Rapportage van het effectonderzoek naar de campagne om te voorkomen dat mensen fouten maken in de aangifte wanneer zij een eigen woning hebben gekocht, verkocht of hun hypotheek hebben aangepast of overgesloten en zo te veel of te weinig belasting betalen.
Consumenten hebben een Kifid klacht ingediend tegen een hypotheekadviseur. De consumenten leggen hieraan het volgende ten grondslag. De adviseur heeft in het eerste gesprek aangegeven dat de consumenten een bedrag van € 5.000,- zouden terugkrijgen van de belastingdienst. Dit was voor de consumenten onder meer reden om de hypothecaire lening over te sluiten. Achteraf blijkt dat de consumenten geen recht hebben op de beloofde belastingteruggave. De adviseur heeft de consumenten hierover dus onjuist geïnformeerd en dient dit bedrag aan de consumenten te vergoeden.
Tot 1 mei heeft de Belastingdienst bijna 9,5 miljoen aangiften inkomstenbelasting ontvangen. De aangiftecampagne over 2021 die vanaf 1 maart dit jaar liep is daarmee ten einde. 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen dit jaar een verzoek voor het doen van aangifte.
Resultaten van het onderzoek naar het effect van de campagne eigen woning van de Belastingdienst. Het doel van deze campagne is om mensen te informeren over de gevolgen van het kopen van een woning en het oversluiten van een hypotheek op belastingzaken.
De consument vordert betaling van een bedrag van € 2.135,88, zijnde de schade die hij heeft geleden doordat de geldverstrekker de vergoedingsrente in januari 2021 heeft afgeboekt en niet in december 2020.
Op 24 december 2021 oordeelde de Hoge Raad dat de box 3-heffing in 2017 en 2018 in strijd is met het eigendomsrecht en het discriminatieverbod. Het is helaas nog niet mogelijk om de gevolgen van deze uitspraak te verwerken in de aanslagen die de Belastingdienst nu oplegt.
Een Consument heeft bij Kifid hoger beroep aangetekend vanwege o.a. overkreditering en ontoereikende informatie in de hypotheekofferte. Als gevolg daarvan is Consument in betalingsproblemen gekomen.
De online belastingaangifte van inloggen tot versturen. Elk onderdeel komt aan bod, zodat u weet wat u waar moet invullen. U vindt er uitleg over fiscaliteit, maar ook rekenhulpen en oefenopgaven. Deze cursus is samengesteld door de Belastingdienst.
Staatssecretaris Snel heeft de Tweede Kamer antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht ‘Belastingwijziging benadeelt grensarbeiders uit België en Duitsland’.
De Belastingdienst heeft in de aangifteperiode voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 tussen 1 maart en 1 mei ruim 8,7 miljoen aangiften binnen gekregen. Dat aantal is vergelijkbaar met eerdere jaren. Op de laatste dag ontving de Belastingdienst nog 288.173 aangiften. Van de binnengekomen aangiften kwam 99% online binnen, waarvan 4% via de App Aangifte 2016.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.