Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 jan 2022 Nieuws

Prijsstijging koopwoningen december 2021

Bestaande koopwoningen waren in december 20,4 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
3 nov 2021 Nieuws

Tellen aandelen (beleggingen) mee als ‘eigen middelen’?

De commissie acht geen grond aanwezig op basis waarvan de bank voorafgaand of bij het doen van een rente-aanbod had moeten vermelden dat ‘eigen middelen’ bij de bank niet aangetoond kunnen worden met aandelen.
27 okt 2021 Nieuws

Toename niet-financiële bezittingen in Nederland

De niet-financiële bezittingen in Nederland zijn in 2020 voor het vijfde jaar op een rij toegenomen en kwamen uit op 4,2 biljoen euro. De toename is het grootst bij woningen (inclusief grond onder woningen). Dit is vooral toe te schrijven aan de stijgende huizenprijzen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
19 jun 2020 Nieuws

Waardeontwikkelingen (nieuwbouw)woningen

In een EIB analyse wordt ingegaan op de sterkere prijsstijging van nieuwbouw versus bestaande bouw. Gekeken wordt naar de diverse factoren die hier mogelijk aan ten grondslag liggen.
21 mei 2019 Nieuws

Huizenprijzen niet altijd hoger na investeringen in stationsgebieden

In de afgelopen jaren hebben de stationslocaties van Arnhem, Breda en Tilburg grote veranderingen ondergaan. De investeringen in de stationslocaties zijn mede bedoeld om de woonomgeving rondom de stations aantrekkelijker te maken, waardoor de huizenprijzen naar verwachting zullen stijgen. Toch leiden de projecten niet altijd direct tot hogere prijzen.
21 apr 2017 Nieuws

Prijsstijging koopwoningen

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,3 procent duurder dan in maart 2016. Dat is de hoogste prijsstijging na maart 2002. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
21 nov 2016 Nieuws

Prijs koopwoningen in oktober hoger

Bestaande koopwoningen waren in oktober 5,6 procent duurder dan in oktober 2015. Deze toename is wat kleiner dan in augustus en september. In augustus werd met 6 procent de hoogste prijsstijging in 14 jaar genoteerd. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.
5 aug 2015 Nieuws

Aanvragen energielabel woningen groter dan verwacht

Een half jaar na de invoering van het definitief energielabel woningen blijkt het resultaat boven verwachting. Ruim 180.000 woningeigenaren hebben hun voorlopig energielabel omgezet in een definitief label. Ook steeg het aantal geregistreerde labels bij de verkoop van woningen. Bovendien blijkt uit onderzoek van TIAS dat een groen label zorgt voor een fors hogere verkoopprijs.
23 mrt 2015 Nieuws

Huizenprijzen in Groningen dalen door aardbevingen

Uit onderzoek van Hans Koster en Jos van Ommeren (VU Amsterdam) blijkt dat sterke aardbevingen (met een kracht boven de 2,2 op de schaal van Richter) huizenprijzen in de buurt van de aardbeving verlagen. Het gaat om huizen met een maximale straal van 10 kilometer rondom de sterkste aardbevingen.
31 mrt 2014 Nieuws

Kifid: zorgplicht blijft ondanks toezending jaarlijkse waardeopgave polis

De waardeontwikkeling is achtergebleven bij de oorspronkelijke verwachtingen waardoor bij het einde van de verzekering een restschuld overblijft. De Commissie (Kifid) is van oordeel dat de adviseur is tekortgeschoten in haar zorgplicht.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.