Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 okt 2022 Nieuws

Grotere keuze voor hybride taxaties

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft de regels aangepast voor zogenoemde hybride taxaties. Dat zijn waardebepalingen van bijvoorbeeld woningen die met een computermodel worden gemaakt en daarna gecontroleerd worden door een taxateur.
4 nov 2020 Kennis

Aanslag erfbelasting, uitstel aanvragen?

Als u een aanslag erfbelasting heeft ontvangen, kunt dan uitstel van betaling krijgen?
26 jun 2019 Nieuws

Meetinstructies gebruiksoppervlakte en inhoud woningen

Voor diverse doeleinden is de grootte van woningen van belang. Zo gebruiken makelaars de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen voor de aanbieding op de markt en gebruiken Nederlandse gemeenten de gebruiksoppervlakte van woningen voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Daarnaast worden de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen gebruikt voor taxaties, onder andere voor de hypotheekverstrekking van woningen en voor de taxaties in het kader van de Wet WOZ.
1 aug 2018 Nieuws

Nagelaten vermogen neemt weer toe

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2015 na enkele jaren van krimp weer groter geworden. Ruim 146 duizend overledenen lieten 15,5 miljard euro aan vermogen na, 680 miljoen euro meer dan in 2014. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
12 apr 2016 Nieuws

Rechtspraak: vermogensoverheveling (woning) bij leven

De Hoge Raad heeft in cassatie een uitspraak bekrachtigd van het gerechtshof. In deze casus was sprake van overdracht van een woning door de moeder aan haar kind met voorbehoud van huurrecht met een huursom van minder dan 6 percent van de WOZ-waarde. De Belastinginspecteur heeft gesteld dat dit leidt tot een fictief legaat.
1 okt 2015 Nieuws

RIVM onderzoek: Radon en thoron in Nederlandse woningen vanaf 1930

In vrijwel alle Nederlandse woningen is de concentratie van zowel radon als thoron laag. Dat blijkt uit onderzoek naar radon en thoron dat het RIVM in 2013 en 2014 in ruim 2500 woningen in Nederland (bouwjaar 1930 en later) heeft uitgevoerd. Het is wereldwijd voor het eerst dat op deze schaal onderzoek is gedaan naar thoron in woningen. Radon en thoron zijn radioactieve edelgassen die van nature ontstaan in de bodem en in daarvan gemaakte bouwmaterialen. Vandaar uit kunnen ze in de woning terechtkomen. De radioactieve stoffen die ontstaan als radon en thoron vervallen, dragen bij aan het risico op longkanker.
21 jan 2013 Kennis

Kopen of huren?

31 aug 2012 Nieuws

Stijging lokale lasten valt mee

De stijging van de lokale lasten in 2012 lijkt mee te vallen. Dat concludeert het kenniscentrum voor de economie van lagere overheden COELO na onderzoek onder de 35 grootste gemeenten van Nederland.
31 aug 2012 Nieuws

Notarissen wijzen op financiële risico’s samenwonen

Om samenwoners bewust te maken van de risico’s als zij gaan trouwen of wettelijk gaan samenwonen, lanceert Netwerk Notarissen binnenkort de huwelijkse zakentest. Met de test kunnen koppels checken of hun financiële zaken goed geregeld zijn
Getoond 1 tot 10 van 52. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.