Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 nov 2023 Nieuws

Digitaal procederen in alle belastingzaken binnenkort mogelijk

Burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) kunnen vanaf 4 december digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven.
20 sep 2023 Nieuws

Wetsvoorstel Wet herwaardering proceskostenvergoedingen WOZ en bpm

De Rechtspraak heeft in het jaarverslag over 2022 aandacht gevraagd voor de vastlopende belastingrechtspraak door grote hoeveelheden ‘no cure no pay’-zaken en de onder druk staande toegang tot de rechter. De hoge instroom van WOZ- en bpm-zaken leidt er bij de rechtspraak toe dat verdringing plaatsvindt en burgers en bedrijven in andere zaken, die vanuit maatschappelijk oogpunt van groter belang zijn, langer op een uitspraak moeten wachten.
1 sep 2023 Nieuws

Inhoud pakket Belastingplan 2024

staatssecretaris Marnix L.A. van Rij heeft in een Kamerbrief een opsomming gegeven van het pakket voor Belastingplan 2024. Veel van de wetsvoorstellen die onderdeel uitmaken van dit pakket zijn nauw verbonden met de begroting van het aansluitende begrotingsjaar en dienen naar het oordeel van het kabinet op 1 januari van het betreffende jaar in werking te treden.
11 aug 2023 Nieuws

Standpunt over waardering, overbedelingsschuld

De Kennisgroep successiewet heeft een vraag beantwoord over de waardering van de overbedelingsschuld van de langstlevende partner bij diens overlijden in het geval een woning onderdeel uitmaakte van de nalatenschap van de eerst overleden partner.
9 aug 2023 Nieuws

Standpunt over waardering woning met te hoge WOZ-beschikking

De Kennisgroep successiewet heeft een vraag beantwoord over de waardering van een woning ingeval de WOZ-waarde materieel bezien te hoog is vastgesteld, maar waarbij formeel geen vermindering van de WOZ-beschikking volgt.
17 jul 2023 Nieuws

Rechtbank wijkt af van lijn Hoge Raad

De bestuursrechter van de rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in drie WOZ-zaken waarin het gaat om de vraag of een overschrijding van de redelijke termijn voor het doen van uitspraak moet leiden tot het toekennen van immateriële schadevergoeding.
14 jul 2023 Nieuws

Gemiddelde WOZ-waarde woningen

Op 1 januari 2023 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde van een woning 369 duizend euro. Dat is 16,4 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste waarde ooit. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Staatssecretaris Marnix L.A. van Rij gaf antwoord op vragen "Plan van aanpak no-cure-no-pay-problematiek BPM en WOZ".
9 mei 2023 Nieuws

Kamervragen WOZ-taxaties

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Huiseigenaren geschokt door hoge WOZ-taxaties: ’Makkelijk scoren door schuld bij bezwaarbureaus te leggen’'.
14 apr 2023 Nieuws

Hoe kan ik controleren of de WOZ-waarde klopt?

Via het WOZ-waardeloket kunt u gratis de WOZ-waarde van uw woning opvragen. Ook kunt u bij uw gemeente een taxatieverslag opvragen van uw woning of bedrijfspand. Met de koopsominformatie van het Kadaster weet u of de WOZ-waarde ongeveer klopt.
24 mrt 2023 Nieuws

Plan van aanpak no-cure-no-pay-problematiek WOZ

Staatssecretaris Van Rij stuurde het plan van aanpak van de no-cure-no-pay-problematiek in bezwaar- en beroepsprocedures naar de Tweede Kamer.
Getoond 1 tot 10 van 211. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.