ van de woningcorporatie gekocht.
9 mei 2019 Nieuws

Bij heruitgifte van erfpacht nieuwe hypotheekakte?

De Bank heeft als voorwaarde voor heruitgifte van erfpacht gesteld dat daarvoor een nieuwe hypotheekakte zou moeten worden opgemaakt. Consument heeft in dat verband gesteld dat de rechtspositie van de hypotheeknemer niet wijzigt wanneer het erfpacht opnieuw wordt uitgegeven.
17 sep 2018 Nieuws

Financieringsvoorbehoud door consument niet correct afgewikkeld

Consument vordert dat de Adviseur wordt veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van € 45.000,--. Consument stelt onder meer dat de Adviseur een beroepsfout heeft gemaakt en dat de Adviseur haar onvoldoende heeft gewezen op het risico van het ontbinden van de koopovereenkomst.
24 aug 2018 Nieuws

Nadere vragen over toezicht op erfpacht

Minister K.H. Ollongren gaat in een vervolgbrief nader in op de vragen van een particulier rondom erfpacht.
20 apr 2018 Nieuws

Kamervragen erfpachtverzekering Amsterdam

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over de erfpacht constructie in Amsterdam.
24 jul 2014 Nieuws

Belastinginspecteur in gelijk gesteld bij bestrijding erfpachtconstructie

De directeur van de Belastingdienst Rijnmond is tijdens een hoger beroep in het gelijk gesteld door het Gerechtshof Den Haag. De rechtszaak ging over de hoogte van de belastbare inkomsten uit eigen woning, welke door een (specifieke) erfpachtconstructie voor belastingplichtige fiscaal gunstig uitpakte.
27 jun 2014 Nieuws

Notariaat en banken zorgen voor betere financierbaarheid erfpacht

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben gezamenlijk een nieuw model ontwikkeld waardoor nieuwe particuliere erfpachtrechten voor woonruimte beter financierbaar worden. Dit model wordt op 1 juli in gebruik genomen.
24 feb 2014 Nieuws

Antwoorden Kamervragen over rechtsbescherming van erfpachters

Antwoorden van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) op de vragen van het Kamerlid Paulus Jansen (SP) over de rechtsbescherming van erfpachters.
17 feb 2014 Nieuws

Duizenden woningen nog onverkoopbaar vanwege erfpachtvoorwaarden

In Nederland zijn nog steeds tienduizenden huizen onverkoopbaar doordat zij op particuliere erfpachtgrond staan, meldt de Volkskrant. Anderhalf jaar geleden leek er een oplossing te zijn gevonden voor deze groep, maar die biedt in de praktijk weinig soelaas.
2 feb 2014 Kennis

Themanummer: Erfpacht

Alleen voor (kennisbank)abonnees
Een dynamisch kennisdocument met vakinfo over 'Erfpacht'. Dit document wordt geregeld bijgewerkt, zodat informatie actueel blijft. Handig als naslag, of om uw (PE)vakkennis op te frissen.
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.