Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
14 sep 2020 Nieuws

Besluit verwijzingsportaal bankgegevens

De Wet verwijzingsportaal bankgegevens strekt ertoe het proces van het verstrekken van bepaalde gegevens door banken en andere betaaldienstverleners, alsmede het door bepaalde overheidsinstanties vorderen en opvragen van die gegevens bij banken en andere betaaldienstverleners, te automatiseren en daarmee efficiënter te laten verlopen. Hiertoe wordt de Wet op het financieel toezicht (Wft) gewijzigd.
19 sep 2019 Nieuws

Besluit verwijzingsportaal bankgegevens (internetconsultatie)

Met het verwijzingsportaal bankgegevens kunnen vorderingen en verzoeken om gegevens aan banken en andere betaaldienstverleners betrouwbaar, veilig, snel, gericht en efficiënt worden afgedaan.
3 jul 2019 Nieuws

Wet verwijzingsportaal bankgegevens

Dit wetsvoorstel verplicht banken en andere betaaldienstverleners zich aan te sluiten op het "Verwijzingsportaal bankgegevens". Het verwijzingsportaal geeft verscheidene overheidsinstanties (zoals de politie, het openbaar ministerie, de belastingdienst, de voedsel- en warenautoriteit, de inspectie leefomgeving en transport, de FIOD en sociaal rechercheurs) toegang tot de rekeningadministraties van banken en andere betaaldienstverleners in Nederland.
5 jun 2015 Nieuws

Effecten van lage rente op niet bancaire instellingen

Minister J.R.V.A. Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de effecten van de lage rentestand voor niet-bancaire instellingen, waaronder pensioenfondsen, verzekeraars en woningbouwcorporaties.
19 aug 2014 Nieuws

Wet bekostiging financieel toezicht

Minister Dijsselbloem van Financiën gaat uitgebreid in op vragen over het voorstel "wet tot wijziging van de Wet bekostiging financieel toezicht".
26 nov 2012 Nieuws

Bankfiliaal bestaat over 20 jaar niet meer

De bank virtualiseert en digitaliseert. Dat blijkt uit onderzoek van McKinsey waarover Duitse media berichten. Deze trend is in Scandinavië al zichtbaar: bankfilialen maken plaats voor online-diensten. Adviseurs zijn er nog wel, maar er worden eerst allerlei diensten en service via de computer aangeboden, voordat een afspraak met een adviseur mogelijk is.
7 nov 2012 Nieuws

KPMG: "Vooral oudere klant ziet vertrouwen in bank afnemen"

Nederlandse banken slagen er vooralsnog niet in om het vertrouwen van hun klanten te verbeteren. Vooral consumenten tussen de 45 en 70 jaar hebben het vertrouwen in hun bank het afgelopen jaar zien afnemen. Dit blijkt uit een onderzoek van KPMG. Het vertrouwen van deze groep in hun bank blijkt vooral negatief te worden beïnvloed door storingen met internetbankieren. Daarnaast hebben onaangekondigde tariefswijzigingen een negatieve invloed op het vertrouwen dat zij in de bank hebben. Dit blijkt uit halfjaarlijks onderzoek van KPMG onder ruim vijfhonderd consumenten naar de vraag in hoeverre banken erin slagen het vertrouwen in hun klanten te herstellen.
12 okt 2012 Nieuws

Analyse KPMG stapeling van regelgeving op de Nederlandse bancaire dienstverlening

In opdracht van VNO-NCW heeft KPMG de effecten van de stapeling van regelgeving op de Nederlandse bancaire dienstverlening geanalyseerd. Het volledige rapport kan hier gedownload worden.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.